حمله وحشیانه صهیونیستها به بیمارستان شفا در غزه
اسرائیل ناتوان از مقابله با حماس به جنگ بیماران و کودکان رفت
از آنجا که صهیونیستها در میدان جنگ زمینی غزه دستاوردی نداشتهاند، تلاش کردند تا با حمله به بیمارستان الشفاء غزه این بیمارستان را به تصرف درآورند، اما در این مسیر ناکام مانده و مجبور به ترک بیمارستان شدند. بسیاری از منابع نیز ادعای صهیونیستها درباره فعالیت نظامی در بیمارستان شفا را رد کردند.
سرویس خارجی-
بیش از 40 روز تقلای بدون دستاورد صهیونیستها در نبرد زمینی به غزه باعث شده تا آنها برای نشان دادن نتایج جنگ زمینی خود دست به هر اقدام ضدانسانی و ضدبشری در غزه بزنند. از همین رو با توجه به آن که شلیک موشک و راکت به شهرهای اشغالی همچون عسقلان و تلآویو ادعای پیشروی زمینی صهیونیستها در غزه را با شکست روبهرو میسازد، صهیونیستها برای آن که از خود ژست پیروزی نشان دهند، بامداد چهارشنبه به بیماران و مجروحان بیمارستان الشفا غزه حمله و بخشهای مختلف این بیمارستان را محاصره کردند. کیهان در این گزارش نگاهی به اهمیت بیمارستان الشفا در غزه و تحولات میدانی جنگ همزمان با محاصره بیمارستان الشفا انداخته است.
بیمارستان الشفا کجاست؟
بیمارستان الشفا غزه در واقع یک مجتمع بیمارستانی وابسته به وزارت بهداشت فلسطین در باریکه غزه است. این مجتمع بیمارستانی با حدود 700 تخت بستری، بزرگترین بیمارستان غزه است که مشتمل بر 3 بیمارستان تخصصی با 3 ساختمان مجزا است. این مجتمع بیمارستانی در سال 1946 در مکان پادگان نظامی ارتش انگلیس تاسیس شد. با اشغال غزه در سال 1967، مجتمع بیمارستانی الشفا زیر سلطه اشغالگران صهیونیست قرار گرفت و وضعیت به همین صورت ادامه یافت، تا آن که تشکیلات خودگردان فلسطین بعد از توافق اسلو، کنترل و مدیریت این بیمارستان را تحویل گرفت و دولت حماس بعد از حاکمیت بر غزه در سال 2007، مدیریت این بیمارستان را در اختیار گرفت. بیمارستان الشفا در چهارراهی در منطقه مرکزی غربی شهر غزه قرار دارد و مساحت آن 45 هزار متر مربع است. این مجتمع شامل 3 بیمارستان است که عبارتند از بیمارستان جراحی، بیمارستان بیماریهای داخلی، بیمارستان زنان و زایمان (که شامل بخش مهد کودک برای نوزادان نارس است) و همچنین بخش اورژانس، مراقبتهای ویژه، رادیولوژی و بانک خون. بیمارستان الشفا دارای1500 کارمند (که تقریباً
یک چهارم کارکنان بخش بهداشت در نوار غزه را تشکیل میدهد) است که این کارمندان شامل حدود 500 پزشک، 700پرستار و 30 داروساز هستند.
اهمیت استراتژیک بیمارستان الشفا
بیمارستان الشفا با آغاز حمله صهیونیستها به نوار غزه پذیرای هزاران زخمی بوده است و معادل 200 درصد ظرفیت خود را برای پذیرش بیماران تحت درمان در شرایط پیچیده، قطع برق و کمبود شدید سوخت و دارو بهکار گرفته است. بیمارستان الشفا همچنین چند روز پس از آغاز جنگ، به مرکزی برای آوارگان فلسطینی غزه تبدیل شد و حدود 40 هزار نفر به این مجتمع پناه برده و در محوطه آن اسکان یافته و چادر زدند. در واقع بیمارستان الشفا نماد مقاومت و پایداری غزه است و صهیونیستها بسیار تلاش دارند تا با تصرف این بیمارستان خود را پیروز میدان جنگ غزه نشان دهند، در حالی که حمله به بیمارستانها نشانه ضعف و ناتوانی است. منابع فلسطینی اعلام کردند که ارتش اشغالگر بامداد چهارشنبه به بیمارستان شفا یورش برد و طی آن بیش از ۵ ساختمان را هدف قرار داده و به داخل آن تیراندازی کرد در حالیکه میداند حدود 9 هزار نفر از مجروحان، بیماران، آوارگان و کادر پزشکی و درمانی در داخل آن حضور دارند.
سرپرست اورژانس بیمارستان شفا نیز اعلام کرد که اوضاع در داخل این بیمارستان فاجعهبار است و هر روز افراد بیشتری به شهادت میرسند. دشمن صهیونیستی در جریان حمله به بیمارستان الشفا بسیاری از آوارگان را بازداشت کرده و آنها را عریان و چشم و دست بسته به مکانی نامعلوم منتقل کرده است. اشغالگران همچنین دروازههای بیمارستان را منفجر کردند و ترکشهای آن به حاضرین در بیمارستان اصابت کرد. منابع بیمارستانی الشفا نیز گفتهاند که به خاطر تجزیه اجساد هنوز نتوانستیم آنها را منتقل کنیم. منابع دولتی در غزه هم بیان کردند که ارتش اشغالگر بسیاری ازخانوادههایی را که به دنبال خروج از بیمارستان شفا بودند، اعدام کرده است و تعداد این شهدا بیش از ۳۰ نفر است. گزارشهایی نیز از رفت و آمد تانکهای اشغالگر در محوطه مجتمع الشفا منتشر شده است. همچنین منابعی از داخل بیمارستان شفا به شبکه الجزیره گفتند که نظامیان صهیونیست ۲۰۰ فلسطینی بیمار، آواره و مجروح را در محوطه بیمارستان شفا به گروگان گرفتند. ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی ساختمانهای بیمارستان شفا در غزه را به مرکز بازداشت فلسطینیها و شکنجه گاه تبدیل کرده است.
بهانه جوبی صهیونیستها
رژیم صهیونیستی برای توجیه عملیات ضدانسانی خود در حمله به بیمارستان الشفا ادعا دارد که مقر فرماندهی گردانهای القسام در زیر بیمارستان الشفا قرار دارد، اما تا کنون هیچ مدرک و سندی درباره این ادعای خود ارائه نداده و فقط برخی تصاویر انیمیشنی و کارتونی را نشان میدهد. همزمان گروه مقاومت حماس نیز تاکید دارد که ادعاهای ارتش اشغالگر کاملا بیپایه است و وزارت بهداشت غزه برای رد روایت تلآویو پیشنهاد داده است که درهای این بیمارستان را به روی هر هیئت، کمیته بینالمللی یا کمیته تحقیقات مستقل باز کند. همچنین سازمان «دیدبان حقوق بشر» هم اعلام کرد که دلیلی درباره ادعاهای ارتش تلآویو درباره بیمارستان الشفا، نیافته است.
ادعای دروغ تلآویو
ادعای صهیونیستها درباره بیمارستان الشفا دروغ از آب درآمده و رسانههای عبری زبان اذعان کردند که نظامیان صهیونیستی هیچ سلاح و یا اسیر اسرائیلی در داخل بیمارستان الشفا پیدا نکردند. یک مسئول امنیتی اسرائیلی هم در گفتوگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گفت که هیچ نشانهای دال بر وجود اسرا در بیمارستان شفا نیافتهاند. شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی گفت: «یک شکست اطلاعاتی بزرگ دیگر، بر خلاف آنچه پیشبینی میشد، بیمارستان شفا خالی از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی بوده است.» خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک پزشک گزارش داد که اتهامات تلآویو به حماس مبنی بر استفاده نظامی این جنبش از بیمارستانها بیاساس است. واشنگتن پست نیز گزارش داد که نیروهای رژیم صهیونیستی بعد از اینکه هیچ اثری از اسرا در بیمارستان الشفا پیدا نکردند و پس از ۱۰ ساعت بازجویی کارکنان، این بیمارستان را ترک کردند.
جنگ اشغالگران با بیمارستانها
البته فقط بیمارستان الشفا نیست که با محاصره و حملات صهیونیستها روبهروست. «خلیل الدقران»، سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی در غزه گفته است به علت کمبود دارو و تجهیزات و ممکن نبودن اجرای عمل جراحی، مجبور به قطع عضو برخی مجروحان شدیم. براساس آمار رسمی تا کنون 22 بیمارستان و 49 مرکز بهداشتی و درمانی در غزه بهدلیل حملات و بمبارانهای رژیم صهیونیستی از خدمترسانی خارج شدهاند. یونیسف در گزارشی نوشت که بیش از 4600 کودک در غزه کشته شدند و حدود 9000 نفر دیگر نیز زخمی شدند.
«کریس هجز»، نویسنده آمریکایی نیز در گزارشی با اشاره به وضعیت غزه نوشت: «ما مقابل مونیتورها نشستهایم. سکوت کردهایم. معنی آنچه رخ داده را میدانیم. برق نیست. آب نیست. اینترنت نیست. مایحتاج پزشکی نیست. همه نوزادان داخل انکوباتورها خواهند مرد. همه بیماران دیالیزی خواهند مرد. همه بیماران بخش مراقبتهای ویژه خواهند مرد. همه نیازمندان به تنفس اکسیژن پزشکی خواهند مرد. همه نیازمندان جراحی اضطراری خواهند مرد. و چه بر سر ۵۰ هزار نفری که به خاطر بمباران بیوقفه اسرائیلیها از خانههاشان بیرون رانده شدهاند و به حیاط بیمارستان پناه آوردهاند خواهد آمد؟»
عقبنشینی دوستان تلآویو
حمله صهیونیستها به بیمارستان الشفا آنقدر وقیحانه بوده است که حتی دوستان و شرکای غربی تلآویو نیز این حملات را محکوم کردهاند. کانادا که در ابتدای جنگ غزه از تلآویو حمایت کرده بود، خواستار توقف حملات در غزه شده و سخنگوی کاخ سفید نیز گفته است که حمله به بیمارستانها را تأیید نمیکند. در آمریکا نیز تظاهرات مقابل کاخ سفید در واشنگتن در محکومیت حمله به بیمارستان شفا برگزار شد. وزیر امور خارجه نروژ هم گفت که آنچه در غزه در جریان است، به هیچ وجه قابل قبول نیست. نخستوزیر اسپانیا نیز خواستار توقف فوری کشتار مردم غزه شد. وزارت امور خارجه فرانسه هم اعلام کرد: «نسبت به عملیات نظامی اسرائیل در بیمارستان شفا به شدت نگرانیم.»
مقاومت زنده است
با وجود ادعای صهیونیستها درباره اشغال بخش شمالی غزه، اما تلآویو هنوز نتوانسته به اهداف خود برای توقف حملات گروههای مقاومت در غزه دست یابد و حملات گروههای فلسطینی به شهرهای اشغالی همچنان ادامه دارد. شامگاه چهارشنبه، گردانهای قسام شاخه نظامی حماس دوتانک دیگر اشغالگران اسرائیلی را در غرب شهر غزه با راکت ضدزره یاسین ۱۰۵ هدف قرار داد و همزمان صدای آژیر خطر در شهرهای حیفا و عسقلان به صدا درآمد. دیروز همچنین ارتش رژیم صهیونیستی کشته شدن دو افسر ارشد خود را در نبردهای شمال غزه اعلام کرد و تعداد تلفات اعلام شده صهیونیستها در نبرد زمینی شمال غزه به 52 نفر افزایش یافت. همچنین شمار تلفات ارتش رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر به 368 نفر افزایش یافت. نام سرهنگ «آریل کوخاوی»، برادر کوچکتر ژنرال آویو کوخاوی رئیس ستاد پیشین ارتش و «اوری مئیر»، افسر نیروهای ویژه ارتش در میان تلفات روز گذشته صهیونیستها به چشم میخورد.
صدای پای شکست اسرائیل
همزمان با بمباران غزه، برخی خبرگزاریها مانند رویترز از احتمال برقراری آتشبس در غزه خبر دادهاند؛ اما باید در نظر داشت که «آتشبس»- جدا از اینکه یک ضرورت بشردوستانه و انسانی است- در عمل به معنی شکست همهجانبه رژیم صهیونیستی است. شکستی که در این ۷۵ سال نظیرش را تجربه نکرده و هرگز تصورش را هم نمیکرد. شکستی که تبعات بلندمدت برگشتناپذیری- چه در داخل، چه در منطقه و چه در صحنه بینالمللی- برایش رقم خواهد زد. یک کارشناس مسائل منطقه معتقد است که «آتشبس» یعنی تلآویو هم در حوزه نظامی ناکام مانده، هم حیثیت بازدارندگیاش را از دست داده، هم در حوزه سیاسی شکست خورده و هم در حوزه گفتمانی و معنایی نابود شده است.
«آموس هرئیل»، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص هم در گزارش روز خود در این روزنامه نوشت: «برتری نظامی تاکنون در میدان جنگ مشهود نبوده و ارتش نتوانسته حماس را تسلیم کند.» اداره آمار رژیم صهیونیستی نیز تعطیلی یکسوم کسب و کارها، در مناطق جنوبی بر اثر جنگ را تأیید کرد. بلومبرگ هم در گزارشی تاکید کرد که کاخسفید از رفتار تلآویو در جنگ علیه حماس ناامید شده است. این گزارش بیش از هرچیز شکاف و اختلاف میان تلآویو و واشنگتن را نشان میدهد.