kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۷۶۳
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۴

 معضل سربازگیری در ژاپن جوانان ژاپنی علاقه‌ای به ارتش ندارند

 
 
سرویس خارجی-
ژاپن در سال‌های اخیر هزینه‌های دفاعی خود را به طرز چشمگیری افزایش داده است که ناشی از افزایش فعالیت‌های چین در منطقه و آزمایش‌های موشکی کره شمالی است اما با معضل سربازگیری رو‌به‌رو است.
در چند سال اخیر ژاپن به دنبال تقویت نظامی خود است. حکمرانان ژاپنی صریحاً به برخی از ناتوانی‌های خود‌ اشاره می‌کنند و بر لزوم تقویت نظامی کشورشان تأکید می‌کنند و مدام بودجه نظامی خود را افزایش می‌دهند. گزارش منتشر شده از سوی گروهی از کارشناسان در ژوئیه سال جاری میلادی (تیر/مرداد) نشان‌دهنده افزایش بالای این خطر است که نیروهای مسلح ژاپن به دلیل فقدان نیرو و پرنسل تضعیف می‌شوند. اگرچه تعداد نیروهای ژاپنی هر سال در نوسان و تغییر بوده است، اما از ۱۹۹۰ همزمان با تقویت نیروی نظامی ژاپن این تعداد بیش از هفت درصد کاهش داشته و به زیر ۲۳۰ هزار نفر رسیده است. در سال ۲۰۲۲، کمتر از ۴۰۰۰ نفر به نیروی نظامی ژاپن ملحق شدند که کمتر از هدف تعیین شده بود آخرین باری که تعداد نیروهای ژاپنی ملحق شده به ارتش به هدف تعیین شده رسید، ۲۰۱۳ بود.
«یوچی کیمورا»، چترباز سابق نیروهای نظامی ژاپن که اکنون یک شرکت را راه‌اندازی کرده است و به سربازان سابق کمک می‌کند تا مشاغلی برای خود دست و پا کنند، در این باره می‌گوید: «از این‌ که بگویم در نیروهای نظامی ژاپن خدمت کردم، خجالت می‌کشم. من بابت این کار اصلاً افتخار نمی‌کنم. روحیه نیروها به دلیل پرداخت ضعیف و فقدان انگیزه در نیروهای مسلح ضعیف است چون از زمان جنگ دوم جهانی وضعیت این نیروها تغییر کرد.»
آن‌طور که ایسنا نوشته است، بسیاری از کشورهای پیشرفته اقتصادی جهان با مشکل سربازگیری افراد کافی برای ارتش‌های خود رو‌به‌رو هستند و این اوضاع در ژاپن مشهودتر است؛ کشوری که از هر ۱۰ نفر، یکی ۸۰ سال به بالا سن دارد. در این شرایط گرچه وزارت دفاع ژاپن تأکید دارد که تنها کاندیداهای مناسب را به خدمت سربازی می‌گیرد، اما بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، استانداردها از جمله آزمایش‌های روانشناسی وجود ندارد. گویا ژاپن مجبور است برای جبران کمبود نیرو برخی از معیارها را نادیده بگیرد.
گفتنی است، مصمم شدن ژاپن برای تقویت نیروی دفاعی خود علل مختلفی دارد که بررسی کامل آن در این مجال نمی‌گنجد، اما می‌توان حدس زد که قدرت گرفتن چین که رقیب نیرومند ژاپن است، حکمرانانِ سرزمینِ سامورایی‎ها را به شدت نگران می‌کند، این نگرانی خود انگیزه تقویت نظامی است به ویژه در زمانی که متحد ژاپن یعنی آمریکا رویکردش به حمایت نظامی از ژاپن را تغییر داده است. همچنین حضور کره شمالی در منطقه با تسلیحات هسته‌ای خود نیز در این مورد بسیار مؤثر بوده است.