kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۴۹۰
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۹
نگاهی به فصل دوم سریال «مستوران»

قـاب‌بندی‌های هنــری با ریـتم کُند

 

مهدی امیدی
این روزها تولید سریال‌های تاریخی با قصه‌های کهن تم اصلی مجموعه‌های رسانه ملی شده؛ علاوه‌بر سریال‌های طنز؛ بخش زیادی از سریال‌های در حال تولید به داستان‌های تاریخی برمی‌گردد.
فصل اول «مستوران» به کارگردانی مسعود آب‌پرور و سیدجمال سیدحاتمی در 26 قسمت تابستان سال گذشته در حالی روی آنتن شبکه اول رفت که نتوانست آن‌قدرها در جذب ببینده‌اش موفق باشد. تولید سریال‌های فصلی همیشه ریسک‌هایی به همراه دارد و معمولا فصل دوم یا سوم سریال با اقبال مواجه نمی‌شود. نمونه‌های زیادی از سریال‌های فصلی در رسانه ملی معمولا با شکست مواجه شده‌اند. اما با قیاس فصل اول و دوم «مستوران» به نظر می‌رسد فصل دوم توانسته نسبت به فصل اول پخته‌تر باشد. این سریال از جمله مجموعه‌هایی است که خارج از رسانه ملی تولید شده و سازمان اوج سرمایه‌گذار آن است. سازمانی که این روزها در تولید فیلم و سریال دست پری را دارد و توانسته نسبت به دیگر ارگان‌ها و سازمان‌های دیگر در ارتباط با فیلمسازان موفق عمل کند.
با گذشت بیش از یک سال، فصل دوم این سریال روی آنتن است. فیلمنامه «مستوران 2» را محمد حنیف نوشته است که پیش‌تر کتابی به همین نام از او منتشر شده است. سیدعلی ‌هاشمی، از کارگردانان و فعالان باتجربه تئاتری که کارگردانی فصل دوم را برعهده‌ دارد. داستان فصل دوم این سریال ۲۰ سال پس از اتفاقات فصل اول روایت می‌شود و ماجرا‌های مختلف لطفعلی و دیگران را به تصویر می‌کشد و قصه در شهر خیالی به نام «مستوران» پیش می‌رود.
فصل دوم پخش خود را از شب یلدا شروع کرد. سریالی که به داستان‌های کهن عاشقانه اشاره دارد. این سریال به نسبت فصل اول توانسته در کارگردانی جلوتر باشد اما این سریال ریتم تقریبا کندی را دارد. موضوعی که تنها در «مستوران» دیده نمی‌شود و دامن دیگر سریال‌های تاریخی تلویزیون را گرفته است. اما به نظر می‌رسد سازندگان سریال با خرده داستان‌هایی که در دل داستان اصلی گذاشته‌اند کمی از کندی آن بکاهند. گاهی در برخی از قسمت‌های پخش شده‌، همین خرده داستان‌ها توانسته جذابیتی را برای بینندگانش ایجاد کند. از دیگر نکات قابل تامل فصل دوم «مستوران» خوش رنگ و لعابی صحنه‌های آن است، با توجه به این که مبنای این سریال حکایات و افسانه‌های ایرانی است؛ سازندگان سعی کرده‌اند از منابع قدیمی چون شاهنامه بایسنقری، شاهنامه طهماسبی در طرح و رنگ استفاده کنند و از آن الهام بگیرند.
از دیگر موضوعاتی که می‌توان اشاره کرد؛ حضور بازیگران در فصل دوم مستوران است. بازیگرانی که عموما پیشینه تئاتری دارند و از چهره‌های شناخته شده‌ای هستند که بازگشت‌شان به تلویزیون قابل تامل است. اما در نوع بازی همه بازیگران در شرایط ایده‌آل قرار ندارند. برخی از بازی بازیگران در این سریال تصنعی است. با این حال نمی‌توان از بازی فرهاد آییش، ثریا قاسمی، فاطمه گودرزی، بهنام تشکر، محیا دهقانی و کاوه خداشناس گذشت.