مدیرعامل شرکت توانیر:
تعرفه برق خودروهای برقی مشابه نرخ واحدهای تجاری است
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: تعرفه برق ایستگاههای شارژ خودرو برقی، مشابه سایر مصارف (تجاری) است.
مصطفی رجبی مشهدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تعرفه برق خودروهای برقی، اظهار کرد: تعرفه شارژ خودروهای برقی در رده تعرفههای تجاری قرار گرفته و محاسبه میشود.
به گفته رجبیمشهدی، براساس قانون تعرفه برق خودروهای برقی معادل یک نرخ تامین برق و مشابه واحدهای تجاری محاسبه میشود.
مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه باتوجه به شرایط فعلی توسعه خودروهای برقی امری مثبت است و میتواند مزایای زیادی برای کشور داشته باشد، گفت: وزارت نیرو در تلاش است تا زیرساختهای لازم برای توسعه خودروهای برقی را فراهم کند و در این راستا آماده همکاری با وزارت صمت میباشد.
رجبیمشهدی با تاکید بر اینکه در هر جایی ظرفیت شبکه اجازه دهد صنعت برق همکاری خواهد کرد، گفت: در هرمکانی که با توجه به زیرساختهای شبکه امکان دسترسی در این خصوص فراهم باشد، همکاری خواهد شد.
براساس این گزارش، تعرفه برق واحدهای تجاری 5 هزار و 470 ریال (547 تومان) به ازای هر کیلووات ساعت است.
گفتنی است هرچند درباره تأمین برق خودروهای برقی اما و اگرهای زیادی وجود دارد، اما بر اساس اظهارات مسئولان وزارت نیرو، همکاری این وزارتخانه برای تأمین برق خودروها منوط به ظرفیت شبکه و محدودیتهای آن خواهد بود و با توجه به تابستان گرمی که پیش رو داریم، تأمین برق خودروها با ابهامات جدی مواجه است.
اما نکته دیگر این است که وزارت صمت با مانور رسانهای پیرامون خودروهای برقی، درباره چرایی واردات قطرهچکانی خودروهای بنزینی اقتصادی و با مصرف بنزین پایین جوابگو نیست.
از طرفی، متأسفانه با وجود عملکرد ضعیف خودروسازان داخلی علیرغم حمایتهای بسیار، در زمینه واردات خودروها برقی و بنزینی هم، میداندار همین خودروسازان هستند و به همین علت چشمانداز روشنی برای واردات خودرو به اندازهای که بازار خودروهای گران و بیکیفیت داخلی را تنظیم کند، وجود ندارد.
به عبارت دیگر این سؤال مهم در میان است که چرا باید خودروساز داخلی، منافع خود را با واردات روان و مکفی خودروهای خارجی به خطر بیندازد؟ این سؤالی است که وزیر صمت تاکنون پاسخ قانعکنندهای به آن نداده است.