«طوفانالاقصی» به رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی ضربه اقتصادی سنگینی وارد کرده است
آژانس رتبهبندی اعتباری فیچ، رتبه رژیم صهیونیستی را در نتیجه زیانهای وارد آمده به اقتصاد این کشور از عملیات طوفان الاقصی مقاومت، تحت بررسی منفی قرار داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روسیا الیوم، آژانس رتبهبندی اعتباری فیچ، در بیانیه جدید خود اعلام کرد که رتبه اعتباری بلندمدت اسرائیل به ارزهای خارجی و داخلی A+ است اما حالا رتبه اسرائیل تحت نظارت منفی قرار گرفته است. این بدان معناست که این مؤسسه رتبهبندی اعتباری احتمالاً در آینده رتبه اعتباری اسرائیل را کاهش خواهد داد.
در اوایل این ماه، بانک هاپولیم هزینه خسارات اقتصادی رژیم صهیونیستی در رؤیارویی با حماس را برآورد کرد و گفت که این جنگ حداقل ۲۷ میلیارد شِکِل (شش میلیارد و 800 میلیون دلار) برای اقتصاد اسرائیل هزینه خواهد داشت. آژانسهای رتبهبندی بینالمللی مؤدیز، فیچ، استاندارد و پورز چندین بار به کابینه رژیم صهیونیستی هشدار دادند که با خروج سرمایهگذاریها از رژیم صهیونیستی و ضعف شِکل، اعتماد به اقتصاد محلی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
تعطیلی شرکتهای بینالمللی در سرزمینهای اشغالی
همچنین هر روز به شمار شرکتهایی که پس از عملیات طوفانالاقصی در سرزمینهای اشغالی تعطیل میشوند افزوده میشود. شرکت سوئیسی نستله اعلام کرد که با پیوستن به بسیاری از شرکتهای بینالمللی که با توجه به تشدید تجاوزات (رژیم) اسرائیل به نوار غزه، مقر خود را در سرزمینهای اشغالی بستهاند یکی از کارخانههای تولیدی خود در آنجا را بهعنوان یک اقدام پیشگیرانه تعطیل کرد. فروشگاههای زنجیرهای H&M سوئدی هم که دارای20 فروشگاه در سرزمینهای اشغالی است به مشتریان خود اعلام کرده؛ با توجه به وضعیت فعلی جنگ، ممکن است در زمان تحویل خریدهای آنلاین تاخیر وجود داشته باشد.
کشتی گازی اروپا دست خالی بازگشت
از زمان آغاز درگیریهای اخیر بین رژیم اشغالگر و مقاومت فلسطین، بسیاری از خطوط هوایی آمریکایی، آسیایی و اروپایی پروازهای مستقیم خود به تلآویو را متوقف کردهاند. در بخش انرژی نیز شرکت آمریکایی شورون در دهم اکتبر از بسته شدن میدان گازی «تامار» در سواحل شمالی سرزمینهای اشغالی خبر داد. شورون صادرات گاز را از طریق خط لوله گاز زیر دریای مدیترانه شرقی که از بندر عسقلون در جنوب سرزمینهای اشغالی تا مصر ادامه دارد، به حالت تعلیق درآورد. بانکها و شرکتهای حملونقل دریایی هم فعالیت خود را در سرزمینهای اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی تعطیل کردهاند. در همین راستا، کشتی ترابری اروپا که برای تحویل گاز صادراتی سرزمینهای اشغالی از پایانه مصر وارد آبهای شرق مدیترانه شده بود با توجه به توقف فعالیت میدان گازی تامار رژیم صهیونیستی، مجبور به تغییر مسیر شد.
رویترز به نقل از «اولومیده آجای»؛ کارشناس انرژی خبر داد که نفتکش «سی پیک کاتالونیا» مسیر خود را از پایانه گاز طبیعی ایدکو در مصر تغییر داد و اکنون به سمت تأسیسات آرزئو (Arzew) در الجزایر میرود. البته آدیتیا ساراسوات؛ رئیس تحقیقات ریستاد انرژی گفت که ادامه و گسترش درگیری اسرائیل منجر به افزایش قیمت انرژی خواهد شد.