کد خبر: ۲۷۸۶
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۱

30 کیلومتر از خط‌آهن قزوین به رشت ریل‌گذاری شد

مدیرکل ساخت و توسعه راه‌آهن منطقه دو کشور گفت: تاکنون 30 کیلومتر از خط‌آهن در دست احداث قزوین به رشت از نقطه صفر آن ایستگاه سیاه‌چشمه تا کوهین ریل‌گذاری شده است.

مدیرکل ساخت و توسعه راه‌آهن منطقه دو کشور گفت: تاکنون 30 کیلومتر از خط‌آهن در دست احداث قزوین به رشت از نقطه صفر آن ایستگاه سیاه‌چشمه تا کوهین ریل‌گذاری شده است.
«محمد پردل‌نژاد» در گفت‌وگو با ایرنا تصریح کرد: برای ساخت راه‌آهن قزوین به رشت تاکنون 6 هزار و 700 میلیارد ریال هزینه شده است و با توجه به شاخص‌های رشد اعلام شده، برای تکمیل و راه‌اندازی این طرح به 10 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیازمندیم.
وی با اشاره به وجود 11 ایستگاه قطار در این طرح افزود: طول این مسیر 164 کیلومتر است که 40 کیلومتر آن حد فاصل کوهین به لوشان به علت شیب سه درجه‌ای آن و جلوگیری از ترافیک خط، بصورت دو خطه‌ اجرایی می‌شود.
به گفته این مسئول، 40 درصد خط‌آهن قزوین به رشت در مناطق کوهستانی، 50 درصد در دشت و 10 درصد در تپه‌های ماهوری شکل واقع شده است.
پردل‌نژاد ادامه داد: برای به حداقل رساندن آسیب‌ به محیط‌زیست با همکاری  دانشگاه تربیت مدرس گیلان طرح مطالعاتی این طرح انجام و تمام موارد یاد شده برای جلوگیری از تخریب‌های احتمالی صورت گرفته است.مدیرکل ساخت و توسعه راه‌آهن منطقه دو کشور خاطر نشان کرد: این طرح در هشت قطعه و هفت پیمانکار و نظارت چهار مهندس مشاور در دست اجرا است.
وی افزود: سرعت قطارهای مسافری 160 کیلومتر و باری 120 کیلومتر در ساعت برای این طرح پیش‌بینی  و براساس برنامه‌ریزی‌ها برای سال‌های نخست‌ بهره‌برداری راه‌آهن قزوین به رشت سالانه جابجایی یک میلیون و 400 هزار مسافر و هفت میلیون تن بار پیش‌بینی شده است.
براساس این گزارش عملیات اجرایی راه‌آهن در دست احداث قزوین به رشت هم‌اکنون با 83 درصد پیشرفت فیزیکی همراه است و در صورت تامین اعتبارات لازم در سال 95 به پایان خواهد رسید.