kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۳۷۹۰
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵

پیش‌بینی تداوم بارش برف و باران در نقاط مختلف کشور

 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تداوم بارش برف و باران در نقاط مختلف کشور خبر داد.
صادق ضیائیان به ایسنا گفت: دوشنبه(امروز) در نوار غربی و جنوب کشور بارش کاهش می‌یابد و در سایر مناطق بارش برف و باران ادامه می‌یابد. عمده بارش در سواحل خزر، قزوین، البرز، تهران، قم، همدان، مرکزی، شرق لرستان، نیمه غربی اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی خواهد بود. همچنین در این روز بیشینه بارش در جنوب سیستان و بلوچستان است که به صورت رگبار باران و رعد و برق و وزش باد شدید است.
 ضیائیان وی افزود: سه‌شنبه در استان‌های واقع در غرب و شمال غرب و دامنه‌های جنوبی البرز همچنین در غرب سواحل دریای خزر و نیز برخی مناطق شرق و جنوب شرق بارش پراکنده رخ می‌دهد. همچنین چهارشنبه با تقویت سامانه بارشی به تدریج بارش برف و باران کل کشور به جز شمال شرق را فرا می‌گیرد و برای پنج‌شنبه به جز مناطقی از غرب و جنوب کشور، در سایر مناطق کشور بارش‌ها ادامه دارد.
وی ادامه داد: دوشنبه در نوار شرقی کشور در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید رخ می‌دهد و در برخی از این مناطق ریزش گرد و خاک نیز دور از انتظار نیست. همچنین تا سه‌شنبه در بیشتر مناطق واقع در نیمه شمالی کشور دما بین ۵ تا ۱۰ درجه کاهش می‌یابد. گفتنی است، دوشنبه خلیج‌فارس تنگه هرمز و دریای عمان و روز سه‌شنبه شرق خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و تا سه‌شنبه دریای خزر مواج خواهد بود.
سفر غیرضروری ممنوع
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به پیش‌بینی هواشناسی از بارش باران و برف در جاده‌های اکثر استان‌های کشور از رانندگان و مسافران خواست که از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند.
سرهنگ احمد شیرانی به فارس گفت: در صورت الزام به سفر حتماً باید با آمادگی کامل اقدام به سفر شود. همچنین در صورتی که قصد بازگشت از سفر را دارند، تا حد امکان زمان بازگشت خود را به روزهای بعدی موکول کنند.آن دسته از رانندگانی که به هر دلیلی مجبور به انجام سفر هستند، باید ضمن کسب اطلاع از وضعیت راه‌ها از سلامت فنی خودرو به ویژه سالم بودن وسایل گرمایشی خودرو و برف پاک‌کن و همراه داشتن زنجیر چرخ اقدام کنند. پر بودن باک خودرو در مبدأ نیز بسیار مهم بوده و باید رعایت شود.
وی همچنین از رانندگان و مسافران نیز خواست که حتماً لباس گرم، غذای کافی و... را در طول سفر به همراه داشته و به توصیه‌ها و دستورات ماموران پلیس راه توجه کنند.
حداقل تا ۲ روز پس ‌از بارش برف به کوه نروید
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر هم گفت: تا دو روز پس‌از بارش برف احتمال وقوع بهمن وجود دارد و کوه‌نوردان نباید به کوه بروند.
وی افزود: رانندگانی که خودروهای نامناسب، تجهیزات زمستانیِ محدود و تجربه پایین دارند از حضور در جاده‌های کوهستانی و برفگیر خودداری کنند.