رفع موانع اعطای پروانه به فارغالتحصیلان روانشناسی و افزایش نظارت بر مشاوران
به گزارش کیهان، علی فتحی آشتیانی در نخستین نشست خبری خود به عنوان رئیسسازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، در تشریح فرآیند اعطای پروانه فعالیت به روانشناسان گفت: با تصویب سازمان نظام قرار بر این شده است که صدور پروانه تخصصی در سازمان در دو مرحله رخ دهد. یعنی در سازمان سنجش آزمون تخصصی برگزار میکنیم که در دو بخش عمومی و تخصصی مبتنی بر گرایشهای افراد انجام میشود. اولین کار، برگزاری آزمون صلاحیت حرفهای است که صدور پروانه را تسریع میکند و در یک روز یا چند ساعت انجام میشود. کسانی که ۷۰ درصد حد نصاب را کسب میکنند، میتوانند به مرحله بعد بروند. سعی میکنیم این آزمون را در دیماه هر سال برگزار کنیم. پس از این آزمون نیز افراد میتوانند در یک آزمون روانشناختی شرکت کنند. این موضوع برای کسانی است که سالیان سال پشت فرآیند دریافت مجوز روانشناسی ماندهاند، یک خبر خوش است.
فتحی آشتیانی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰ هزار پروانه به روانشناسان اعطا شده است، بر نظارت روی کار این افراد تاکید کرد و افزود: نظارتها به صورت پیشینی و پسینی است. نظارت پیشینی یعنی باید ملاک داشتن دو دوره تحصیلی مرتبط با روانشناسی و عضویت سازمان داشته باشند. نظارت پسینی نیز به سه شکل انجام میشود که شامل خودارزیابی افراد، دادن فرصت به مراجعین برای ارزیابی روانشناسان و همچنین بازرسی معاونت انتظامی از مراکز روانشناسی را شامل میشود.
تدوین سند سلامت روانی
با توجه به اسناد بالادستی
وی با تاکید بر اینکه باید سند سلامت روانی تدوین شود، درخصوص اهمیت این اقدام گفت: سند سلامت روانی با توجه به اسناد بالادستی مثل گام دوم و سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب باید تدوین شود که فعالان حوزه روانشناسی بدانند در چه چارچوبی باید پیش بروند.
فتحی آشتیانی در مورد بیمههای روانشناسی بیان داشت: وزارت بهداشت برای تخصیص بیمه، دفترچهای دارد که به نظر میرسد تعداد خدمات در آنجا اندک است. ضمن اینکه تمام گرایشهای روانشناسی، در حوزه سلامت هستند اما به آنها بیتوجهی شده است. باید با سازمان بیمه و دستگاههای دیگر مذاکره کنیم، به نفع ماست که بیمه نکنیم، اما ۷۰ درصد جامعه نمیتوانند به روانشناس مراجعه کنند، حال آنکه چیزی حدود ۲۰ درصد جامعه ما مشکلات روانشناختی دارند. از دولت میخواهیم در حوزه بیمه به ما کمک کند.
تعامل با آموزش و پرورش
برای فعالیت مشاوران مدرسه و روانشناسان تربیتی
رئیسسازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور همچنین در حاشیه این نشست، در گفتوگو با کیهان در مورد جزئیات ارتباط این سازمان با وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: معتقدیم اگر بتوانیم آموزش و پرورش را بسازیم و ریشههای خود را قوی کنیم، خودبهخود ساقه و برگ ما نیز تقویت میشود. با وزیر آموزش و پرورش و معاونین ایشان در بخش مشاوره و تربیتی تعامل خواهیم داشت تا با این اقدام، بتوانیم از ظرفیت گرایشهایی چون مشاور مدرسه و روانشناس تربیتی در مدارس استفاده کنیم. بنابراین باید حتی از پیش از دبستان و مهدکودکها برنامهریزی کنیم تا دستاوردهای خوبی داشته باشیم، از این طریق برای 70 هزار فارغالتحصیل روانشناسی هم میتوان شغل ایجاد کرد. فتحی آشتیانی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اهمیت خانواده، میتوانیم روانشناس خانواده داشته باشیم، گفت: از گذشته ما به دنبال راهی برای ایجاد روانشناس خانواده بودیم. در بسیاری از کشورها هر خانواده، یک وکیل یا روانشناس خانواده دارند و کارها و مسائل خود را به او میسپارند؛ اکنون برنامهریزی خواهیم کرد تا برای هر 50 خانوار در کشور، یک روانشناس اختصاص یابد تا مشاورههایی چون مشاوره پیش از ازدواج، خانواده، کودک و سایر موضوعات را بر عهده بگیرند.