kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۱۹۳
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۴
در پاسخ به سؤال کیهان درباره ادعای مطرح شده مبنی بر پیوستن قریب‌الوقوع ایران به FATF  

کنعانی: در مورد سازوکارهای مرتبط با شفافیت مالی سازوکارهای ملی خود را دنبال می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال کیهان درباره ادعای مطرح شده مبنی بر پیوستن قریب‌الوقوع ایران به FATF گفت: در مورد سازوکارهای مرتبط با شفافیت مالی سازوکارهای ملی خود را داریم و دنبال می‌کنیم. اینکه برنامه‌ای برای پیوستن به FATF باشد تا این لحظه چنین اطلاعی ندارم.
 سرویس سیاسی-
 
به گزارش خبرنگار روزنامه کیهان، ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه دهم مهر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
کنعانی در ابتدای این نشست عنوان داشت: امیدواریم به برکت این ایام شاهد ارتقاء وحدت و انسجام  اسلامی بین ابناء امت باشیم و جهان اسلام در سایه وحدت روزافزون بتواند از شر فتنه‌های نظام سلطه و دشمنان اسلام در امان باشد و بتواند با وحدت، انسجام، همراهی، همکاری و همگرایی، بیش از گذشته نقش اثرگذار خود را در جهان و در مجامع بین‌المللی ایفا کند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان درباره ادعای برخی از افراد درباره پیوستن قریب‌الوقوع ایران به گروه ویژه اقدام مالی در طی روزهای اخیر عنوان کرد: در مورد سازوکارهای مرتبط با شفافیت مالی سازوکارهای ملی خود را داریم و دنبال می‌کنیم. اینکه برنامه‌ای برای پیوستن به FATF باشد تا این لحظه چنین اطلاعی ندارم.
طرح سلطان عمان 
یک توافق و طرح جدید نیست
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره دیدار امیرعبداللهیان با دبیرکل سازمان ملل و موضوع ابتکار عمان در مذاکرات رفع تحریم‌ها که امیرعبداللهیان به آن ‌اشاره کرده، اظهار داشت: مذاکراتی در این خصوص به صورت غیرمستقیم با آمریکا هم انجام شد و برخی دولت‌های دوست ابتکاراتی را برای نزدیک کردن دیدگا‌های طرف‌ها مطرح 
کردند. 
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: ابتکار عمل‌هایی که از سوی برخی کشورهای دوست مطرح می‌شود و از جمله طرح سلطان عمان، نه یک توافق و طرح جدید، بلکه ابتکارعمل‌هایی برای نزدیک کردن دیدگاه‌های طرفین و بازگشت همه طرف‌ها به چارچوب برجام و اجرای تعهدات کشورها در همان چارچوب است. 
سفر مشاور امنیت ملی ارمنستان به تهران
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر «آرمن‌گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان به ایران، این سفر را در چارچوب تماس‌ها بین ایران و ارمنستان درباره تحولات قفقاز جنوبی و تحولات اخیر در حوزه قفقاز برشمرد و افزود: دیروز گفت‌وگوهایی بین این مقام دولت ارمنستان با احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی انجام شد و آخرین تحولات قفقاز جنوبی در این گفت‌وگوها مورد تبادل نظر قرار گرفت.
مخالف تغییر مرزهای بین‌المللی 
و ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه هستیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره وضعیت مرزها و موضع ایران در این خصوص نیز خاطرنشان کرد: موضع ایران در ارتباط با مرزهای منطقه کاملا روشن است. بارها دیدگاه خودمان را اعلام کردیم از حل و فصل اختلافات بین ارمنستان و آذربایجان از طریق راهکارهای سیاسی استقبال می‌کنیم، ما مخالف تغییر مرزهای بین‌المللی و ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه هستیم. 
با توسعه راه‌های مواصلاتی موافقیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اردوغان درباره زنگزور گفت: مخالف تغییرات مرزهای بین‌المللی و ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه هستیم. با توسعه راه‌های مواصلاتی و شبکه‌های حمل‌ونقل به نحوی که منافع کشورهای منطقه را تامین و باعث توسعه و رفاه مردم منطقه شود،موافق هستیم. 
بخش‌هایی از این توافقنامه
تا این مقطع اجرا شده 
و بخش‌هایی باقی مانده
سخنگوی وزارت خارجه درباره اجرای توافقنامه امنیتی بین ایران و عراق نیز اظهار داشت: قرار بود دولت عراق نگرانی‌های ایران را درخصوص تروریست‌ها در اراضی اقلیم کردستان عراق برطرف و پایگاه‌های آنها را جمع و آنها را خلع سلاح کند. این موعد ۲۸ شهریور تمام شد. براساس ارزیابی اولیه ما بخش‌هایی از این توافقنامه تا این مقطع اجرا شده و بخش‌هایی باقیمانده است. با اتمام موعد هیئت ارزیابی ایران برای ارزیابی میدانی میزان دقیق اجرای توافقنامه به عراق سفر کرد. با همکاری و استقبال خیلی خوب مقامات عراقی رو‌به‌رو بودند و از همکار‌ی‌ها تشکر می‌کنیم.
وی گفت: ارزیابی دقیق از میزان اجرای توافقنامه موکول به این است که گزارش هیئت اعزامی مورد بررسی قرار بگیرد. این بررسی انجام خواهد شد و نتایج ارزیابی میدانی به اطلاع مراجع رسمی کشور خواهد رسید و در این زمینه با مقامات عراق تبادل نظر خواهد شد. 
ادعاهای بی‌اساس 
و بی‌ریشه آمریکایی‌ها
سند راهبردی مقابله با سلاح‌های کشتار جمعی و اینکه ایران تهدید دائمی تلقی شده است سؤال دیگری بود که از کنعانی پرسیده شد و وی گفت: این ادعاهای بی‌اساس و بی‌ریشه است. ایران به عنوان بزرگ‌ترین قربانی سلاح‌های شیمیایی در تاریخ معاصر است به ویژه در جریان جنگ تحمیلی که با حمایت و تجهیز همه‌جانبه رژیم سابق عراق از سوی کشورهای غربی و آمریکا صورت گرفته است.
وی گفت: اتهام بی‌اساس و کذب مطرح شده در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درخصوص عدم پایبندی ایران به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی را قویا تکذیب و فاقد وجاهت دانسته و مردود می‌دانیم.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: مقامات کشورهای غربی بارها صریحا به همکاری کشورهای غربی به تامین تجهیزات برای رژیم صدام علیه نظامیان و غیرنظامیان ما اعتراف کرده‌اند و این امر پنهانی نیست و حتی اعلام کردند شرکت‌هایی را مورد تعقیب قضایی قرار دادیم. ایران راستی آزمایی این اعتراف را پیگیری می‌کند. این لکه ننگ همواره در دامان این کشورها باقی خواهد ماند که تجهیز‌کننده این رژیم به سلاح‌های شیمیایی بودند.
خوشبینی به روند روابط ایران و مصر
به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد ایرانی درباره روابط ایران و مصر نیز اظهار داشت: خوشبختانه در سایه تحولات مثبت در منطقه در مناسبات ایران و مصر شاهد تحولات مثبتی بودیم از جمله گفت‌وگوهای انجام شده بین هیئت‌های دو کشور و نشست دو وزیر خارجه در نیویورک و بعد از آن دیدار و گفت‌وگوی رؤسای مجالس دو کشور در آفریقای جنوبی. شاهد فضا و ادبیات و اراده مثبتی برای برداشتن گام‌های مثبت به سمت جلو در روابط دو کشور بودیم و این تماس‌ها و گفت‌وگو‌ها ادامه می‌یابد.
هتک حرمت قرآن در سوئد
وی درباره هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد نیز بیان کرد: استناد به قوانین داخلی به هیچ وجه از مسئولیت‌های دولت سوئد کم نمی‌کند. این موضوع در گفت‌وگوهای دو و چندجانبه با کشورهای مختلف از جمله اسلامی ادامه دارد. در نشست جاری کنفرانس وحدت اسلامی در تهران این موضوع در دستورکار جدی است. در مجمع عمومی سازمان ملل آقای رئیسی این موضوع را به صورت جدی مطرح و در گفت‌وگوهای دوجانبه مطرح شده است. در چارچوب سازوکارهای بین‌المللی در سازمان ملل و هم در سازوکارهای حقوق بشری در ژنو این موضوع به صورت جدی مورد توجه ایران است و با جدیت دنبال می‌کنیم.
وی افزود: این تهدیدی است که کشورهای اسلامی باید به صورت جدی و در قالب سازوکارهای دسته‌جمعی دنبال کنند و کشورهای خاطی را مسئول بدانند.
امیدواری به ازسرگیری 
فعالیت سفارت آذربایجان در تهران
وی درباره سفر مقام ارشدی از آذربایجان به تهران نیز بیان کرد: برنامه برای سفر مقام یا مقامات عالی‌رتبه آذربایجان در چارچوب تداوم تبادل هیئت‌هاست و الان تاریخ دقیقی را ندارم که عرض 
کنم.
ارسال کمک به آوارگان قره‌باغ
سخنگوی وزارت خارجه درباره ارسال کمک به آوارگان قره‌باغ نیز عنوان کرد:  تا جایی که مطلعم قرار است اقداماتی برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه انجام شود و این موضوع در دستورکار قرار دارد. نهادهای ذی‌ربط از جمله هلال احمر  می‌توانند توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه دهند.
 
مایل به اظهارنظر نیستیم
کنعانی درباره ارتباط وزارت خارجه ایران با مشاوران وزارت خارجه آمریکا که چندی است در رسانه‌ها مطرح شده نیز بیان کرد: مایل نیستیم درخصوص مسائلی که در چارچوب مسائل سیاسی داخلی دولت آمریکا و رقابت بین احزاب و رقابت‌های انتخاباتی در داخل این کشور مطرح می‌شود و شکل می‌گیرد و از مسائل مرتبط با ایران و یا از کارت بازی با ایران می‌خواهند برای مسائل داخلی ما استفاده کنند، اظهارنظر کنیم. اینها را به طرف‌های داخلی دولت آمریکا واگذار می‌کنیم.
انتقال سفارت آمریکا در سوریه
سخنگوی وزارت خارجه درباره انتقال سفارت آمریکا از دمشق به حسکه نیز بیان کرد: هرگونه حضور دولت آمریکا از جمله حضور نظامی این کشور در سوریه بر خلاف نظر دولت سوریه غیرقانونی و برخلاف مقررات بین‌المللی است و دولت آمریکا نمی‌تواند برخلاف درخواست دولت سوریه در خاک این کشور حضور و فعالیت داشته باشد. اقدامات دولت آمریکا به صورت غیرقانونی نقض حاکمیت و تمامیت ارضی دولت سوریه تلقی می‌شود و غیرقانونی و مردود و غیرقابل پذیرش است.
عدم برگزاری نشست وزرای خارجه
هشت کشور حوزه خلیج‌فارس
عدم برگزاری نشست وزرای خارجه هشت کشور حوزه خلیج‌فارس در نیویورک نیز سؤال دیگری بود که پرسیده شد و کنعانی در این باره گفت: قرار بود این نشست با ابتکار دبیرکل سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود که توافق عمومی بود و ایران هم آمادگی خود را برای مشارکت در نشست اعلام کرده بود، ولی به دلیل برخی فعل و انفعالات سیاسی بین دو و یا تعدادی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس اختلاف نظرهایی در این زمینه رخ داد که مانع شکل گیری عملی این ابتکار شد.
بازگشت الواح هخامنشی
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه درباره بازگشت الواح هخامنشی به کشور اظهار داشت: تا این مرحله مجوز معافیت تحریمی انتقال این اقلام از وزارت خزانه‌داری آمریکا اخذ شد و ۱۷ هزار قطعه دیگر از این الواح نزد موسسه باقیمانده و اقدامات لازم برای بازگرداندن آنها در دست پیگیری است و این از مسئولیت‌های دولت ایران است و ایران برای بازگرداندن آنچه مربوط به ثروت‌های تاریخی و تمدنی ملت ایران کوتاهی نمی‌کند و با جدیت دنبال می‌کند و این موفقیت بزرگی بود و برای تکمیل آن هم برنامه‌ها در دستورکار قرار دارد و پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد.