kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۱۲۸
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹

مصر: بریکس ساختار مالی عادلانه‌تر برای جهان ایجاد می‌کند

 
 
وزیر دارایی مصر که کشورش به تازگی همراه ایران به گروه بریکس پیوسته است گفت که این گروه ساختار مالی جهان را پایدارتر، عادلانه‌تر و حامی اقتصادهای نوظهور خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از الاهرام، «محمد معیط»، در حاشیه نشست وزیران دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی کشورهای بریکس در برزیل درباره مزیت‌های بریکس اظهار داشت: گروه بریکس می‌تواند در ایجاد یک ساختار مالی جهانی پایدارتر که به سمت اقتصادهای نوظهور گرایش دارد، نقش مهمی ایفا کند.
او افزود: انجام تسویه حساب‌های مبادلات تجاری بین کشورهای عضو بریکس با ارزهای محلی به تنوع بخشیدن به ساختار تولیدی و کالایی صادرات کمک می‌کند و به یکپارچگی روابط اقتصادی بین کشورهای عضو می‌انجامد.
مصر برای نخستین بار از زمان عضویت رسمی خود در گروه بریکس است در نشست‌های این گروه شرکت کرده است. این کشور از جمله چند کشوری است که به تازگی همراه ایران به گروه قدرت‌های اقتصادی نوظهور جهان به نام «بریکس» پیوسته است. 
رسانه‌های مصری هم به تازگی اعلام کردند که دولت عبدالفتاح السیسی؛ رئیس‌جمهور مصر برای انجام معاملات تجاری به طور رسمی از دلار آمریکا فاصله گرفته و به ائتلاف رو به رشد کشورهایی که به دنبال کاهش وابستگی به دلار هستند، پیوسته است. این تصمیم مصر برای رهایی از دلار در پی پذیرش این کشور در گروه «بریکس» که در اجلاس سال ۲۰۲۳ انجام شد اتخاذ شده است. 
بریکس برای از بین بردن سلطه پول آمریکا بر معاملات تجاری جهانی و استفاده از ارزهای محلی در مبادلات بین یکدیگر تلاش می‌کند. گروه بریکس یک گروه بین‌المللی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهوری است که در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد و شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بوده است. با این‌حال، عضویت پنج کشور ایران، عربستان سعودی، امارات، اتیوپی، و مصر در این گروه نیز از اول ژانویه ۲۰۲۴ مورد موافقت قرار گرفته که البته از این بین عربستان سعودی هنوز به طور رسمی عضویت خود را در آن اعلام نکرده است. 
پیشنهاد ایجاد انجمن بانک‌های بریکس
همچنین به گزارش ایسنا، «اسبربانک» روسیه پیشنهاد ایجاد انجمن بانک‌های بریکس در زمینه امنیت سایبری را ارائه کرد. معاون اول رئیس هیئت‌مدیره اسبر بانک گفت که «پیشنهاد ایجاد انجمنی از بانک‌های کشورهای بریکس در زمینه امنیت سایبری را ارائه کرده که می‌تواند به یافتن فرصت‌های اقتصادی جدید و تقویت توسعه فناوری کمک کند. هنگام بحث در مورد آینده پایدار، مهم است که امنیت سایبری را فراموش نکنید.»
اسبر بانک تاکید کرد که این مورد نیز یکی دیگر از اهداف مشترک کشورهای بریکس است و این بانک در کنار موارد دیگر، ایجاد انجمن امنیت سایبری بانک بریکس را پیشنهاد می‌کند.
چنین کار مشترکی به کشف چشم‌اندازهای جدید اقتصادی کمک خواهد کرد و در مسیر توسعه پایدار به گسترش تجارت، فناوری و انتقال عادلانه انرژی کمک خواهد کرد.
در اول ژانویه ۲۰۲۴، روسیه رئیس دوره‌ای بریکس شد و پنج عضو دیگر به این اتحادیه پیوستند.