kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۶۵۲۴
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۷
خدمات‌رسانی به 10 شهرستان سیل‌زده

سیلاب پائیزی در مازندران ۲۳۰۰ میلیارد تومان خسارت برجا گذاشت

استاندار مازندران گفت: برآوردهای اولیه خسارت سیل روز شنبه در مازندران، حدود دوهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است و کارشناسان در حال بررسی خسارت وارده به بخش‌های مختلف هستند.
 
 
به گزارش ایسنا، سیدمحمود حسینی‌پور با اشاره به اینکه سیلاب روز شنبه به اراضی کشاورزی، تاسیسات و ابنیه فنی و ۲۰ واحد مسکونی در عباس‌آباد خسارت وارد کرد، اظهار داشت: برآوردهای اولیه خسارت سیل روز ۱۳ آبان در مازندران، حدود دوهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است و کارشناسان در حال بررسی خسارت وارده به بخش‌های مختلف هستند.
وی در بازدید از مناطق سیل‌زده غرب مازندران در جمع خبرنگاران، افزود: سیلابی که در منطقه عباس‌آباد شاهد بودیم به ۶ پل خسارت جدی وارد کرد و خوشبختانه خسارت جانی نداشتیم.
 دستور ویژه استاندار
 برای بررسی ابعاد وقوع سیل در مازندران
استاندار مازندران همچنین روز یکشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران مازندران در فرمانداری شهرستان عباس‌آباد، با بیان اینکه ابعاد مختلف وقوع و خسارت سیل اخیر در استان باید رسیدگی شود، گفت: با وجود بارش‌های خوب دو ماه گذشته و راهکارهای مناسب برای پیشگیری از حوادث طبیعی، اما سوءمدیریت‌های محلی باعث می‌شود این نعمت الهی به تهدید تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، سیدمحمود حسینی‌پور افزود: باید تلاش کنیم با اقدامات زیرساختی در استان بیشتر از این نعمت الهی بهره‌مند شویم و بتوانیم با مدیریت آب، ارزش اصلی آن را در زنجیره فعالیت‌های استانی، صنعتی و کشاورزی با استفاده بهینه از آب کامل کنیم.حسینی‌پور با قدردانی از پیش‌بینی‌ها و اقدامات مربوط در قبل از وقوع سیل از سوی مسئولان امر در این استان یادآور شد: مدیران مربوطه در مواجهه با این سیل با مدیریت دقیق و عملیاتی و جهادی خوب عمل کردند و جلوی خسارت بیشتر را گرفتند. به‌عنوان مثال، حضور سه دستگاه بیل در کنار پل‌ پلنگ آبرود در سلمانشهر و تخلیه درختان افتاده در دهانه پل سبب شد تا این سازه تخریب نشود. 
وی بر لزوم رسیدگی به سیل‌زدگان و رفع مشکلات پیش‌آمده در حوزه‌های مختلف شهری و روستایی تاکید کرده و گفت: نهادهای متولی باید به مدت ۴۸ ساعت آینده گزارشی دقیقی از خسارت‌های منطقه خود را به استانداری ارائه کنند.
حسینی‌پور از اداره کل منابع طبیعی غرب و شرق مازندران خواست تا در مدت یک ماه آینده نسبت به خروج درختان افتاده در بستر رودخانه‌های زیر پوشش خود و اداره کل راهداری نیز نسبت به ایمن‌‌سازی سازه‌ها و پل‌های استان و دیگر نهادهای دخیل در این حوادث اقدام کنند.
 خسارت سیل به 10 شهرستان مازندران
مدیرکل مدیریت بحران استان مازندران هم گفت: سیلاب ناشی از بارش رگباری روز شنبه به ۱۰ شهرستان عباس‌آباد، چالوس، نوشهر، نور، محمودآباد، سوادکوه، سوادکوه شمالی، آمل، بابل و ساری خسارت زده است. 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسینعلی محمدی افزود: مدیریت بحران استان به همراه دیگر عوامل مربوط شهرستان‌های یادشده از زمان وقوع سیل بر روی ارزیابی خسارت و عملیات پاسخ به بحران متمرکز شده است.
محمدی ادامه داد: اقدامات اولیه خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان در این شهرستان‌ها به‌ویژه در غرب مازندران انجام شده و صبح یکشنبه با هدف سرعت‌بخشی به خدمات‌رسانی، جلسه ستاد بحران استان با حضور استاندار مازندران در شهرستان عباس‌آباد برگزار شد. در این جلسه تمهیدات و اقدامات لازم تا رفع شرایط اضطراری اتخاذ شده است.
وی، حجم بارش‌های روز شنبه برخی از نقاط مازندران را ۱۱۰ میلی‌متر اعلام کرد و بیان داشت: به‌خاطر حجم بالای سیلاب در برخی از مسیل‌ها و رودخانه‌های عباس‌آباد، نوشهر، چالوس، نور، سوادکوه و آمل متأسفانه بخشی از تأسیسات و ابنیه فنی این شهرستان‌ها خسارت وارد شده است. در شهرستان عباس‌آباد که بیشترین خسارت سیل را داشتیم دو دهنه پل تخریب شده و راه دسترسی شهرک نواب این شهرستان نیز آسیب دیده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با رد شایعه شکستگی سد ذوات چالوس بر اثر سیلاب روز و شب شنبه در غرب مازندران، تاکید کرد: تغییر مسیر سیلاب از سد انحرافی سرآبرود باعث تخریب بخشی از ابینه فنی و تعدادی از منازل روستایی علی‌آباد و ذوات چالوس شده است. سد ذوات تخریب نشده و این سد انحرافی است نه مخرنی؛ به‌خاطر تجمع درختان شکسته و افتاده در دهانه پل در این سد تغییر مسیر آب داشتیم.
به گفته محمدی، همچنین بخشی از ابینه فنی و واحد‌های مسکونی روستا‌های ورازده و میانه شهرستان نور و روستای نفت‌چال سوادکوه و بخش مرکزی شهر زیرآب آسیب دیده است.
وی با بیان اینکه بر اثر بارش‌های رگباری بخشی از تأسیسات توزیع و فوق توزیع برق در غرب مازندران آسیب و به‌دنبال آن برق بخشی از مناطق در نوشهر و چالوس قطع شده بود، افزود: در ساعت‌های اولیه با همکاری نیرو‌های امدادی این مشکل برطرف شده است. این حادثه خسارت جانی نداشته، اما مصدوم داشته که برای مداوا به مراکز درمانی منتقل شدند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران نیز روز یکشنبه گفت: این حادثه به شبکه و تأسیسات آب‌رسانی نقاطی از شهرستان‌های عباس‌آباد، چالوس، نور و بابل خسارت وارد کرد به‌گونه‌ای میزان خسارت اولیه حدود هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمرمازندران از امدادرسانی به ۳۰ خانوار متأثر از سیلاب در چند شهر استان خبر داد.به گزارش خبرگزاری صداوسیما، غلامعلی فخاری گفت: بر اثر بارش شدید باران، تیم‌های امدادی جمعیت هلال‌احمر استان مازندران در اسرع وقت برای کمک به متأثرین از این حادثه به مناطق آسیب‌دیده اعزام شدند. تخلیه آب از ۳۰ واحد مسکونی متأثر از سیلاب و انتقال ۱۵۰ نفر به مناطق امن، از جمله اقدامات انجام‌شده در این عملیات بوده است.وی با تاکید بر استمرار حضور تیم‌های امدادی جمعیت هلال‌احمر استان در منطقه افزود: تا هر زمان که نیاز باشد عملیات ادامه خواهد داشت و همه نیرو‌ها و عوامل امدادی نیز در منطقه حضور خواهند داشت.