ضایعات غذا در کشورمان بیش از 2/5 برابر اتحادیه اروپاست
رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه ضایعات غذا در ایران ۳۵ میلیون تن و در اتحادیه اروپا ۹۰ میلیون تن در سال است، گفت: بیشترین ضایعات غذا در ایران مربوط به نان، میوه، برنج و سبزیجات است.
جلالالدین میرزای رزاز در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم در آستانه روز جهانی غذا اظهارداشت: بر اساس مطالعات و آمارهای ارائه شده هرسال 1.3 میلیارد تن ضایعات مواد غذایی در دنیا وجود دارد که این ضایعات معادل یکسوم کل مواد غذایی تولید شده برای مصرف انسانهاست و میتواند غذای کافی برای دو میلیارد نفر انسان گرسنه را در سال فراهم کند. در کشور ما نیز بر اساس بررسیهای به عمل آمده حدود 30 درصد ضایعات غذا از چرخه تولید تا مصرف وجود دارد. چرخه و زنجیره غذا از مزرعه شروع میشود و پس از طی چرخه فرآوری و عرضه به سفرهها میرسد.
میرزای رزاز افزود: براساس گزارش سازمان جهانی خواربار و کشاورزی(فائو)، هرروز بهازای هر نفر 134 کیلوکالری غذا در ایران به هدر میرود، یعنی سرانه هدررفت روزانه غذا در ایران 134 کیلوکالری است. سهم ایران از کل غذائی که هرسال در جهان به هدر میرود 2.7 درصد اعلام شده است. بر همین اساس ضایعات موادغذایی در ایران معادل 35 میلیون تن در سال است این درحالی است که در اتحادیه اروپا با 27 کشور عضو، تنها 90 میلیون تن موادغذایی درسال راهی زبالهها میشود. وی ادامه داد: بیشترین ضایعات غذا در ایران مربوط به نان، میوه، برنج و سبزیجات است. ساماندهی و ورود اورژانسی کشور به جلوگیری از آمار 30 درصدی ضایعات غذا در کشور با آموزش و ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه در جهت اصلاح الگوهای نادرست مصرف که متاسفانه در بسیاری از خانوادههای شهری نهادینه شده است میتواند تا حدود زیادی ناامنی غذایی را از ما دور کند و درصورت طولانی بودن یا تداوم وضع موجود آن را به تاخیر بیندازد.