230 هزار آواره نتیجه درگیریها در سودان جنوبی
از میان 230 هزار نفر آواره یکصد هزار نفر از مردم سودان جنوبی پس از تشدید درگیریها در کشورشان به سوی کشورهای همسایه گریختهاند.
از میان 230 هزار نفر آواره یکصد هزار نفر از مردم سودان جنوبی پس از تشدید درگیریها در کشورشان به سوی کشورهای همسایه گریختهاند.
به گزارش خبرگزاریها، تشدید درگیریها بین دولت و مخالفان در سودان جنوبی که پس از کودتای نافرجام معاون سابق رئیسجمهور علیه رئیسجمهور این کشور آغاز شد، موجب آوارگی 230 هزار نفر شده که 100 هزار نفر آنان به کشورهای همسایه گریختهاند. بقیه آوارگان هم به مقرهای سازمان ملل در سودان جنوبی پناه بردهاند یا به مناطق امنتر کشور رفتهاند.
به همین دلیل تلاشها برای توقف خشونتها در سودان جنوبی ادامه دارد. معاون وزیر امور خارجه سودان جنوبی درباره دستیابی قریبالوقوع به توافقی بین طرفهای درگیر برای پایان دادن به خشونتها ابراز خوشبینی کرد. «چارلز مانیانگ» افزود: مذاکرات برای این که به نتیجه برسد، یک تا دو هفته زمان نیاز دارد.
وی با اشاره به این که زمان نهایی برای تحقق توافق وجود ندارد، ادامه داد: شورشیان خواستار آزادی زندانیان هستند اما دولت معتقد است این آزادی باید از طریق قانونی صورت بگیرد.
در مقابل سخنان معاون رئیسجمهور سودان جنوبی، ریک ماشار سرکرده مخالفان دولت سودان جنوبی همچنان خواستار آزادی بیقید و شرط زندانیان طرفدار خود است. این افراد به اتهام همکاری در کودتا علیه دولت، زندانی شدهاند.
ماشار، شرط برقراری آتشبس در سودان جنوبی را آزادی هواداران خود از زندان تعیین کرده است. ماشار این سخنان را پس از دیدار سه نفر از میانجیگران آفریقایی و نماینده آمریکا با خود بیان کرد. خشونتها در سودان جنوبی که از 15 دسامبر 2013 آغاز شده تاکنون بیش از یک هزار کشته بر جای گذاشته است. این خشونتها همچنان ادامه دارد.