kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۵۴۱۹
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۳

چهارمین دوره بازی‌های پاراآسیایی- هانگژو


آغاز چهارمین دوره بازی‌های پاراآسیایی
امید «فرزندان ایران»
به افتخارآفرینی دیگر
- رسول عسکری خبرنگار اعزامی به بازی‌های پاراآسیایی‌ هانگژو
چهارمین دوره بازی‌های پاراآسیایی 2022 رسما از امروز یکشنبه 30 مهرماه آغاز می‌شود. بازی‌هایی که هر چهار سال یک‌بار برگزار می‌شود و مهم‌ترین میدان ورزشی برای جانبازان و معلولین قاره کهن به‌شمار می‌رود. البته که این دوره از رقابت‌ها با تعویقی یکساله برگزار خواهد شد چرا که شیوع گسترده ویروس کرونا در چین، انجام این بازی‌ها را در سال 2022 با تأخیر مواجه ساخت تا حالا در این برهه شاهد برگزاری مسابقات باشیم.
به هر شکل با وجود تمام محدودیت‌هایی که کرونا در سه سال گذشته بر ورزش دنیا حاکم کرده، چینی‌ها شرایط را به بهترین شکل ممکن مهیا کردند تا از این رویداد بزرگ میزبانی کنند. طبق برنامه قرار است این بازی‌ها از 30 مهرماه تا 6 آبان‌ماه جاری در شهر ساحلی ‌هانگژو که یکی از شهرهای مدرن چین است، پیگیری شود. این برای دومین‌بار است که چینی‌ها میزبانی بازی‌های پاراآسیایی را به‌عهده می‌گیرند. آنها پیش از این در سال 2010‌، این بازی‌ها را در شهر گوانگجو برگزار کرده بودند.
ورزش جانبازان و معلولین ایران از زمان شکل‌گیری بازی‌های پاراآسیایی حضور ثابتی در این میدان داشته و همواره سعی کرده در قامت یکی از کشورهای صاحب قدرت در این بازی‌ها حاضر شود. ایران در دوره‌های اول و دوم بازی‌های پاراآسیایی به‌عنوان چهارم رسید و در دوره قبل که سال 2018 در جاکارتای اندونزی برگزار شد با جهشی قابل ملاحظه خود را به سکوی سومی این آوردگاه حساس رساند. حالا اما برای بازی‌های پیش‌رو شرایط فرق کرده و کاروان ورزش کشورمان در مقایسه با دوره گذشته به مراتب کار بسیار دشواری را پیش‌رو خواهد داشت. به هر حال باید پذیرفت که ورزش ایران در مقایسه با کشورهای رقیب خود از کمی و کاستی‌ها رنج می‌برد که آنها را در یک در جنگ نابرابر با رقبا قرار می‌دهد. به‌خصوص در دوره کنونی که کرونا هم از راه رسید و همین اتفاق به خودی خود باعث شد تا اردوها و مسابقات ملی‌پوشان برای مدت زیادی تعطیل شود. در کنار همه اینها اوضاع نامناسب اقتصادی ورزش کشور و بازنشستگی و خداحافظی نسل قدیمی و مدال‌آور این عرصه را هم باید به بقیه موارد اضافه کرد تا مشخص شود وضعیت برای تکرار رتبه سومی بازی‌های پاراآسیایی 2018 چقدر سخت است.
نگاه ویژه به حضور بانوان
کمال جوانمرد دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به عرصه رقابتی سختی که در بازی‌های پاراآسیایی 2022‌ هانگژو وجود دارد، می‌گوید: برگزاری اردوهای آماده‌‌سازی متمرکز و غیرمتمرکز تیم‌های ملی در فدراسیون‌های همکار، از دو سال گذشته آغاز شده و تمرینات ملی‌پوشان به‌صورت مستمر و ماهانه با نظارت کادر فنی رشته‌های مختلف تا امروز ادامه داشته و کمیته ملی پارالمپیک هم در این مدت به حمایت‌های همه‌جانبه و لازم پرداخته است. حاصل این همراهی و تلاش‌های مشترک ملی‌پوشان و مربیان و فدراسیون‌های ملی جانبازان و توان‌یابان، نابینایان و کم‌بینایان، کاروانی‌ است که به یاری خدا با 211 ورزشکار عازم بازی‌های پاراآسیایی‌ هانگژو می‌شویم.
ما در اعزام این دوره کاروان کشورمان به بازی‌های پاراآسیایی نگاه ویژه‌ای به توسعه ورزش بانوان داریم. تعداد بانوان کاروان ایران نسبت به دوره قبلی این بازی‌ها در جاکارتا، 12 نفر افزایش یافته است. برای نخستین‌بار در پاراتکواندو 6، پاراوزنه‌برداری 4 و پاراکانو 3 نماینده در بانوان آسیا خواهیم داشت. این رشد پنج درصدی نشان‌دهنده جایگاه خاص بانوان در اهداف و مأموریت‌های کمیته پارالمپیک است. همچنین غیر از تلاش برای کیفی‌گرایی در این اعزام و در نظر گرفتن اولولیت اول تا سوم مدال‌آوری، کمیته ملی پارالمپیک اولویت چهارمی را نیز برای بانوان ملی‌پوش، جانبازان، جوانان زیر 19 سال و ورزشکاران دارای معلولیت‌های شدید مانند کلاس B1 نابینایان و ورزشکاران بوچیا در نظر گرفته است.
وی درخصوص رقبای ایران عنوان کرد: با توجه به شرایط رقبا به‌ویژه در کشورهای توسعه‌یافته غرب آسیا در ورزش‌های پارالمپیکی به غیر از کشور میزبان که با اختلاف در دوره‌های گذشته جایگاه اول آسیا را در اختیار داشته است، ژاپن و کره‌‌جنوبی نیز اصلی‌ترین رقبای ما بودند اما در سال‌های اخیر، با توجه به رشد چشمگیر و پیشرفت کشورهایی مانند ازبکستان، هند و تایلند، شرایط در چهارمین دوره بازی‌های پاراآسیایی نسبت به ادوار پیشین دشوارتر خواهد بود.
او با اشاره به تغییراتی که طی چهار سال گذشته در ورزش‌های پارالمپیکی ایران رخ داده و درباره پیش‌بینی شرایط کسب مدال و رنکینگ پاراآسیایی ادامه داد: با بررسی‌های صورت‌گرفته درخصوص ملی‌پوشان اعزامی و در مقایسه با جاکارتا، 47 ورزشکاری که موفق به کسب 18 مدال طلا، 19 نقره و 23 برنز شده بودند به دلایلی مانند بازنشستگی و متأسفانه فوت قهرمانان، تغییرات جدید در کلاس‌بندی پزشکی- ورزشی و ادغام برخی ماده‌های رقابتی از جمع مدال‌آوران کاروان کشورمان کاهش یافته و همین موضوع به نوعی تکرار نتایج 2018 را با چالش روبه‌رو کرده است که تلاش خواهیم کرد بخشی از این چالش را در طرح یاران سلیمانی و با جذب جانبازان عزیز برای دوره‌های آتی جبران کنیم.
فرزندان ایران، با شعار «ایمان، ایران و افتخار»
کاروان ورزش ایران با نام «فرزندان ایران» و با شعار «ایمان، ایران، افتخار» با 211 ورزشکار (129 ورزشکار مرد و 82 ورزشکار زن) و در 16 رشته ورزشی در بخش مردان و 11 رشته ورزشی در بخش زنان در این دوره بازی‌ها شرکت می‌کند. ایران در بخش مردان در رشته‌های وزنه‌برداری، والیبال نشسته، دوچرخه‌سواری، دوومیدانی، جودو، تیراندازی، فوتبال نابینایان، پاراکانو، بسکتبال با ویلچر، تکواندو، تیراندازی با کمان، گلبال، بوچیا، شنا، تنیس روی میز و شطرنج نماینده خواهند داشت. همچنین در بخش زنان نیز نمایندگان کشورمان در رشته‌های وزنه‌برداری، بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته، پاراکانو، شطرنج، دوومیدانی، بوچیا، تیراندازی، گلبال، تکواندو و تیراندازی با کمان به مصاف حریفان خواهند رفت. در این دوره از بازی‌ها رشته‌های پاراتکواندو و پاراکانو برای اولین‌بار است که برگزار می‌شود و ایران نیز در این دو رشته نماینده خواهد داشت. ضمن اینکه برای اولین‌بار در دو رشته پاراوزنه‌برداری بانوان و شطرنج توان‌یابان نیز شرکت‌کننده خواهیم داشت. جوان‌ترین ورزشکار کاروان ایران فاطمه بیات 13 ساله از رشته شطرنج توان‌یابان و مسن‌ترین ورزشکار اسدالله عظیمی 64 ساله از رشته پارادوو میدانی هستند.
یکسان‌‌سازی پاداش‌های معلولین با ورزشکاران سالم
نارضایتی ورزشکاران معلول درخصوص توزیع پاداش بازی‌های پاراآسیایی و پارالمپیک در مقایسه با ورزشکاران سالم یکی از دغدغه‌هایی است که همیشه وجود داشته است. غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک که کمتر از یک سال است مسئولیت این مجموعه را به‌عهده گرفته اما به آنها اطمینان خاطر داده که این مشکل را مرتفع سازد. او درباره پاداش در نظر گرفته شده برای مدال‌آوران در ‌هانگژو عنوان کرد: پاداش پای سکو که برای ورزشکاران در نظر گرفته شده، 500 میلیون برای طلا، 200 میلیون برای نقره و 100 میلیون برای برنز پیش‌بینی شده است. اگر شرایطی فراهم شود که بتوان تأمین اعتبار کرد و دوستان در سازمان برنامه بتوانند در این‌باره کمک کنند، امکان افزایش آن نیز وجود دارد.
کارگری درخصوص گلایه برخی ورزشکاران پیرامون برابر نبودن پاداش‌ها با سایر ورزشکاران که در حضور وزیر ورزش مطرح کرده بودند، در پاسخ به این سؤال که آیا در این‌باره با کیومرث ‌هاشمی صحبت کرده است یا خیر؟ گفت: بعد از صحبت‌های رئیس‌جمهور که عنوان شد ورزشکاران پارالمپیکی باید یکسان با ورزشکاران المپیکی از امتیازات برخودار باشند، ما این مسیر را پیگیری می‌کنیم اما این تامین اعتبار که گفتم، سازمان برنامه و بودجه حتماً باید کمک کند تا این یکسان‌‌سازی را انجام بدهیم.
کارگری درخصوص پیش‌بینی‌اش از نتایج کاروان فرزندان ایران در این دوره از بازی‌ها افزود: کاروان در کل شرایط خوبی دارد اما سطح رقابت‌های این دوره افزایش کیفی بالایی داشته است. چین همان‌طور که در بازی‌های آسیایی دیدید، پیشرفت فوق‌العاده‌ای داشته است. در کنار آن رقبای جدیدی برای همه کشورهای آسیایی پدیده آمده که می‌توان به هند و ازبکستان اشاره کرد. همچنین یک‌سری از ورزشکاران بزرگسالان ما از میادین رقابت حرفه‌ای دوره شده‌اند. کارمان سخت است. من پیش‌بینی می‌کنم در شرایط دشواری به مدال برسیم. امیدواریم که کاروان «فرزندان ایران» با شعار «ایمان، ایران و افتخار» بدرخشد و موجبات شادی مردم را فراهم کند.
کارگری در پایان گفت: کمیته ملی پارالمپیک با اعتقاد به وحدت و انسجام ملی تمرکزی ویژه‌ای را روی نام و شعار کاروان داشت. بر همین اساس نام کاروان را «فرزندان ایران» و شعار کاروان را هم «ایمان، ایران و افتخار» برگزید. همچنین همانند ادوار گذشته کاروان ایران با همراهی یک سرپرست معنوی عازم بازی‌ها خواهد شد و برای این دوره از بازی‌ها آواد الداغی دختر گرانقدر شهید حمید الداغی که به «شهید غیرت» نیز معروف است، در کنار ملی‌پوشان حضور دارد و ملی‌پوش پرافتخار کشورمان ساره جوانمردی نیز به‌عنوان پرچمدار کاروان در مراسم افتتاحیه حضور دارد و در کسوتی جدید به‌عنوان مادر- قهرمان در این دوره از بازی‌ها شرکت می‌کند.
تشکیل کمیته اشتغال قهرمانان در دولت
کیومرث ‌هاشمی وزیر ورزش و جوانان هم چند روز پیش در حاشیه بازدید از اردوی تیم ملی والیبال نشسته زنان و مردان اعزامی به بازی‌های پاراآسیایی‌ هانگژو چین با اشاره به یکسان بودن پاداش مدال‌آوران بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی گفت: پاداش‌ها یکسان است و هیچ تفاوتی نخواهد داشت. البته پاداش پای سکو ارتباطی به وزارت ورزش و جوانان ندارد و در این زمینه کمیته ملی پارالمپیک پاداش پای سکو را مشخص می‌کند.
دومین پیروزی پیاپی تیم بسکتبال با ویلچر مردان ایران
تیم ملی بسکتبال با ویلچر مردان ایران به دومین برد پیاپی خود در بازی‌های پاراآسیایی ‌هانگژو دست یافت. تیم ملی بسکتبال با ویلچر مردان ایران ظهر دیروز در دومین دیدار خود در مرحله گروهی بازی‌های پاراآسیایی ‌هانگژو‌، به مصاف چین رفت و موفق شد میزبان را که از حمایت تماشاگران پرشور خود بهره می‌برد‌، با نتیجه 72 بر 42 شکست بدهد و دومین برد خود در این رقابت‌ها را به‌دست بیاورد. امید‌ هادی اظهر، محمدحسن سیاری‌، محمد محمدنژاد‌، حکیم منصوری و مرتضی عابدی، بازیکنان ایران در شروع این بازی بودند. در پایان این بازی مرتضی عابدی با کسب 14 امتیاز، بیشترین امتیاز را کسب کرد. تیم کشورمان که در دوره قبلی در 2018 جاکارتا قهرمان شده بود، با این برد 4 امتیازی شد و با توجه به یک بازی کمتر نسبت به چین، در رده دوم گروه A ایستاد. این تیم در سومین بازی خود سه‌شنبه به مصاف فیلیپین می‌رود.
پیروزی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان
برابر لائوس
تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان در سومین مسابقه خود در بازی‌های پاراآسیایی ‌هانگژو برابر لائوس پیروز شد. تیم ملی بسکتبال با ویلچر کشورمان در سومین مسابقه‌ خود در بازی‌های پاراآسیایی ‌هانگژو برابر لائوس قرار گرفت و با نتیجه ۷۲ بر ۲۹ به پیروزی رسید.در این بازی مهسا سعادت ۲۰ امتیاز کسب کرد و امتیازآورترین بازیکن شد. مسابقات بسکتبال با ویلچر بانوان به‌صورت دوره‌ای برگزار می‌شود که تیم ملی ایران در دو بازی قبل خود برابر ژاپن و تایلند شکست خورد و در بازی سوم لائوس را با نتیجه ۷۲ بر ۲۹ شکست داد. ملی‌پوشان کشورمان در چهارمین مسابقه خود روز سه‌شنبه از ساعت ۱۱:۴۵ به وقت محلی به مصاف کامبوج می‌رود. تیم ملی ایران با توجه به نتایج کسب‌شده ‌شانس کسب عنوان سومی دارد.
دستیار: می‌خواهیم قهرمانی دوره قبل را تکرار کنیم
محمدرضا دستیار سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران پس از برتری تیم کشورمان مقابل چین اظهار داشت: چین یکی از تیم‌های سخت در گروه‌مان بود که دیروز هم تایلند را شکست داده بود. بازی در لحظاتی گره خورد و کوارتر اول سوت‌ها به نفع حریف بود، اما با تعویض‌هایی که داشتیم‌، بازی را کنترل کردیم. خوشبختانه ترکیب دوم جواب داد و تیم در میدان از حریف پیش افتاد و در نهایت توانستیم نتیجه خوبی رقم بزنیم. امیدوارم بازی خوبی مقابل ژاپن داشته باشیم و در نهایت در فینال با کره‌جنوبی هم پیروز شویم. وی درباره‌ شانس تکرار قهرمانی دوره گذشته گفت: واقعا قابل پیش‌بینی نیست؛ درست همان‌طور که ژاپن به‌عنوان نایب‌قهرمانی پارالمپیک توکیو به کره باخت. ما به اینجا آمده‌ایم تا قهرمانی خود را تکرار کنیم و ان‌شاءالله این اتفاق رخ می‌دهد.