نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی- هانگژو
نتایج روز چهاردهم
بازیهای آسیایی هانگژو
روز چهاردهم بازیهای آسیایی هانگژو دیروز شنبه پانزدهم مهرماه برگزار شد و نمایندگان کشورمان به مصاف رقبای خود رفتند. روز چهاردهم روز درخشش کشتیگیران و افزایش قابلتوجه مدالهای طلای ایران بود. در همین روز شطرنج نیز تاریخساز شد و توانست اولین طلای خود را در بازیهای آسیایی به دست آورد. با طلاهایی که دیروز آزادکاران و شطرنجبازان ایران گرفتند تعداد طلاهای ایران به عدد 13 رسید. با این تعداد طلا به همراه 21 نقره و 19 برنز ایران در جایگاه هفتم ردهبندی کلی توزیع مدالهای بازیهای آسیایی قرار گرفت.
کشتی آزاد:
حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم، در مرحله یکهشتم نهایی «ماخومد عبداللهیف» از قرقیزستان را 10 بر صفر شکست داد. او در دیدار بعدی به مصاف «دولتمیرات اورازگیلیجوف» از ترکمنستان رفت و در 2 دقیقه و 15 ثانیه با نتیجه 10 بر صفر پیروز شد و به نیمهنهایی راه یافت. یزدانی در نیمهنهایی مقابل «بات اردن بیامباسورن» از مغولستان با نتیجه 10 بر صفر به پیروزی رسید و به دیدار نهایی راه یافت. حسن یزدانی در فینال وزن 86 کیلوگرم مسابقات کشتی آزاد بازیهای آسیایی مقابل دیپاک پونیا از هند با نتیجه 10 بر صفر به پیروزی رسید و صاحب گردنآویز طلا شد.
یونس امامی در وزن 74 کیلوگرم، در دور نخست به مصاف «اوروز بک توکتو مامبتوف» از قرقیزستان رفت و با شکست 7 بر 2 این حریف راهی مرحله بعدی شد. او در یکچهارم نهایی با «فنگ لو» از چین روبهرو شد و این آزادکار را 10 بر 2 مغلوب کرد و به نیمهنهایی رفت. یونس امامی با برتری 9 بر 3 برابر ماگومد اِولویف از تاجیکستان در نیمهنهایی به فینال رسید. یونس امامی در فینال وزن 74 کیلوگرم رقابتهای کشتی آزاد بازیهای آسیایی با نتیجه 9 بر صفر حریفی از ژاپن را مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت.
امیرحسین زارع در مرحله یکهشتم نهایی وزن 125 کیلوگرم مقابل «زمان انور» از پاکستان قرار گرفت و این حریف را به راحتی و با نتیجه 10 بر صفر شکست داد و به مرحله یکچهارم نهایی صعود کرد. او در دیدار بعدی مقابل «بوهیردون» از چین به روی تشک رفت و با شکست 10 بر صفر این حریف گام به نیمهنهایی گذاشت. زارع در نیمهنهایی مقابل علیشر یرگالی از قزاقستان با نتیجه 3 بر یک به پیروزی رسید و راهی فینال شد. زارع در نیمهنهایی مقابل یوسوپ باتیرمورزائف از قزاقستانی با نتیجه 11 بر صفر به پیروزی رسید و گام به دیدار نهایی گذاشت. زارع در فینال مقابل «لخاگواگرل مونختور» دارنده مدال نقره جهان در سال 2022 از مغولستان قرار گرفت. ملیپوش کشورمان در وقت اول یک امتیاز از حریف گرفت و در وقت دوم نیز 6 امتیاز دیگر به دست آورد و با برتری 7 بر صفر موفق به کسب عنوان قهرمانی و مدال طلا شد.
مجتبی گلیج ملیپوش وزن 97 کیلوگرم ایران در دور نخست و از مرحله یکهشتم نهایی، مقابل «ماگومد ابراگیموف» از ازبکستان رفت و با نتیجه 13 بر 7 پیروز شد و گام به مرحله یکچهارم نهایی گذاشت. او در مرحله یکچهارم نهایی با نتیجه 4 بر 2 از سد «گانخویاگ گانباتار» از مغولستان گذشت و گام به نیمهنهایی گذاشت. گلیج در دیدار نهایی با «اخمد ماگومد تاژودینوف»، ورزشکار روسیالاصل و قهرمان 2023 جهان از بحرین مبارزه کرد. تلاش دو کشتیگیر در وقت اول با تساوی یک بر یک خاتمه یافت، اما در وقت دوم تاژودینوف 5 امتیاز دیگر از ملیپوش کشورمان گرفت و 6 بر یک پیروز شد تا مجتبی گلیج به مقام نایبقهرمانی و مدال نقره بسنده کرد.
واترپلو:
تیم ملی واترپلو ایران در دیدار ردهبندی به مصاف قزاقستان رفت و پس از تساوی
7 بر 7 مقابل این حریف، در ضربات پنالتی با نتیجه 3 بر 2 شکست خورد و ضمن ایستادن در رده چهارم، از دستیابی به مدال برنز بازماند.
وزنهبرداری:
رقابت دسته 109+ کیلوگرم بعدازظهر دیروز برگزار شد و علی داوودی و آیت شریفی دو ملیپوش کشورمان به همراه ورزشکارانی از بحرین، نپال، ترکمنستان، پاکستان، قزاقستان، کرهجنوبی و ازبکستان مسابقه دادند. در حرکت یکضرب علی داوودی پس از مهار موفق وزنه 192 کیلوگرمی، دوبار پیاپی موفق نشد وزنه 200 کیلوگرمی را بهطور صحیح بالای سر ببرد و با رکورد 192 کیلوگرم در رده دوم ایستاد. همچنین آیت شریفی ابتدا وزنه 185 کیلوگرمی بالای سر برد، اما دوبار پیاپی در مهار وزنه 193 کیلوگرمی ناکام ماند و با رکورد 185 کیلوگرم در رده چهارم قرار گرفت. او که در حرکت یکضرب وزنه 185 را مهار کرد و در رده چهارم قرار گرفت روی حرکت سوم یکضرب و زیر وزنه 193 دچار مصدومیت شد و با تشخیص پزشکان از ادامه رقابتهای انصراف داد. در حرکت دوضرب، آیت شریفی بهدلیل مصدومیت انصراف داد، اما داوودی به روی تخته رفت. او آغاز این حرکت موفق به مهار وزنه 234 کیلوگرمی شد، اما در تلاش دوم در مهار وزنه 246 کیلوگرمی ناکام ماند. داوودی به همراه دیگر مدعیان این دسته همگی از ادامه رقابت و حضور برای سومینبار روی تخته انصراف دادند تا رکورد 234 کیلوگرم برای ملیپوش ایران در دوضرب ثبت شود. بدین ترتیب علی داوودی با رکورد مجموع 426 کیلوگرم به مقام نایبقهرمانی رسید و صاحب مدال نقره شد تا وزنهبرداری ایران در این دوره از بازیها فقط با همین مدال به کار خود پایان بدهد.
شطرنج:
تیم ملی شطرنج ایران با درخشش تاریخی خود در رقابتهای تیمی شطرنج بازیهای آسیایی هانگژو 2022 توانست مقتدرانه ضمن کسب عنوان قهرمانی این رقابتها، مدال خوشرنگ و ارزشمند طلا را برای کاروان جمهوری اسلامی ایران(شهید حججی) به دست آورد. تیم ملی شطرنج ایران در دور نهم و پایانی، با پیروزی 4 بر صفر مقابل کرهجنوبی، به مقام قهرمانی بازیهای آسیایی رسید و مدال طلا را از آن خود کرد. در این رقابت پرهام مقصودلو، محمدامین طباطبایی و پویا ایدنی مقابل حریفان پیروز شدند.
سنگنوردی
الناز رکابی ملیپوش کشورمان در ماده بولدرینگ با کسب 39.6 امتیاز هشتم شد. در مرحله نیمهنهایی یائو تنگ ژانگ از چین با 74.8 امتیاز بهعنوان نفر اول به دور بعدی صعود کرد. الناز رکابی ملیپوش سنگنوردی کشورمان در مرحله نیمهنهایی ماده لید 42.1 امتیاز کسب کرد تا در مجموع مادههای لید و بولدرینگ امتیاز 94.4 کسب کرده و با قرار گرفتن در رده هفتم به فینال راه پیدا کند. فینال رقابتهای سنگنوردی کنسل شد. در حالی که الناز رکابی با قرار گرفتن در جمع هشت سنگنورد برتر قرار گرفت و قرار بود در جمع این نفرات فینال را برگزار کند بهدلیل بارش شدید باران رقابت لغو و رکابی با هفتمی به کار خود در هانگژو پایان داد.
کبدی:
تیم ملی کبدی ایران در فینال بازیهای آسیایی مقابل هند قرار گرفت و با نتیجه 33-29 شکست خورد و به مدال نقره رسید. در نیمه دوم و در دقایق پایانی و در شرایطی که ایران اختلاف امتیاز خود را با رقیب دیرینه خود از بین برده بود و بازی را به تساوی کشانده بود، با اعلام امتیاز 1-1 در دفاع از سوی داور، هندیها اعتراض کردند و معتقد بودند باید امتیاز 3-1 به سود هند ثبت شود. این اعتراضات باعث وقفه 70 دقیقهای بازی شد بهطوری که کلافگی و خستگی بازیکنان را به همراه داشت. در نهایت با اعلام امتیاز 3-1 به سود هند بازی ادامه یافت و در پایان هند با نتیجه 32 بر 29 به پیروزی رسید و صاحب مدال طلا شد و ایران به مدال نقره رسید.
جوجیتسو:
در رقابتهای وزن 84- کیلوگرم جوجیتسو، علی (سهیل) اکبرپور در نخستین دیدار به مصاف حسین الرشید از اردن رفت و در مقابل حریف خود به برتری دست یافت تا حریف نماینده قرقیزستان در مرحله بعد شود. اکبرپور در مرحله یکهشتم نهایی به مصاف روسلان ساگدیف دارنده مدال طلای آسیا و نقره جهان از قزاقستان رفت و با نتیجه 4 بر صفر شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.
کاراته:
امیر مهدیزاده نماینده وزن منهای 67 کیلوگرم ایران در مسابقات کاراته کومیته بازیهای آسیایی در اولین مبارزه خود برابر المصطفی از اردن قرار گرفت و با نتیجه 7 بر صفر شکست خورد. امیر مهدیزاده در وزن منهای 67 و در مبارزه سوم خود برابر پیانده از تایلند قرار گرفت و با نتیجه 6 بر 5 پیروز شد. مهدیزاده که در اولین مبارزه مقابل حریف اردنی شکست خورده بود در جدول بازندهها ابتدا حریفی از تاجیکستان را شکست داد و اینبار مقابل نماینده تایلند پیروز شد و تنها یک مبارزه دیگر برای کسب مدال برنز رقابتها دارد. مهدیزاده در دیدار ردهبندی با نتیجه 7 بر 2 مغلوب امیرعلی دیدار دارنده دو مدال نقره آسیا و نقره بازیهای آسیایی 2018 از قزاقستان شد و از دستیابی به مدال برنز بازماند.
در رقابتهای وزن 55- کیلوگرم بانوان، فاطمه سعادتی در گام اول با نتیجه 6 بر صفر از سد ساکی وونگ از ماکائو گذشت. وی در مرحله یکچهارم نهایی به مصاف تسوی پینگ کیو دارنده مدال طلا و نقره آسیا و طلای بازیهای آسیایی 2014 از چینتایپه رفت و با نتیجه 4 بر صفر مغلوب حریف خود شد. با صعود کاراتهکا چینتاپیه به دیدار نهایی، فاطمه سعادتی به جدول شانس مجدد راه یافت و برای کسب نشان برنز، ابتدا «تای مای تام هوانگ» از ویتنام دارنده مدال طلای 2021 و نقره 2022 آسیا را با نتیجه 7 بر صفر شکست داد. سعادتی در صورت برتری در دیدار بعدی به مدال برنز دست خواهد یافت. سعادتی در دیدار ردهبندی به مصاف سانیستیرانی از اندونزی رفت و با نتیجه 3 بر صفر مقابل حریف خود به برتری رسید و مدال برنز را کسب کرد.
در وزن 84- کیلوگرم کاراته بازیهای آسیایی مهدی خدابخشی در دور نخست با نتیجه 5 بر 4 مقابل آندو دائیکی از ژاپن شکست خورد. با توجه به شکست 6 بر صفر نماینده ژاپن مقابل حریف اردنی، مهدی خدابخشی هم از گردونه رقابتها حذف شد.