واکنش کنعانی به بیانیه مداخلهجویانه انگلیس درباره ماهواره نور ۳
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن محکوم کردن بیانیه مداخلهجویانه انگلیس درباره ماهواره نور ۳ تصریح کرد: دستیابی به پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوافضا، حق مسلم جمهوری اسلامی ایران است.
در پی پرتاب ماهواره تصویربرداری نور ۳ وزارت امور خارجه انگلیس بیانیهای مداخلهجویانه صادر کرد. این بیانیه مداخلهجویانه با واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روبهرو شد و آن را محکوم کرد.
ماهواره «نور ۳» که یک ماهواره سنجشی و شناسایی است، چهارشنبه پنجم مهرماه با موفقیت پرتاب شد. این ماهواره با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره و ماهوارهبر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است.
کنعانی در همین ارتباط (چهارشنبه) ۱۲ مهرماه بیانیه مداخلهجویانه وزارت امور خارجه رژیم انگلیس را محکوم کرد و گفت: دستیابی به پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوافضا، حق مسلم جمهوری اسلامی ایران بوده و اینگونه اظهارات مداخلهجویانه که حاکی از عصبیت و نگرشهای خودمحورانه رژیم انگلیس نسبت به پیشرفتهای ایران اسلامی است، در عزم ملت ایران برای پیشرفت در حوزه علم و فناوری خللی ایجاد نخواهد کرد.
به گزارش فارس، در بیانیه وزارت خارجه انگلیس با بیان اینکه ایران برخلاف درخواستهای شورای امنیت سازمان ملل برای توقف برنامه موشکی بالستیک خود این اقدام را انجام داده، این اقدامات را تهدید جدی برای امنیت جهانی خوانده است.
مواضع خصمانه مسبوق به سابقه انگلیس
علیه ملت ایران
سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با یادآوری این نکته که مواضع خصمانه رژیم انگلیس در قبال ملت ایران مسبوق به سوابق تاریخی بوده، خاطرنشان کرد: به رغم برخی تفاسیر برخاسته از تمایلات یکجانبهگرایانه برخی طرفها، وفق مقررات بینالمللی، محدودیتی درخصوص فعالیتهای علمی و کاربردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحقیقات فضایی وجود ندارد و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران تحمیل چنین رویکردهای نامتعارف را کاملا مردود شمرده و با قاطعیت رد میکند.
این دیپلمات ارشد ایرانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران طبق موازین و مقررات بینالمللی و در راستای تحقق حقوق خود بهویژه حق توسعه و پیشرفت، استفاده از فناوریهای صلحآمیز در مسیر توسعه علمی و تحقیقاتی را برای خود محفوظ میداند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در این مسیر منتظر نظرات برخی کشورهایی که درصدد تحمیل آرا و اقدامات یکجانبه خود بر دیگران هستند، نخواهد بود.
به گزارش فارس، سپاه پاسداران پیش از این نیز ماهوارههای «نور ۱» و «نور ۲» را توسط ماهوارهبر قاصد به فضا پرتاب کرده است.
در پی پرتاب این ماهواره، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی نوشت: پرتاب ماهواره نور ۳ بخشی از موفقیتهای فناوری جدید است که ایران از آن برای نشان دادن تواناییهای خود استفاده میکند.
وزارت خارجه انگلیس اواخر شهریورماه نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد که به همراه آلمان و فرانسه، تحریمهای موشکی ایران که قرار است مهرماه پایان یابد را همچنان باقی خواهد گذاشت. در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس آمده بود: «به راهحل دیپلماتیک پایبند هستیم، اما باقی ماندن تحریمها علیه ایران در واکنش به تلاش این کشور برای توسعه برنامه هستهای است».
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این باره اعلام کرد که نامهای از فرانسه، انگلیس و آلمان دریافت کرده که در آن اعلام شده آنها قصد ندارند تحریمهای موشکی علیه ایران را بعد از ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ رفع کنند.
توصیه کنعانی
به دولتمردان آمریکایی، آلمانی و انگلیسی
پنج ایالت آمریکا در روز چهارشنبه
(۱۲ مهر ماه) شاهد برگزاری اعتصاب کارمندان بهداشتی و بخشهای مراقبتهای بهداشتی بود. بر این اساس، ۷۵ هزار کارمند بهداشتی در پنج ایالت «کالیفرنیا»، «کلرادو»، «اورگان»،« ویرجینیا» و «واشنگتن دیسی» در اعتراض به کمبود حقوق و دستمزد خود دست به اعتصاب زدند.
پرستاران، دستیاران بهداشت و سونوگرافیستها، تکنسینهای بخش رادیولوژی، جراحی، داروسازی و اورژانس در این اعتصابها شرکت کردند.
از سوی دیگر هزاران پزشک آلمانی روز دوشنبه در اعتراض به سیاستهای بهداشتی و اقدامات ریاضتی دولت «اولاف شولتز» صدراعظم این کشور، مطبهای خود را تعطیل کردند.
اخیرا نیز شاهد اظهارنظر مداخلهجویانهای از سوی «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان درباره وضعیت زنان و دختران در ایران بودیم. اظهارات مداخلهجویانهای که از اغتشاشات سال گذشته تاکنون گاه و بیگاه از سوی دولتمردان این کشور به خصوص وزیر خارجه آلمان مطرح میشود. آلمان در این مدت یکی از بانیان تحریمها علیه ایران نیز بوده است.
در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) ۱۳ مهر ماه در پیامی به زبان انگلیسی در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به مقامات این کشورها نوشت: به جای اظهارات مداخلهجویانه و مغرضانه و اظهار نگرانی دروغین درخصوص زنان و دختران ایرانی، نگران کارکنان مراقبتهای بهداشتی، پرستاران و بیماران آمریکایی، آلمانی و انگلیسی باشید و به اوضاع نگرانکننده آنان سر و سامان دهید.
انگلیس نیز روز گذشته شاهد برگزاری اعتصاب رانندگان ۱۶ شرکت ریلی این کشور بود.
انگلیس و چند کشور اروپایی از جمله آلمان و فرانسه از سال ۲۰۲۲ شاهد دست بهگریبان بحران اقتصادی و هزینههای معیشتی هستند که افزایش تورم و نارضایتی در بین بخشهای مختلف این کشورها را به همراه داشته است.
به گزارش فارس، اظهارات مداخلهجویانه وزیر خارجه آلمان در این مدت بارها با واکنش مقامات ایرانی روبهرو شده است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱ در پیامی توئیتری خطاب به وزیر خارجه آلمان که این مدت به کرات اظهارات مداخلهجویانهای علیه ایران مطرح کرده، نوشت: «خانم وزیر خارجه آلمان»! مواضع تحریکآمیز، مداخلهجویانه و غیردیپلماتیک نشاندهنده پختگی و تدبیر نیست. تخریب پیوندهای قدیمی پیامدهای بلندمدت دارد. آلمان میتواند تعامل را برای مقابله با چالشهای مشترک انتخاب کند و یا راه تقابل در پیش بگیرد. پاسخ ما متناسب و قاطع خواهد بود.