kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۰۷۳
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۶
گزارش مرکز آمار نشان داد

کاهش قیمت برنج و مرغ

طبق گزارش جدید مرکز آمار، طی ۱۲ ماه اخیر، بیشترین افزایش قیمت مربوط به گوشت قرمز بوده و بیشترین افت قیمت کالاهای اساسی هم متعلق به مرغ و برنج است.

به گزارش ایرنا، مرکز آمار دیروز گزارش متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در شهریور ١٤٠٢ را منتشر کرد. طبق این گزارش از مجموع ۵۳ قلم کالای خوراکی منتخب، قیمت ۳۲ قلم از کالاها تورم سالانه کمتر از تورم نقطه‌ای مناطق شهری (۳۹ و شش دهم درصد) داشته‌اند. در مقابل، قیمت ۲۱ قلم کالا، بیش از تورم سالانه مناطق شهری افزایش یافته است.
گزارش مرکز آمار نشان داد در شهریور ماه امسال، قارچ بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده است. با این حال در میان اقلام خوراکی اساسی، بیشترین افزایش قیمت مربوط به تخم مرغ با ۱۰ درصد، گوشت گاو یا گوساله با هفت درصد و گوشت گوسفند با پنج درصد بوده است.
در مقابل اما بیشترین افت قیمت کالاهای اساسی را گوشت مرغ با پنج و هشت دهم درصد کاهش در شهریور ماه به خود اختصاص داد. پس از آن، برنج ایرانی درجه یک با کاهش دو و هشت دهم درصدی قیمت در شهریور ماه، بیشترین افت قیمت را در میان اقلام خوراکی اساسی به خود اختصاص داد. برخی دیگر از اقلام خوراکی هم هرچند دچار افزایش قیمت شدند اما رشد قیمت آنها کمتر از تورم میانگین بوده که از این جمله می‌توان به انواع حبوبات و انواع لبنیات ‌اشاره کرد.
رشد قیمت گوشت قرمز در ماه‌های اخیر، یکی از دغدغه‌های مردم و البته مسئولین دولت بوده است. بر همین اساس دولت برای مقابله با روند افزایشی قیمت گوشت قرمز، اقدام به واردات گسترده گوشت قرمز از مقاصد مختلف کرد.
ادامه واردات گوشت
طی هفته‌های اخیر، گوشت‌های وارداتی وارد فروشگاه‌های بزرگ مراکز شهرها شده و روند عرضه آن رو به رشد است. بر همین اساس علی‌اصغر ملکی، رئیس ‌اتحادیه گوشت گوسفندی دیروز از روند نزولی قیمت گوشت در بازار به دلیل استمرار و افزایش حجم واردات خبر داد و افزود: در صورت تداوم و افزایش حجم واردات گوشت، بازار به‌زودی تنظیم می‌شود.
وی اظهار داشت: دام زنده گوسفندی ماده و میش و بز نیز قیمتی بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار تومان دارد که لاشه آن باید با قیمت ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزار تومان به فروش برسد اما متاسفانه به دلیل عدم شناخت شهروندان از نوع دام‌های کشتاری گاهی در برخی فروشگاه‌ها با قیمت‌های لاشه درجه یک به فروش می‌رسد. این امر اجحاف به مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است؛ زیرا دام با قیمت پایین‌تر از تولیدکننده خریداری شده اما لاشه با نرخ گوشت درجه یک به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.