کد خبر: ۲۷۹۴۴۳
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۲
حضور قطعی 4 رشته ورزشی کشورمان در پاریس 

روند کسب سهمیه المپیک، کند پیش می‌رود!

 
کاروان ورزشی کشورمان فعلا در ۴ رشته ورزشی صاحب سهمیه المپیک پاریس شده است.
مسابقات کسب سهمیه المپیک در رشته‌های مختلف در حال پیگیری است. روز جمعه در رشته تکواندو یک سهمیه به کاروان کشورمان اضافه شد تا تعداد رشته‌های ایران به عدد ۴ برسد. مهران برخورداری توانست در مسابقات گرنداسلم که درشهر ووشی چین برگزار شد سهمیه المپیک را در وزن ۸۰– کیلوگرم مردان به دست آورد. سهمیه ناهید کیانی براساس رنکینگ تقریبا قطعی شده است و با این حساب در حال حاضر ۱۲ ورزشکار در ۴ رشته ورزشی صاحب سهمیه شده‌اند. در تکواندو مهران برخورداری و ناهید کیانی، در تیراندازی (سهمیه به کشور تعلق می‌گیرد) ایران در تپانچه ۲۵ متر و تفنگ بادی ۱۰ متر صاحب سهمیه شده‌اند.
در دوچرخه‌سواری در ماده جاده، در کشتی آزاد در اوزان ۶۵، ۸۶ و ۱۲۵ کیلوگرم، در فرنگی در اوزان ۶۰، ۶۷، ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم به ایران سهمیه المپیک رسیده است. مسابقات کسب سهمیه در زمستان امسال و بهار سال آینده هم ادامه خواهد داشت.
روند کُند در کسب سهمیه
بیش از یک سال از کسب اولین سهمیه المپیکی برای ورزش ایران می‌گذرد اما طی این مدت فرصت‌های زیادی برای المپیکی شدن در رشته‌های مختلف از دست رفته است و نتیجه آن ترکیب مختصر و جمع و جوری شده که امروز برای المپیک قطعی است در حالی‌که ۲۲۲ روز، زمان خیلی زیاد و قابل اتکایی برای شگفتی نیست.
البته در برخی رشته‌ها مانند وزنه‌برداری، شمشیربازی و همین تکواندو المپیکی بودن برخی ورزشکاران ایران قطعی است اما عدم اعلام رسمی از سوی فدراسیون‌های جهانی مربوطه، آنها را وارد فهرست قطعی المپیکی‌ها نکرده است. کاروان ایران در حالی تا به امروز تنها ۱۱ سهمیه برای المپیک پیش رو کسب کرده که ورزش ایران برای المپیک توکیو در ۱۶ رشته صاحب ۶۸ سهمیه شد و بزرگ‌ترین کاروان المپیکی بعد از انقلاب را تشکیل 
داد.
سی و سومین دوره بازی‌های المپیک طی روزهای ۴ تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ (۲۶ جولای تا ۱۱ آگوست ۲۰۲۴) در پاریس برگزار می‌شود. این بازی‌ها با حضور ۱۰۵۰۰ ورزشکار از ۳۸ رشته برگزار می‌شود. حضور در المپیک پاریس هجدهمین حضور ورزش ایران در ادوار مختلف بازی‌های المپیک به حساب می‌آید.