طرح ملی شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به سه استان درحال انجام است
-سرویس سیاسی-
علی بهادری جهرمی در ابتدای نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانهها که در محل سفارت سابق آمریکا (لانه جاسوسی) برگزار شد، با گرامیداشت ۱۳ آبان و روز دانشآموز، اظهار کرد: نسل جوان دهه ۸۰ و ۹۰ موتورهای پیشرفت و تحول کشور هستند و باید از ظرفیت آنان جهت آیندهسازی ایران استفاده کرد. ۱۳ آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روزی برای یادآوری جنایات آمریکا و اقدامات دیکتاتوری آنان با حمایتگری از نظام شاهنشاهی است.
پیشرفت ۹درصدی وضعیت طرح ملی شیرینسازی
و انتقال آب از دریای عمان
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان راجع به وضعیت طرح ملی شیرینسازی و انتقال آب از دریای عمان به ۳ استان، گفت: این طرح ۹درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در استان سیستان و بلوچستان بیش از ۱۲درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. ظرفیت شیرینسازی آب در فاز اول طرح ۲۸۰ میلیون مترمکعب است که از این میزان ۱۸۰ میلیون متر مکعب برای سیستان و بلوچستان است که ۱۰۰ میلیون آن برای شرب و ۸۰ میلیون آن برای صنعت است.
وی در ادامه اظهار داشت: طرحهای حل مشکل آب سیستان و بلوچستان محدود به انتقال آب دریای عمان نیست. احداث سازههای آبگیر، مسیرسازیهای متعدد برای تامین آب، احداث سدهایی که به تازگی افتتاح شدهاند و همچنین پیگیری آبهای فراسرزمینی از اقدامات دیگر است.
ملتهای جهان صف خود را از دولتهای
حامی جنایتکاران جنگی صهیونیست جدا کردهاند
وی افزود: امروز هم از نسلکشی و جنایات جنگی در غزه ظهور و بروز دارد، هرچند ملتهای جهان نشان دادهاند که صف خود را از برخی دولتهای حامی جنایتکاران جنگی صهیونیست در کشورهایشان جدا کردهاند.
بهادری جهرمی یادآور شد: امروز هم آینده حمایت از ترورسیم و نسلکشی و حمایت از کودککشی و قتل خبرنگاران در غزه روشن است و از این موارد باید درس گرفته شود.
تأمین نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان از اعتبارات برای مصوبات سفرهای استانی
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به در پیشرو بودن سفر رئیسجمهوری به کردستان، گفت: این سومین سفر رئیسجمهوری به کردستان است. تا امروز قریب به ۶ هزار میلیارد تومان از اعتبارات برای مصوبات سفرهای استانی تامین شده است.
مشارکت بالای مردم
در انتخابات سیاست کلی نظام است
دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دولت چه اقداماتی برای پیشبرد امر انتخابات و راهبردهای چهارگانه رهبری انجام داده است، گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات سیاست کلی جمهوری اسلامی است و دولت هم مثل دیگر موضوعات که نقش و جایگاه اصلی برای مردم قائل بوده و هست تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده است.
بهادری جهرمی یادآور شد: آییننامهای برای دسترسی برابر همه کاندیداها جهت بهرهگیری از ظرفیتهای نهادهای عمومی و دولتی تصویب شد که بر اساس آن کاندیداها میتوانند از رسانهها، سامانهها و درگاههایی که در اختیار دستگاههای دولتی است، استفاده کنند.
وی افزود: اما جز این اقدامات، دولت معتقد است مهمترین کمکی که میتواند به هرچه بالاتر رفتن مشارکت داشته باشد، برطرف کردن مشکلات پیشروی مردم است. هرچه مشکلات و مسائل مردم کمتر شود این امر به حضور و مشارکت مردم کمک بیشتری میکند.
مردم هنوز آمار فوتیهای چندصدتایی کرونا
در دولت گذشته را فراموش نکردهاند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره بیانیه حزب اعتدال و توسعه در زمینه وضعیت اقتصادی کشور و دفاع از عملکرد دولت قبلی، تصریح کرد: طبیعی است که جریانهای سیاسی خصوصا منتقدان دولت در ماههای منتهی به انتخابات مجلس با ادبیات اینچنینی سعی در جلب مخاطب داشته باشند؛ اما حافظه تاریخی مردم ما به خوبی گواه نادرستی دادههای ارائه شده توسط این افراد است. وی افزود: مردم هنوز آمار فوتیهای چندصدتایی در روز ناشی از کرونا را در دولت گذشته فراموش نکردهاند. کسری بودجه، تورم ۶۰ درصدی و سایر آمارهای منفی از یاد مردم نخواهد رفت.
بهادری جهرمی یادآور شد: مردم بهانهگیریهای مستمر مقامات ارشد دولتی سابق در محقق نشدن وعدهها و حواله دادن امورات کشور به برجام و رفع تحریم و افایتیاف را فراموش نکردهاند. اینها همه بیانگر عملکرد نامطلوب متولیان وقت و منتقدان فعلی است.
دبیر هیئت دولت درباره اقدامات دولت برای مدیریت آسیبهای اجتماعی، گفت: رئیسجمهوری خود میزبان تشکیل شورای اجتماعی فعال شده و تمامی دولت در این زمینه به صورت مستمر پیگیر است. از جمله چند اقدام مهم دولت برای کاهش آسیبهای اجتماعی یکی برنامه یاریگران زندگی در محیطهای هدف به منظور پیشگیری از آسیبهای ناشی از مواد مخدر و روانگردان اجرا شده است.
وی افزود: بهرهگیری حداکثری از مشارکت مردمی در زمینههای پیشگیری، کاهش آسیب و درمان معتادان که به ساماندهی و حمایت از بیش از ۲ هزار سازمان مردمنهاد انجامید و آموزش مهارتهای شغلی و شایستگیهای فنی و حرفهای به ۲۲ هزار معتاد بهبود یافته، ایجاد زمینه بهرهمندی جوانان و خانوادهها از خدمات مشاورهای در سراسر کشور، بخشی از این اقدامات است.
بهادری جهرمی یادآور شد: ساماندهی تعداد
۶۱ هزار و ۲۵۸ نفر از متکدیان، توانمندسازی ۲ هزار خانواده کودکان کار، بررسی و تصویب ۲۷۹ برنامه در راستای ترویج ازدواج و کنترل طلاق و راهاندازی ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بخشی دیگر از اقدامات دولت برای مدیریت آسیبهای اجتماعی است. سایر دستگاهها نیز در این زمینه فعال هستند.
تذکر رئیسجمهور به وزیر آموزش و پرورش
درباره کمبود معلم
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره کمبود معلم در آموزش و پرورش اظهار کرد: این مسئله مشکلاتی را در روزهای آغازین سال تحصیلی را برای معلمان و دانشآموزان ایجاد کرده بود. رئیسجمهور نیز به وزیر آموزش و پرورش در این خصوص تذکر دادند.
وی افزود: علت آن جذب نامتناسب با نیاز در سالهای اخیر بوده است. پس از اجرای طرح رتبهبندی هم حدود ۸۰ هزار معلم بازنشسته شدند. ۷۰ هزار نفر امسال بازنشست شدند در حالیکه بهطور معمول ۵۰ هزار نفر بازنشست میشوند. با این حال در این دو سال ۲۴۷ هزار معلم جذب شده است؛ تقریبا معادل هشت سال دولت قبل. سخنگوی دولت تاکید کرد: جذب دانشگاه فرهنگیان هم ۲۵ درصد افزایش داشت، ۲۵ هزار نفر امسال، سال بعد ۳۵ هزار نفر، سال بعد ۴۰ هزار نفر ۴۳ هزار معلم جدید به علاوه ۲۵ هزار از دانشگاه فرهنگیان و جمعا
۶۸ هزار معلم جدید در شش ماه نخست جذب شدند. سال آینده حداقل ۵۰ هزار جذب خواهیم داشت. در اینجا همچنین باید توجه داشت جمعیت دانشآموزی نسبت به سال ۹۴ حدود ۳ میلیون نفر اضافه شدند.