تحت تاثیر تنشهای منطقه
قیمت نفت دوباره اوج گرفت
قیمت نفت تحت تاثیر تنشهای ژئوپلیتیکی در غرب آسیا که دورنمای رشد ضعیفتر تقاضا برای سوخت را تحتالشعاع قرار داد، معاملات روز جمعه را با افزایش به پایان برد و رشد هفتگی به ثبت رساند.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با 61 سنت معادل هفت دهم درصد افزایش، در 83 دلار و 47 سنت در هر بشکه بسته شد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با یک دلار و 16 سنت معادل یک و چهار دهم درصد افزایش، در 79 دلار و 19 سنت در هر بشکه بسته شد. قرارداد آوریل این شاخص، با 87 سنت افزایش، 78 دلار و 46 سنت معامله شد.
قیمت نفت برنت برای کل هفته، بیش از یک درصد و شاخص نفت آمریکا، حدود سه درصد افزایش یافت.
«جیوانی استاونوو»، تحلیلگر مؤسسه «یوبیاس» در این خصوص مدعی شد: واکنش بازار نفت به اخبار خاورمیانه، ملایم بود. بازار نفت همچنان شاهد تداوم عرضه نفت و اختلالات اندک بوده است.
اما تهدیدها در دریای سرخ پس از اصابت یک موشک از یمن به نفتکش هندی حامل نفت خام، ادامه یافت.
در این بین، در بحبوحه افزایش شدید هزینههای خدمات در آمریکا که میتواند نگرانیهای تورمی را تشدید کند، آمار رسمی نشان داد قیمتهای تولیدکننده این کشور در ژانویه (دی ماه)، بیش از حد انتظار افزایش یافت.
با این حال، رکود در خردهفروشی، این امیدواری را برانگیخت که فدرال رزرو، به زودی کاهش نرخ بهره را آغاز میکند و این امر میتواند از تقاضا برای نفت حمایت کند.
«هیرویوکی کیکوکاوا»، رئیس شرکت اناس تردینگ هم گفت: امیدها برای کاهش نرخ بهره در آمریکا، روز پنجشنبه از قیمتها حمایت کرد اما سرمایهگذاران اکنون در حال تنظیم قراردادهای خود در آستانه تعطیلات آخر هفته طولانی در آمریکا هستند.
آژانس بینالمللی انرژی پنجشنبه گذشته، اعلام کرد روند رشد تقاضا برای نفت، آهسته شده و پیشبینی خود از میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۴ را پایین برد. گزارش این آژانس برخلاف دیدگاه مثبت اوپک از دورنمای تقاضا برای نفت بود.
این آژانس انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال میلادی جاری، به میزان یک میلیون و 220 هزار بشکه در روز رشد کند که نصف رشد تقاضا در سال میلادی گذشته است. در مقابل، اوپک همچنان به پیشبینی خوشبینانه خود از رشد تقاضا برای نفت به میزان دو میلیون و 250 هزار بشکه در روز پایبند مانده است.
براساس گزارش رویترز، شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گذشته، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی را برای دومین هفته در سه هفته گذشته، کاهش دادند.
خبرگزاری رویترز هم دیروز خبر داد که تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه تاثیر پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی در مورد کند شدن رشد تقاضا را خنثی کرده و قیمت نفت را بالا برده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال روز شنبه با 61 سنت معادل هفت دهم افزایش به 83 دلار و 47 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با یک دلار و 16 سنت معادل یک و نیم درصد افزایش 79 دلار و 19 سنت معامله میشود.
نفت برنت بیش از یک درصد و نفت آمریکا حدود سه درصد طی یک هفته گذشته افزایش قیمت داشتند. افزایش خطر گستردهتر شدن درگیریها در خاورمیانه از قیمت نفت خام حمایت کرده است.
قیمتهای تولیدکننده در آمریکا بیش از حد انتظار در ژانویه افزایش یافته و بالا رفتن هزینه خدمات هم نگرانی در مورد افزایش دوباره تورم را بالا برده است.
کاهش خردهفروشی در آمریکا امید به آغاز زود هنگام روند کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را افزایش داده است که میتواند از تقاضا برای نفت حمایت کند.
اما سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) انتظار دارد مصرف نفت طی دو دهه آینده رو به افزایش باشد. ضمن اینکه شرکتهای انرژی آمریکا هم برای دومین هفته پیاپی تعداد چاههای فعال نفت و گاز طبیعی خود را کاهش دادهاند.