کد خبر: ۲۸۰۱۲۷
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰

رئیس‌جمهور آرژانتین «کوچک‌سازی دولت» را با اخراج 7000 کارمند خود شروع کرد!

 
رئیس‌جمهوری آرژانتین در راستای عمل به یکی از اصلی‌ترین وعده‌های کارزار انتخاباتی خود مبنی بر کاهش ساختار و کوچک کردن دولت، از کنار گذاشتن حدود ۷ هزار کارمند دولتی خبر داد. 
رئیس‌جمهور جدید آرژانتین نیامده برنامه‌های شوک درمانی خود را آغاز کرده است؛ اقداماتی که با اعتراضات گسترده‌ای هم همراه بوده است. خاویر میلی یا همان ترامپ آرژانتین در جدیدترین اقدام خود هزاران تن از کارمندان دولتی را اخراج کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از از روزنامه «ال موندو»، در حکمی که توسط خاویر میلِی امضا شده، آمده است: قرارداد استخدام افرادی که از اول ژانویه ۲۰۲۳ (۱۱ دی ۱۴۰۱) ارائه خدمات را آغاز کرده‌اند، تمدید نخواهد شد.
بر اساس این گزارش در حالی که اتحادیه‌ها در سراسر آرژانتین برای تجمع اعتراضی آماده می‌شوند، فرمان منتشر شده هشدار می‌دهد که استخدام‌های قبل از سال ۲۰۲۳ نیز در ۹۰ روز آینده مورد «بررسی جامع» قرار خواهند گرفت. دولت آرژانتین به مسئولان هر حوزه قضائی دستور داده تا اعلام کنند که آیا حضور کارکنان استخدام شده قبل از ۱ ژانویه ۲۰۲۳ در دستگاه‌های دولتی ضروری است و کار آن‌ها باید تجدید شود یا خیر.
 به گزارش ایرنا خاویر میلی در نخستین سخنرانی خود به عنوان رئیس‌جمهور، پیش‌بینی کرده بود که تعدیل وعده داده شده نه توسط بخش خصوصی، بلکه توسط دولت انجام خواهد شد. این کاهش ساختار دولت با کابینه وزیران آغاز شد، زمانی که دولت جدید از جناح راست افراطی تعداد وزارت‌خانه‌ها را به ۹ وزارت‌خانه (نیمی از دولت قبلی) محدود کرد. طبق آخرین داده‌های وزارت کار، بخش دولتی آرژانتین در مجموع تقریباً ۳.۵ میلیون کارمند حقوق‌بگیر دارد که یک دهم آن مربوط به کارکنان اداره ملی (بدنه اصلی دولت) است. بر اساس داده‌های موجود، هزینه این بخش از کارکنان دولتی، ۲.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی است؛ درصدی که از سال ۲۰۱۵، زمانی که ۳.۳ درصد بود، کاهش یافته است. انجمن کارگران دولتی این فرمان را «تجاوز» به کارگران توصیف کرده و در بیانیه‌ای اعلام کرد که کارکنان دولت «در همه موارد وظایفی را انجام می‌دهند که ضروری است». رئیس‌جمهوری آرژانتین چهارشنبه گذشته نیز فرمان اضطراری دیگری را ارائه کرد که مقررات‌زدایی گسترده‌ای را شامل می‌شود؛ امکان خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی مانند شرکت نفت را فراهم می‌کند و زمینه برای عملیات با دلار را فراهم می‌کند. قشر کارگر آرژانتین معتقدند تعدیل میلی بر روی آسیب‌پذیرترین اقشار مردم تاثیرگذار خواهد بود.