جنگ غزه روز 114 تونلهای حماس سالم و نبرد ادامه دارد
سرویس خارجی-
در یکصدوچهاردهمین روز جنگ غزه، «والاستریت ژورنال» طی گزارشی نوشته است، 80درصد تونلهای حماس در غزه هنوز سالم هستند، و روزنامه عبریزبان «معاریو» هم از ادامه نبرد رزمندگان حماس با نظامیان صهیونیست در شمال غزه- جایی که تلآویو اعلام کرده بود بر حماس پیروز شده است- خبر داده و نوشته است: «دستاوردهای ارتش اسرائیل در خطر است.»
امروز جنگ غزه وارد یکصدوچهاردهمین روز خود میشود. صهیونیستها در این مدت، جز کودککشی و تخریب زیرساختها و بیمارستانها و مدارس و کلیساهای غزه، دستاورد قابل دفاعی نداشتهاند و دستکم 6 یا 7 تیپ خود را هم به بهانههای مختلف، از این باریکه به عقب کشیدهاند. اگرچه صهیونیستها برای حفظ آبرو هم که شده، «تقویت جبهه شمال» و «نبرد با حزبالله لبنان» را عامل این عقبنشینی اعلام کردهاند اما، خبرهایی که از نزدیک شدن دو طرف به آتشبس منتشر میشود، نمایشی بودن ادعاها درباره «آماده شدن اسرائیل برای حمله به عمق لبنان» را تقویت میکند. صهیونیستها مدعی شدهاند ماموریت خود در بسیاری از مناطق غزه از جمله شمال این باریکه را با موفقیت به اتمام رسانده و عقبنشینی تیپها نیز برای تقویب جبهه جنگ با حزبالله لبنان صورت میگیرد. اما گزارش جدید «والاستریت ژورنال» که همین دیروز منتشر شد نشان میدهد، صهیونیستها اینبار نیز دروغ میگویند. طبق گزارش این روزنامه آمریکایی، 80 درصد تونلهای حماس سالم هستند. همین جمله عیار ادعاهای اسرائیل درباره «اتمام ماموریت در غزه» را نشان میدهد. به گزارش ایرنا، «والاستریت ژورنال» به نقل از چند مقام این کشور گزارش داده است که بعد از هفتهها تلاش رژیم صهیونیستی برای ویرانی تونلهای جنبش حماس، تقریبا ۸۰درصد این تونلها همچنان سالم هستند. این روزنامه به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرده است که ارتش رژیم صهیونیستی در نزدیکی خانیونس در نوار غزه دستگاه پمپ آب نصب کرده بود تا تونلهای حماس را غرق در آب کند.... فاششدن طرح رژیم صهیونیستی درباره حمله به تونلهای حماس در حالی بود که کارشناسان مسائل راهبردی اعلام کرده بودند، حدود ۳۴۰ کیلومتر تونل در غزه وجود دارد که نقشی محوری در تحولات آینده نبرد در سرزمینهای اشغالی دارد. تخمین زده شده که این تونلها دارای ارتفاع ۱.۸ تا ۲ متر و عرض ۱.۵ متر باشند که قدرتی راهبردی برای رزمندگان مقاومت ایجاد میکند. براساس نظر کارشناسان، از دیگر نکات قابلتوجه در این تونلها عدمتوانایی شناسایی راداری دشمن است.
نکته دیگر درباره این تونلها، عدم کارآیی بمبهای رژیمصهیونیستی در تخریب آنهاست، چرا که با توجه به تجربههای حماس در طول سالهای گذشته و برآوردهای انجامشده از قدرت تخریب بمبهای صهیونیستها، تونلها در عمقی ساخته شده که بمبهای آمریکا و اسرائیل که در افغانستان هم از آنها استفاده شد، توان تخریب و نفوذ به آنها را ندارند.
مسئولان آمریکایی و رژیم صهیونیستی ارزیابی کردند که فقط بین ۲۰ تا ۴۰درصد تونلهای حماس آسیب دیده یا قابل استفاه نیست و اکثر آنها هم در شمال نوار غزه است. روزنامه عبری معاریو نیز از «فعالیت مجدد حماس در مناطق تحت تسلط نیروهای ارتش اسرائیل و کنترل مناطقی در شمال غزه» خبر داده و نوشته است این روند، نگرانکننده است و منجر به از بین رفتن تمامی دستاوردهای ارتش[رژیم صهیونیستی] است.
آتشبس
دیروز رسانههای زیادی نیز از نزدیک شدن حماس و رژیم صهیونیستی به یک توافق برای آتشبسی طولانی(2 ماهه) خبر دادند، خبری که در صورت صحت، با ادعای«آماده شدن اسرائیل برای حمله به عمق لبنان» در تضاد است! ضمن این که اصولا، «غافلگیری» عنصری است که در جنگها از آن بهره میبرند. آیا این که صهیونیستها قبل از حمله، اعلام کنند «میخواهیم حمله کنیم»، با عنصر «غافلگیری» قابل جمع است؟ به نظر میرسد همه این خبرسازیها ارتباط مستقیمی دارد با عقبنشینیهایی که صهیونیستها از غزه میکنند، بدون اینکه به اهداف اعلامی خود از این حمله حتی نزدیک شده باشند. آنها باید بگویند «میخواهیم به لبنان حمله کنیم» تا «عقبنشینی یکی پس از دیگری تیپهای شکستخورده خود را» توجیه کنند. به قول ستوننویس روزنامه عبریزبان «یدیعوت آحارونوت»، با خروج شمار بیشتری از نیروهای ارتش[اسرائیل]، پیروزی در غزه هر لحظه دورتر میشود. در این بین شنیدن اظهارات «فایزالدویری» تحلیلگر برجسته جهان عرب، خالی از لطف نیست: «اسرائیل در حال حاضر سه عملیات در شمال، مرکز و جنوب نوار غزه انجام میدهد و از شدت درگیریها در منطقههای شمالی به دلیل شکست اسرائیلیها در تحقق اهداف خود کاسته شده است.»
کاش نمیگفتیم حماس را نابود میکنیم
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز با نیمنگاهی به سرپا بودن حماس و ادعاهای تلآویو مبنی بر «نابودی حماس» اعلام کرد که اگر او جای نتانیاهو بود، هرگز مدعیِ نابودیِ حماس نمیشد. ایهود اولمرت گفت: ادعای نتانیاهو درباره نابودیِ حماس با اقدام نظامی واقعی نیست و او این نمایش را برای شانهخالیکردن از مسئولیت شکستش در جلوگیری از عملیات حماس برپا کرده است. او این را هم گفت که «وزرای امنیت ملی و دارایی دشمنان اسرائیل هستند و ما را به جنگی در کرانه باختری میکشانند.» جملهای که بیش از هر چیز شکاف حاکم میان صهیونیستها را نشان میدهد.
این 10 کشور خبیث!
اما در حالی که مردم کشورهای مختلف جهان همچنان مشغول برپایی تظاهراتهای ضد صهیونیستی به خاطر جنایات هولناک صهیونیستها در غزه هستند، و دولتمردانشان را برای کمک به ملت مظلوم فلسطین تحت فشار قرار میدهند، رهبران 10 کشور غربی اعلام کردند، کمکها خود به آوارگان فلسطینی را قطع کردهاند!
طبق گزارشهایی که دیروز به طور وسیع منتشر شده است، پس از آمریکا کشورهای انگلیس، آلمان، ایتالیا، کانادا، استرالیا، فنلاند و هلند کمک مالی به این آژانس بینالمللی آنروا را متوقف کردند؛ اقدامی که با خوشحالی و استقبال صهیونیستها و اعتراض فلسطینیان همراه شده است. آژانس آنروا نیز اعلام کرده است، تحت فشارهای رژیم صهیونیستی قرارداد و مجبور شده شماری از کارکنان خود در نوار غزه را اخراج کند! کمیسر کل آژانس آنروا از کشورهایی که کمک مالی به این نهاد را متوقف کردند نیز خواست در تصمیم خود بازنگری کنند. «فیلیپ لازارینی» گفت که توقف کمک مالی به آنروا، فعالیتهای بشردوستانه آن در مناطق خاص به ویژه غزه را با خطر مواجه میکند. دیروز کشورهای ایتالیا، اسپانیا و اتریش شاهد تظاهرات ضد صهیونیستی علیه «نسلکشی در غزه» بودند و در تلآویو و چند شهر دیگر اشغالی فلسطین نیز، صهیونیستها ضمن برگزاری تظاهرات هفتگی خود خوستار اخراج فوری نتانیاهو شدند.
دفن 150 جسد در محوطه بیمارستان
در ادامه خبرهای هولناک غزه دیروز اعلام شد، صهیونیستها همچنان بیمارستان «ناصر» واقع در جنوب غزه را بمباران کرده و اجازه خروج مردم را نمیدهند، بنابراین ساکنان «خانیونس» مجبور شدهاند اجساد 150 شهید خود را در همان محوطه و در گورهای جمعی دفن کنند! چون صهیونیستها اجازه خروج به کسی را نمیدهند. شمار زیادی از این شهدا، کودک هستند. طی یکصدوچهارده روزی که از جنگ غزه میگذرد، نزدیک به 25هزار فلسطینی به شهادت رسیدهاند که بنابر اعلام سازمان ملل، دستکم 70درصد آنها غیرنظامی و بیش از 11هزار نفرشان هم کودک و نوزادند. دیروز اما «جان کربی» سخنگوی امنیت ملی کاخسفید گفت: «در غزه حتی یک کودک کشته نشده است»(!)