وزیر اقتصاد اعلام کرد
رشد 35 درصدی ترانزیت کالا از ایران در سال جاری
وزیر امور اقتصادی و دارایی در چهارمین اجلاس مشترک ایران و مجارستان اعلام کرد: ترانزیت کالا از ایران در سال جاری نسبت به مشابه سال قبل 35 درصد رشد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سید احسان خاندوزی، دیروز در اختتامیه چهارمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و مجارستان با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی با محوریت کشورهای همسو در اولویت ایران قرار دارد، افزود: رکورد صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته بیسابقه بود؛ به طوری که در ١١ ماه امسال به ۵۵ میلیارد دلار رسید و نسبت به سال گذشته پنج و دو دهم درصد افزایش یافت. همچنین ترانزیت امسال ٣۵ درصد رشد داشت.
او با بیان اینکه گسترش همکاری بانکی و بیمهای بین ایران و مجارستان ضرورت دارد، اظهار داشت: حجم تجارت دو کشور به ۵۵ میلیون دلار رسیده و روابط تجاری بین دو کشور باید از حالت یکجانبه به چند جانبه افزایش پیدا کند. ضمن اینکه برای تبدیل شدن ایران به هاب ترانزیت محصولات مجارستان در حال مذاکره هستیم و میتوانیم کالاهای مجارستان را از طریق ایران به مقصد کشورهای منطقه ترانزیت کنیم. هر چند آلمان در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، جزء ١٠ شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران است اما بهترین همکاری را با مجارستان داریم.
امضای یادداشت تفاهم کشاورزی
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: درخواست ما این بوده که با پشتیبانیها، بستری برای حمایت بخش خصوصی دو کشور ایجاد کنیم. از نتایج مثبت چهارمین اجلاس مشترک ایران و مجارستان این است که برخی از مسائل مطرح شده در اجلاس قبلی حل و فصل شده و به دنبال آن حجم مبادلات تجاری بین دو کشور رشد داشته هر چند که تا سطح مورد قبول فاصله داریم.
خاندوزی ادامه داد: یادداشت همکاری در بخش کشاورزی بین دو کشور امضا کردیم که فرصت خوبی برای حضور و فعالیت بخش خصوصی فراهم میکند. البته مقامات دو کشور باید با بررسی مشکلات، زمینه افزایش همکاری را ایجاد کنند. ضمن اینکه تاریخ برگزاری نمایشگاههای تجاری مورد توافق قرار گرفت و بنا شد مسائل گمرکی با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد با سرعت حل و فصل شود.
او افزود: همکاری بین دو کشور در بخش انرژی اتمی صلحآمیز ادامه پیدا خواهد کرد. همچنین مسائل مالیاتی بازرگانان مجاری در ارتباط با تجارت با ایرانیها مطرح شده و به زودی با سفر هیئت مالیاتی ایران به این کشور حل و فصل میشود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: با توجه به پیشرو بودن مجارستان در حوزه آب، ایران از این ظرفیت استفاده بیشتری خواهد کرد و در حوزه هوانوردی توافقاتی بین دو کشور انجام شد و درباره پذیرش سرمایهگذاری در طرحهای فرودگاهی در ایران و افزایش پروازها بین دو کشور به توافق رسیدیم. همچنین در حوزه بهرهبرداری از پسکرانههای بنادر کشورمان برای افزایش ترانزیت کالاهای مجارستان نیز گفتوگوهای خوبی انجام شد.
گفتنی است، وزیر خارجه مجارستان هم گفت: حدود دو هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای مجارستان تحصیل میکنند که حدود 1500 نفر در رشته پزشکی هستند. مجارستان، ظرفیت پذیرش سالانه 100 دانشجوی بورسیه از ایران را دارد اما امسال 500 متقاضی بورسیه تحصیلی در مجارستان ثبتنام کردند.