kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۳۳۲۷
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴
در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نداجا

بهادری‌جهرمی: هرجا وحدت کلمه باشد پیروزی و موفقیت حتمی است

دبیر هیئت دولت با بیان اینکه نگاه ما می‌توانیم یکی از دستاوردهای خیلی خوب ناوگروه ۸۶ بود، گفت: هرجا وحدت کلمه باشد پیروزی و موفقیت قرین آن خواهد بود.
 
 
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نداجا که در مرکز همایش‌های کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، با بیان اینکه غیر از گزارش‌هایی که شنیده بودیم و خوانده بودیم توفیق پیدا کردم کمتر از یک شبانه‌روز مهمان ناوگروه ۸۶ باشم، خاطر نشان کرد: روز خاطره‌انگیزی بود و نکاتی به ذهن من رسید که چه عواملی باعث شد ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی از این ماموریت سخت و مهم و دور دنیا در حدود ۸ ماه سربلند بیرون آید.
وی افزود: نکته اول فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در عین با تجربه و پیشکسوت بودن در حوزه تخصصی خود یک فرمانده کاملاً مردمی و دوست داشتنی در میان آحاد کارکنان نیروی دریایی است که با گوشت و پوست و استخوان خود تخصص دریانوردی را لمس کرده است و احساس مشترکی با نیروهای خود دارد.
سخنگوی دولت ادامه داد: مسئله دوم که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) هم به آن اشاره کردند «نگاه ما می‌توانیم» است؛ حتی بعضی از دوستان با تردید به طرح ماموریت ناوگروه ۸۶ نگاه می‌کردند اما نگاه ما می‌توانیم که یکی از دستاوردهای خیلی خوب این حرکت بزرگ بود، موجب انجام این ماموریت بزرگ شد؛ خیلی جالب است آن روزی که من توفیق داشتم مهمان کارکنان ناوگروه ۸۶ بودم کارکنان ناوگروه خیلی علاقه‌مند بودند که عملیات‌های بزرگ‌تری را انجام دهند؛ نگاه ما می‌توانیم امروز در مجموعه‌های مختلف کشور به ویژه در نیروهای نظامی زنده شده است و یکی از الگو‌های ما می‌توانیم در نیروی دریایی ارتش کاملاً مشهود است.
بهادری جهرمی اظهار داشت: مسئله سوم وحدت کلمه است وقتی عزیزان نیروی دریایی را در مجموعه‌های مختلف و به طور خاص در ناو گروه ۸۶ می‌دیدیم، ناظر بیرونی احساس می‌کند که داخل یک خانواده رفته و این مسئله بسیار با ارزشی است؛ مجموعه‌های نظامی معمولاً صرفاً با شاخصه‌های اقتدار، توان رزمی و انضباط نظامی و وجاهت رسمی شناخته شده‌اند که در کنار همه این‌ها که مجموعه نیروی دریایی در حد اعلا از آن برخوردار است، رسمیت‌ها و جدیت‌های نظامی هرگز مانع وحدت، مودت، دوستی، عطوفت و رفاقت خانواده نیروی دریایی نشده است و تصور نمی‌کردم وقتی وارد یک یگان نظامی بشوم با یک همچین رفاقت و نزدیکی مواجه شوم.
وی با تاکید بر اینکه هرجا وحدت کلمه باشد پیروزی و موفقیت قرین آن خواهد بود، خاطر نشان کرد: این از ویژگی‌های متمایز این ناو گروه و مجموعه دلاور مردان نیروی دریایی است که باید قدر آن را دانست.
دبیر هیئت دولت گفت: نکته آخر اخلاق شگرف و دوست داشتنی فرماندهان و سایر کارکنان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است که یکی از تمایزهای اساسی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با سایر نیروهای مسلح ارتش‌های جهان به شمار می‌رود.
بهادری‌جهرمی با بیان اینکه «نیروهای مسلح کشور پیشرو بودنشان در فضائل اخلاقی محدود به ۸ سال دفاع مقدس نبوده و نیست» اظهار کرد: این دوره ۲۳۲ روز یک دوره تعلیم و تربیت و یک دوره رشد فضائل اخلاقی برای اعضای ناو گروه بود که به واسطه حس مودتی که در بین کارکنان ناوگروه ایجاد شده حتی کسانی که در طول ماموریت دچار کسالت شده بودند علاقه داشتند به ماموریت ادامه بدهند.
 فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناوگروه ۸۶ جایگاه ایران را 
به عنوان یکی از قدرت‌های دریایی جهان تثبیت کرد
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در همایش تبیین دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: نقطه عطف اقتدار جمهوری اسلامی ایران انجام موفق ماموریت ناو گروه ۸۶ بود.
وی با اشاره به اینکه گفتمان اقتصاد دریا در اولویت کشورها قرار گرفته است، افزود: ناوگروه ۸۶ جایگاه ایران را به عنوان یکی از قدرت‌های دریایی غرب آسیا و جهان اسلام تثبیت کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: بر خلاف همه تهدیدهایی که انتظار می‌رفت در این ماموریت رخ دهد، ناوگروه نیروی دریایی ارتش به سلامت عازم شد و سلامت‌تر هم به میهن بازگشت.
امیر ایرانی اضافه کرد: در همان زمان که ناوگروه در سواحل آمریکا، پرچم جمهوری اسلامی ایران را به نمایش می‌گذاشت، ۹۰ درصد طرف‌های غربی در پیام‌های خود از واژه قایق برای این ناوگروه استفاده می‌کردند. چرا که از نگاه آنها ایران اسلامی چنین توانی نداشته و ندارد. در حالی که امروز آنها فهمیدند نظام مقدس ایران اسلامی این تجهیزات را در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه اقتصاد اقیانوسی موضوعی بسیار مهم برای گفتمان اقتصاد دریا برای همه کشورها است، یادآور شد: اقتصاد اقیانوسی در ۲۰ سال آینده قطعا تحولات جهانی و آب و هوا، محیط زیست و فناوری را پوشش خواهد داد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، ما نباید از سایر کشورها عقب بمانیم و باید بهره‌گیری از ظرفیت دریا به بالاترین رشد در این مسیر برسیم که به طور قطع با سیاست گذاری‌های انجام شده، نگاه به سمت دریا به صورت ویژه‌ای به سمت شکوفایی تغییر یافته است.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم:
مأموریت ناوگروه ۸۶ در سفر به دور دنیا پیشگامانه بود
همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در مرکز همایش‌های کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، ضمن تبریک به مناسبت ایام ماه شعبان با بیان اینکه ظرفیت دریا بسیار بالا است، اظهار داشت: با توجه به اینکه سه چهارم زمین را آب فرا گرفته است باید در این عرصه حضور یافته و از منابع آن بهره‌برداری کنیم.
وی ادامه داد: در قرآن به ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه دریا اشاره شده و این فعالیت انسان‌هاست که می‌تواند این ظرفیت‌های عظیم و بالقوه را به ظرفیت‌های بالفعل تبدیل کند تا در جهت تغذیه انسان‌ها استفاده شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بخش اعظم دریا را دریاهای آزاد تشکیل داده است، گفت: این امر باعث می‌شود که همه بتوانند از آن استفاده کنند، غربی‌ها در سال‌ها و قرون گذشته بر این عرصه سلطه پیدا کرده و از منابع آن بهرمند شده‌اند.
حجت‌الاسلام مصباحی مقدم تصریح کرد: ماموریت ناوگروه ۸۶ در سفر به دور دنیا اقدامی پیشگامانه بود که باید تکرار شود و نقاطی در دریا نیز باید به نام جمهوری اسلامی ایران تثبیت شود تا از این منافع، کشورمان بهره مند شود.
وی با اشاره به آیات قرآن درخصوص دریا گفت: خداوند دریا را برای انسان رام ساخت و این کشتی‌ها به امر الهی در این دریاها در حرکت هستند، پس به فرموده قرآن باید به سمت بهره‌مندی از منابع دریا رفت و این اقدام مقتدرانه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گامی بزرگ در جهت بهره مند شدن ملت شریف ایران اسلامی از این منابع غنی و ارزشمند است.
ذوالقدر: نیروی دریایی ایران قدرت اول در منطقه است
محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش ملی تبیین ابعاد و دستاوردهای ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش که در سالن همایش کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، ضمن قدردانی از نیروی دریایی ارتش در راستای برگزاری این همایش، گفت: نیروی دریایی ارتش با این اقدام بزرگ موقعیت نداجا را در سطح دنیا به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی مطرح کرد و دست بلند جمهوری اسلامی را در دریا به دنیا نشان داده و برای اولین بار ایران را در باشگاه قدرت‌های بزرگ دریایی جهان قرار داد.
وی بیان کرد: اخیرا با توصیه و تأکید رهبر معظم انقلاب، سیاست‌های توسعه دریامحور ابلاغ شد و این امر مبنای کار جمهوری اسلامی برای توسعه قرار گرفت و لذا در همین سیاست‌ها ذکر شده است که برای 10 سال، رشد اقتصاد دریا باید دو برابر رشد اقتصادی کشور باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امیدواریم با پیاده شدن این سیاست‌ها و تلاش دولت و دستگاه‌ها این غفلت تاریخی و عقب‌ماندگی جبران شود و از ظرفیت دریاها برای توسعه کشور استفاده کنیم.
ذوالقدر اضافه کرد: جمهوری اسلامی در بحث امنیت دریایی به برکت دفاع مقدس پیشتاز است، به جرأت می‌توان گفت نیروی‌ دریایی ارتش و سپاه قدرت اول دریایی منطقه را شکل داده‌اند.
وی عنوان کرد: امروز حریف ما نیروی دریایی کشورهای منطقه نیستند؛ زیرا قدرت اول در منطقه نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است و ما قدرت‌های بزرگ را حریف خودمان می‌دانیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: توانمندی‌های نیروی دریایی ارتش در امنیت کشتیرانی در دریای عمان و بالای مدار 10 درجه و در اقیانوس هند و سایر اقیانوس‌ها بسیار پر اهمیت بوده و همچنین حضور در دریای سرخ برای مقابله با دزدی دریایی که به یک معضل بین‌المللی تبدیل شده بود با حضور نیروی دریایی ارتش این مشکل حل شد و همچنان این حضور باقی است.
ذوالقدر خاطرنشان کرد: انجام مأموریت‌های جسورانه و شجاعانه توسط نیروی دریایی ارتش از جمله برگزاری رزمایش‌های مشترک با قدرت‌های دریایی بزرگ همچون روسیه و چین و نیز سفر افتخارآمیز 360 درجه با ناو گروه 86 برای نخستین بار، این‌ها همگی نمایشگر تغییر و ارتقای تراز قدرت دریایی جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه باید با حضور در دریا و توسعه قابلیت‌های ساحلی خودمان با اجرا سیاست‌های توسعه دریامحور اثبات کنیم، گفت: دریا و اقیانوس ثروت عمومی و خدادادی است و همه ملت‌ها و کشورها و به ویژه کشورهای ساحلی از آن برخوردار بوده و باید به آن دسترسی داشته باشند. این ثروت برای قدرت‌های استکباری نیست و برای همه ملت‌ها است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: امیدواریم با تحقق این سیاست‌ها و با عزم و اراده‌ای که در نیروی‌های مسلح جمهوری اسلامی موجود است، بتوانیم این سیاست‌ها را پیش ببریم و آن را مبنا توسعه کشور و عبور از مشکلات قرار دهیم.
ذوالقدر تصریح کرد: مأموریتی که شما آغاز کردید در اوج ناباوری نه تنها از سوی دشمنان که از سوی خودی‌ها هم کسی باور نمی‌کرد این امر به سرانجام برسد، سفر دور دنیا آن هم با یک ناوگروه با تناژ پایین که شدنی هم نبود اما شما دلاورمردان نیروی دریایی با همه سختی‌ها و در اوج ناباوری آن را اجرائی کردید.
وی در پایان تأکید کرد: باید بر اساس فرمانی که نیروی دریایی ارتش دریافت کرده است بتوانیم حضور دائمی خود را در اقیانوس‌های مختلف برای دفاع از منافع کشور و تامین امنیت دریایی جمهوری اسلامی صورت دهیم.