وزیر ارتباطات اعلام کرد
اعزام فضانورد ایرانی به فضا تا 5 سال آینده
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تا پایان سال چند رویداد فضائی خواهیم داشت؛ از اعزام فضانورد ایرانی به فضا ظرف پنج سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاریها عیسی زارعپور درباره فعالیت های فضایی کشور گفت: طی یک یا دو ماه آینده آزمایش اولیه کپسول زیستی انجام خواهد شد که این کپسول برای اعزام فضانورد به فضاست و مراحل اولیه آن در حال آزمایش است و امید است در پنج سال آینده بتوانیم فضانورد ایرانی در فضا داشته باشیم.
او افزود: کپسول زیستی یک نیاز اساسی برای اعزام فضانورد و موجود زنده به فضاست چرا که باید یک محفظه برای موجود زنده وجود داشته باشد. با انجام این تستها میتوانیم کاری کنیم که موجود زنده بتواند در مدار زمین یا در ایستگاه فضایی قرار بگیرد. چند رویداد فضایی دیگر هم تا پایان سال خواهیم داشت و پرتابهای متعددی را انجام خواهیم داد که جزئیات آن بهمرور اعلام خواهد شد.
ماهوارههای آینده ایران
همچنین به گزارش ایرنا، «حسن سالاریه»؛ رئیس سازمان فضایی ایران، دیروز همزمان با آغاز هفته فضا، اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ در حوزه فضایی اقداماتی منطبق بر برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور انجام شده است. ساخت چند ماهواره میکرو و مینی ماهواره را ابلاغ و آغاز کردیم. ساخت ماهواره پارس۲ آغاز شده و پارس۳ در مرحله طراحی مقدماتی است.
او افزود: همچنین نمونه کیفی ماهواره ناهید۲ رونمایی شده و نمونه پروازی آن تا پایان سال یا ابتدای سال آینده به صف پرتاب اضافه خواهد شد. این ماهواره خدمات ارتباطی در ارتفاع پایین را انجام خواهد داد. طراحی و ساخت ناهید۳ که پیشرفتهتر است نیز ابلاغ شده و در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: برای نخستین بار ساخت ماهواره سنجشی در کلاس راداری آغاز شده است. ماهوارههای راداری سنجشی این مزیت را دارند که در هر شکل از شرایط آبوهوایی از سطح زمین دادههای سنجشی جمعآوری کنند.
سالاریه خبر داد: در زمینه تثبیت مدار لئو یا ارتفاع پایین که برای ماهوارههای ارتفاع پایین هستند پرتابهای متعددی را در ماههای آتی خواهیم داشت. پرتابهای آزمایشی مداری و زیر مداری در شش ماه آینده با تحقیق و توسعهای که صورت گرفته خواهیم داشت.
او افزود: توسعه پرتابگرها از دیگر اهداف ما است. پرتابهای آزمایشی پرتابگرهای سیمرغ، ذوالجناح و قائم که با تحقیق و توسعه در شش ماه، اصلاحاتی در آن انجام شده، صورت خواهد گرفت. البته به دنبال تثبیت پرتابگرها هم هستیم. یکی از این پرتابگرها «قاصد» است که قابلیت حمل اجرام بالاتر را
دارد.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: مراحل طراحی و ساخت ماهواره «کوثر» با قوت در حال انجام است و در حال انجام تستهای نهایی هستیم تا بتوانیم ظرف چند ماه آینده پرتاب این ماهواره را انجام دهیم. همچنین با هدف توسعه زیستبوم خصوصی بخش فضایی کشور، خرید تضمینی تصاویر ماهوارههای بومی را در دستور کار داریم و این آغازی است که در سالها و ماههای آتی خواهیم داشت. مجدداً مناقصاتی در حال طراحی است تا از طریق بخش خصوصی منظومهای از ماهوارههای سنجشی داشته باشیم. پرتاب ماهواره نور ۳ که یک ماهواره سنجشی نانو ماهواره است و ماهواره کوثر که در پیش رو خواهیم داشت میتواند کشور را به این مهم برساند.