بازتاب گزارشهای کیهان درباره شهیدان میرسالاری
شهدایی که زنده و حاضر و ناظر هستند
کامران پورعباس
شهدای میرسالاری، قهرمانان و دلاورانی از نسل امام موسی کاظم(ع) هستند. امامزاده شهید میرسالار(ع) از مشهورترین و باکرامتترین امامزادگان جنوب محسوب میشوند که هرساله ملجأ و پناهگاه شمار زیادی از دوستداران اهل بیت(ع) هستند. سلاله و تبار جلیلۀ امامزاده به هفت واسطه به حضرت بابالحوائج امام موسی الکاظم(ع) منتهی میشود. بقعۀ امامزاده در ضلع شمال شرقی روستای دره زرد فارتق دیشموک از توابع شهرستان کهگیلویه واقع شده است.
نوادگان این امامزاده گرامی با عنوان سادات میرسالاری از لحاظ جمعیتی در رتبه دوم سادات در حوزه جنوب کشور هستند.
سادات میرسالاری شهدای والامرتبه و گرانقدری تقدیم انقلاب اسلامی ایران نمودهاند. در کتاب ارزنده و ارزشمندِ «همنشینان مهتاب» که توسط سید کاظم مطلوبی میرسالاری گردآوری شده، مروری بر زندگینامه و وصیتنامۀ سرداران و 110 شهید سادات میرسالاری ذکر گردیده است.
صفحه فرهنگ و مقاومت کیهان، آذر سال 1399 در گزارشی با عنوان «خواب آمریکا را آشفته کردند»، برشهایی از زندگینامه و وصیتنامه چند شهید والامقام از سادات میرسالاری منتشر نمود که منبع آنها کتاب همنشینان مهتاب و مصاحبه با آقای سید ابراهیم میرسالاری فرزند شهید سید عزیزالله میرسالاری و همسرشان سیده مدینه میرسالاری(ساداتی) فرزند شهید سید ابوالحسن میرسالاری(ساداتی) بود. خرداد 1401 نیز گزارشی با عنوان «شهیدی که مژده وصل از رسولالله(ص) گرفت» درباره شهید سید عزیزالله میرسالاری در صفحه فرهنگ و مقاومت منتشر شد.
پایگاه بسیج برادران آیتالله طالقانی و پایگاه بسیج خواهران امسلمه و مسجد حضرت مهدی(عج) در شهرک طالقانیِ اسلامشهر مسابقه شهدای میرسالاری را با محوریت جزوهای که بر اساس مطالب کتاب همنشینان مهتاب و دو گزارش کیهان درباره شهدای میرسالاری و برخی اطلاعات تکمیلی دیگر در پاییز 1401 به صورت کشوری برگزار نمود.
نفرات برگزیده مسابقه شهدای میرسالاری عبارتند از:
سیده مریم رحیمی، فاطمه سلیمانینژاد، ناهید جعفربیگی، محسن سالاری، محمدصادق عرب کوهستانی، حوریه بخشی، سهیلا خیراللهی، علیاصغر حمزهزاده، زهرا دهستانی، پویا کامران، پارسا رشیدی، امیرحسین زارعی، سید محمد حسینی مطلق، امیرحسین الماسی، علیرضا بابائی، امیرعلی رحیمنژاد، محمدحسین عطری، محمدرضا محمدی، محمدپارسا زالمحمدی و ابوالفضل رضانژاد.
پاسخهای ارسالی شرکتکنندگان در این مسابقه از سراسر کشور حکایت از آن داشت که مخاطبان ارتباط قوی و مستحکمی با این شهدا برقرار نمودهاند و اهداف عالی مسابقه در سطوح بالایی محقق شده است.
در این مسابقه دو سؤال جالب و خاص و منحصر بفرد نیز جزو سؤالات تشریحی قرار داشت که پاسخهای بسیار زیبا و خاص و منحصربفردی نیز توسط شرکتکنندگان برای این سؤالات ارسال شد.
درسهای شهدایی
آخرین سؤال تشریحیِ مسابقه شهدای میرسالاری چنین بود:
«از خواندن زندگینامۀ شهدای میرسالاری چه نتیجهای گرفتید؟(چه درسهایی از شهدا آموختید؟)»
گزیدهای از نتیجهگیریها و درسآموزیهای شرکتکنندگان در مسابقه:
با خواندن زندگینامه شهدای میرسالاری میتوان درسهای زیادی گرفت. ما میتوانیم با انجام کارهایی که شهدا انجام دادهاند، دنیا و آخرت خود را بسازیم و خود را به خدا نزدیکتر کنیم و رضایت خداوند را به دست آوریم. میتوان شهدا را الگوی خود قرار داد و به عنوان راهنما از گفتههای آنان استفاده کرد.
***
سفارشها و توصیههای متعدد و بسیاری را از متن وصیتنامه[شهدا] دریافت کردم. به اختصار به چند مورد اشاره میکنم:
حفظ تقوا، اطاعت از ولی فقیه، جلوگیری از تضییع حقوق مردم و زیردستان، رسیدگی بیشتر به امور محرومان و مستضعفان، مراقب و دقت برای جلوگیری از مصرف بیتالمال در امور شخصی، حفظ حجاب، بندگی خداوند و عمل به اسلام و حفظ وجهه انقلاب اسلامی، ما در برابر خون شهیدان مدیون هستیم و باید پاسخگوی شهدا باشیم و وظیفه داریم که نگذاریم که خون آنها پایمال شود، با خواندن و عمل به وصیتنامههای آنها باید همه تلاش خود را در تحقق وصیتهایشان به کار بگیریم و رفتار و اعمال آنها را سرمشق خویش قرار دهیم.
***
خواندن زندگینامه شهدا باعث میشود سیر کمال و هدف آنها را بفهمیم، راه آنها را ادامه بدهیم، از تلاش و خودگذشتگی آنها درس بگیریم، حضورشان را در جامعه و در زندگی خودمان حس میکنیم، عزت و سربلندی را به مادیات ترجیح میدهیم؛ مانند آنها از تعلقات مادی و دنیوی سعی میکنیم دل بکنیم تا یاد خدا را بیشتر احساس کنیم، زندگی ذلتبار را رها کرده و به سوی عزت ابدی میرویم.
چراغ راه
بنده به شماری از درسهایی که از زندگی و وصیت شهدای عزیز میرسالاری و دیگر ایثارگران در این کتاب آموختم، اشاره میکنم:
عمل و اقتدا به رهنمودهای رهبر انقلاب، ایثار در همه مراحل زندگی، صبر در مصیبتها و شدائد و مشکلات، رعایت سبک زندگی ایرانی اسلامی، مجاهدت در راه خدا، خدمت به اسلام و وطن، مؤمن و دارای اعمال صالح، اعتقاد قوی و ریشهدار، عبادتهای خالصانه، شیر بیشه رزم با دشمنان انقلاب و مردم، تنها نگذاشتن رهبر معظم انقلاب در مبارزه با آمریکای جهانخوار و رژیم اشغالگر قدس، گوش به فرمان بودن به دستورات رهبری و مافوق در هر مکان و زمان، تقدیم جان شیرین خود برای پایداری اسلام و نظام و ایران، هنرمند و ورزشکار محبوب و محجوب، عاشق شهادت، دارای نفوذ اخلاقی و معنوی در بین مردم جامعه و محله، شتاب در کمک به مردم فقیر، انفاق مخفیانه، پای کار بودن و حضور در حوادث مختلف مانند سیل و زلزله و کمک به هموطنان خود؛ پایبندی به بیتالمال، قانون، اصول اجتماعی، اخلاقی و دینی؛ حضور در مسجد و نماز اول وقت و نماز جماعت، مأنوس بودن با ادعیه، حضور در راهپیماییهای انقلابی، جاذبه فوقالعاده شهدا و ایثارگران، صفا، جانبازی، خلوص در رفتار و کردار، انس با قرآن و نهجالبلاغه و کتابهای روایی، ادای تکالیف دینی و واجبات و تا حد امکان مستحبات؛ مهربان، باحوصله و دلسوز نسبت به مردم به ویژه پدر و مادر و خویشاوندان، انجام صله ارحام، احترام به خون شهدا و دیگر ایثارگران، کمحرف و پرعمل، لحظهشماری برای شهادت در راه خدا، پشتیبانی از روحانیت انقلابی و خط امام؛ عشق و ایمان به بسیج، سپاه و لباس پاسداری از انقلاب اسلامی؛ تأکید جهت رعایت حجاب به زنان و خواهران مسلمان و انقلابی، جلوگیری از ظلم به خانواده شهدا و ایثارگران و...
در یک کلام وصیتنامههای ارزنده و انقلابی از امام راحل گرفته تا دیگر شهدا و ایثارگران میتواند چراغ راه تمام مردم ایران و حتی دیگر امتهای اسلامی به ویژه جوانان عزیز باشد.
شاخصهای زندگی شهدای میرسالاری
زندگی شهدای میرسالاری دارای چنین شاخصهایی بود که در این مسابقه نیز مورد توجه شرکتکنندگان قرار گرفت:
یک- از همان کودکی تحت تربیت صحیح درست پدر و مادر و آشنایان و اطرافیان بودهاند و از کودکی نیز با فرهنگ شهادت و شهید تربیت شدند. دو- تمامی آنها احترام زیادی به بزرگترها و پدر و مادر خود میگذاشتند. سه- محیط تربیت نیز در تربیت شخصیتی آنها تاثیرگذار بوده است. چهار- تمامی آنها قبل از شهادت یک شهید زنده بودند که توانستند شهید بشوند. پنج- انسانهای بسیار موفق و سختکوشی در حرفه و کار خودشان بودند و وظایفشان را به خوبی انجام دادهاند. شش- عاشق خدمت به مردم بودند. هفت- احکام شرعی و وظایف شرعی خود را به طور کامل انجام میدادند. هشت- نسبت به حجاب زنان اهمیت ویژه قائل بودند. ۹- اهل انجام مستحبات و از کودکی با قرآن و دعاها و روایات الفت داشتهاند. ۱۰- عاشق و سرباز ولی فقیه بودهاند و تأکید داشتند که او را تنها نگذاریم و به ما نیز همین وصیت را کردهاند. ۱۱- دائماً شهادتطلب بودند و برای شهادت لحظهشماری میکردند. ۱۲- اطلاع داشتن از زمان و نحوه شهادت خودشان. ۱۳- از خانوادههای شهید دیگر سرکشی و حمایت و پشتیبانی میکردند. ۱۴- اهمیت ویژهای به بیتالمال میدادند و آن را هدر نمیدادند و در راه شخصی از آن استفاده نمیکردند. 15- رسیدگی بسیار به مستضعفین. 16- در زمان طاغوت از جوانان انقلابی بودند.
تمامی این موارد از ویژگیهای شهدای میرسالار بود که ما نیز میتوانیم از این ویژگیها درس بگیریم، کارهایی که انجام میدادند را ادامه بدهیم انشاءالله.
راههای شهدایی بودن و زمینهسازی برای ظهور
شهدای میرسالاری جملگی از شهدا و سادات جلیلالقدر بودن.... افسوس میخوریم به حال خود و میگوییم: «ما ماندهایم و شهدا رفتهاند»، دراصل ما رفتهایم و شهدا ماندهاند آنان زندههای همیشه جاویدی هستند که نزد پروردگارشان روزی میخورند. ما چنان وابسته تعلقات دنیوی و غرق در مادیات و پیرو هوای نفس شدیم که هم از خود غافلیم، هم از خون پاکی که به خاطر ما ریخته شد. مادیات، دنیا و زرق و برقهایش ما را با خود برد. تک تک شهدا چیزی که از ما خواستند حفظ پوشش، حجاب و عفت [و] پاکدامنی است. اگر حسرت میخوریم کاش کربلا، ۸ سال دفاع مقدس بودم، امان زمان خود [را] یاری میکردم، در نهایت شهید میشدم؛ اما هنوزم دیر نشده، اگر واقعاً شهادت میخواهیم و خود را مدیون شهدا میدانیم، بدانیم شهادت فقط ریختن خون نیست، ما هم میتوانیم در زمره شهدا و با آنان محشور شویم؛ اول امام زمان خود را بشناسیم و پیرو ولایت فقیه باشیم. دوم با حفظ حجاب، عفت، حیا، زینتبخش خون شهدا باشیم. حتی بعضی از شهدا گفتهاند: «خواهرم، سیاهی چادر تو از سرخی خون من کوبندهتر است»، پس قدردان خون شهدا باشیم. زنانمان با حفظ حجاب و عفت و حیا [م] پوشش فاطمی، مردانمان با حفظ حیا، عفت، غیرت علوی انشاءالله زمینه را برای ظهور منجی عالم بشریت آماده کنیم.