کد خبر: ۲۷۵۹۸
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۸

با راه‌اندازی طرح‌های جدید فولاد صادرات سنگ آهن خام کاهش می‌یابد

رئیس هیئت عامل ایمیدرو اعلام کرد: با راه‌اندازی طرح‌های فولادی، صادرات سنگ آهن تولید داخل به صورت خام کاهش می‌یابد.


مهدی کرباسیان در جلسه مجمع عمومی ایمیدرو با بیان اینکه با راه‌اندازی طرح‌های فولادی، صادرات سنگ آهن تولید داخل به صورت خام کاهش می‌یابد، گفت: شرکت‌های فولادی، مصرف‌کننده عمده این ماده معدنی خواهند بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سیاست‌های کلان دولت، وزارت صنعت و معدن و تجارت و همچنین طرح جامع فولاد برای ایجاد راهکاری به منظور جلوگیری از خام‌فروشی اظهار داشت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد از سال 94 و 95 به طور مستمر شاهد کاهش صادرات سنگ آهن خواهیم شد، به این دلیل که طرح‌های صنعت فولاد همچون کنسانتره و گندله‌سازی، آهن اسفنجی و فولادسازی وارد مدار تولید می‌شوند.
کرباسیان تصریح کرد: تنها در کمتر از یک سال‌آتی حدود 4 میلیون تن به ظرفیت تولید کنسانتره در کشور افزوده می‌شود که بیش از 5 میلیون تن سنگ آهن نیاز دارد.
به گفته کرباسیان، این برنامه‌ریزی‌ها با هدف استفاده از توان تولید داخلی برای تغذیه صنعت فولاد صورت گرفته است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو همچنین به چالش‌های دسترسی به منابع حاصل از «حق انتفاع» پروانه بهره‌برداری از معادن اشاره کرد و گفت: سال‌های گذشته مدیران وقت، به گونه‌ای در ایمیدرو تصمیم‌گیری کردند که در سال 92 سهم این سازمان از حق انتفاع به 40 درصد و در سال 93 به 26 درصد کاهش یافته است. این امر موجب شد برای اتمام طرح‌های نیمه تمام زمان بیشتری صرف شود.