kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۶۸۰
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۱
گزارش خبری کیهان

پایان جنگ اوکراین شاید 12 سال دیگر

مشاور سابق رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید جنگ کشورش با روسیه ممکن است بیش از یک دهه یعنی تا سال 2035 ادامه یابد. 
 
 
 
سرویس خارجی-
 
19 ماه از جنگ اوکراین گذشته است. جنگی که تاکنون صدها هزار کشته و مجروح و میلیون‌ها آواره بر جای گذاشته است. در بین دو طرف هیچ نشانی از تمایل به پایان جنگ دیده نمی‌شود. روسیه اعلام کرده با مذاکره مشکلی ندارد اما آتش‌بس را هم نمی‌پذیرد. در طرف اوکراین هم کارشناسان بر این باورند منافع آمریکا در طولانی شدن جنگ و تضعیف روسیه است حتی اگر تمامی مردم اوکراین قربانی شوند. روندهای کنونی نیز نشان می‌دهد که این جنگ طولانی و فرسایشی خواهد بود. «الکسی آرستوویچ» از مشاوران سابق «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیز در این باره گفته درگیری بین روسیه و اوکراین ممکن است بیش از یک دهه ادامه یابد چرا که «بعید است اختلافات بین یکدیگر را به این زودی‌ها حل کنند.» فارس در این رابطه به نقل از شبکه روسی «راشا تودی» نوشته است، وی در مصاحبه‌ای که در یوتیوب منتشر کرد گفت «مطمئناً (جنگ در اوکراین) تا ۲۰۳۵ ادامه خواهد یافت.» به ادعای این مقام سابق اوکراینی، روسیه به دنبال شکل جدیدی از امپراطوری است که هرگز بدون اوکراین وجود نخواهد داشت. او در ادامه منظور خود را این‌طور بیان کرد که «مرحله حاد بن‌بست تا ۲۰۳۵ ادامه خواهد یافت» اما استدلال کرد بن‌بست ممکن است لزوماً نظامی نباشد و این طور توضیح داد که «دو طرف ممکن است به آتش‌بس دست یابند یا به طور کلی به خصومت‌ها پایان دهند  اما درگیری در جبهه‌های دیپلماتیک، اطلاعاتی و اقتصادی ادامه خواهد یافت.»
پول‌هایی که هدر می‌شوند
با طولانی شدن جنگ مخالفت‌ها با ادامه کمک‌های مالی و تسلیحاتی به اوکراین در آمریکا و اروپا نیز بیشتر شده است. نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که تعداد آمریکایی‌های منتقد کمک‌های کشورشان به اوکراین در جنگ با روسیه افزایشی قابل توجه پیدا کرده است. نتایج نظرسنجی جدید «ای‌.بی.سی نیوز- واشنگتن پست» که در پی ادامه درخواست‌های ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از آمریکا برای دریافت کمک در سفر اخیرش به واشنگتن منتشر شده، نشان می‌دهد که بالغ بر ۴۱ درصد از آمریکایی‌ها حمایت‌های کشورشان از اوکراین را بیش از حد می‌دانند.این در حالی است که این میزان در نظرسنجی ماه فوریه(اسفند 1400 ) معادل ۳۳ درصد و در نظرسنجی ‌آوریل ۲۰۲۲ معادل ۱۴ (اردیبهشت 1401)درصد بود. طبق نتایج این نظرسنجی جدید، میزان افزایش منتقدان کمک آمریکا به اوکراین در بین حامیان هر دو حزب اصلی در آمریکا تقریبا برابر بوده است.
شبکه آمریکایی «سی‌بی‌اس نیوز» نیز در گزارشی به پول‌هایی که مالیات‌دهندگان آمریکایی به دولت خود پرداخت می‌کنند تا صرف رفاه بیشتر شود اما در عوض هزینه تسلیحاتی می‌شود که برای نبرد با روسیه به اوکراین فرستاده می‌شود، پرداخت. در این گزارش آمده است: از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال گذشته میلادی، آمریکا کمک‌هایی به ارزش بیش از ۷۰ میلیارد دلار به اوکراین ارسال کرده است اما در حال حاضر جنگی در واشنگتن بر سر درخواست دولت «جو بایدن» برای ارسال ۲۰ میلیارد دلار کمک دیگر به کیف به راه افتاده است. طبق این گزارش، بسیاری از جمهوری‌خواهان کنگره مخالف درخواست ارسال کمک‌های میلیارد دلاری بایدن به اوکراین هستند و برخی از آنها خواهان توقف این کمک‌ها به اوکراین هستند و برخی دیگر خواهان نظارت بیشتر بر این کمک‌ها شده‌اند. این شبکه آمریکایی ادامه داد، ما به اوکراین رفتیم تا پاسخی را برای افرادی پیدا کنیم که به این جنگ کمک می‌کنند و این افراد کسی نیستند جز مالیات‌دهندگان آمریکایی، تا مشخص شود که دقیقاً پول آنها صرف چه چیزی می‌شود؟ و همچنین بفهمیم که این‌که چه کسی است که بر سلاح‌ها و پول‌های نقد ارسال شده به اوکراین نظارت دارد تا مطمئن باشیم که این تجهیزات و پول‌ها در نهایت به جای مورد نظر می‌رسد و صرف آن‌جا می‌شود یا خیر؟
طبق گزارش این شبکه آمریکایی، از زمان آغاز جنگ اوکراین ایالات متحده بیش از ۴۳ میلیارد دلار صرف کمک نظامی به اوکراین کرده است که این مبلغ معادل حدود پنج درصد از بودجه دفاعی آمریکا است. کشورهای اروپایی روی هم رفته،‌ حدود ۳۰ میلیارد دلار برای جنگ اوکراین هزینه کرده‌اند. ژنرال «بن ‌هاجز» یکی از افرادی که به‌عنوان فرمانده ارتش آمریکا در اروپا خدمت کرده بود و در سال ۲۰۱۷ بازنشسته شده است و هم‌اکنون از مشاوران ناتو است، می‌گوید که دولت بایدن نتوانسته است به آمریکایی‌ها توضیح دهد که آنها در قبال دلارهایشان که به اوکراین ارسال می‌شود، چه چیزی به دست می‌آورند.
جنگ ،اقتصاد آمریکا را کوچک کرد
این شبکه آمریکایی نوشت که جنگ اوکراین، اقتصاد این کشور را یک سوم کوچک‌تر کرده است و «ما حیرت‌زده شدیم وقتی فهمیدیم که دولت آمریکا برای سرپا نگه داشتن آن، یارانه‌ای را به شرکت‌های کوچک... همچون شرکت تولید لباس بافتنی تاتیانا آبراموا تخصیص داده است» این گزارش سپس نوشت، در مجموع از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، ایالات متحده ۲۵ میلیارد دلار کمک غیرنظامی به اقتصاد اوکراین تزریق کرد. سناتور «لیندسی گراهام» جمهوری‌خواه به شبکه سی‌بی‌اس گفت: «مردم از من می‌پرسند که آیا ارزش دارد؟ (که آمریکا در جنگ اوکراین هزینه کند). این چیزی است که ما برای سرمایه‌گذاری خود دریافت کرده‌ایم. ما حتی یک سرباز هم از دست ندادیم. ما ۵۰ درصد از قدرت نبرد ارتش روسیه را کاهش داده‌ایم و هیچ‌یک از ما (آمریکایی‌ها) در این تلاش کشته نشدیم. این یک معامله عالی برای آمریکا است»
این شبکه آمریکایی در بخش پایانی خود با ‌اشاره به این موارد نوشت که بخش زیادی از هزینه بقای اوکراین از سوی مالیات‌دهندگان آمریکایی تأمین می‌شود و این در شرایطی است که بسیاری از مالیات‌دهندگان آمریکایی می‌گویند که دوران سختی را در داخل آمریکا به سر می‌برند و نمی‌توانند همچنان هزینه حمایت از اوکراین را بپردازند.
تایید نازی‌ها از سوی کانادا و اوکراین
خبر دیگر این که در پی آبروریزی دولت و پارلمان کانادا در دعوت از یک نازی سابق اوکراینی نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد از این موضوع بی‌خبر بوده است. جاستین ترودو اعلام کرد که از دعوت «یاروسلاو هونکا»، نازی سابق اوکراین به پارلمان این کشور اطلاعی ندارد و مدعی شد که هیئت اوکراینی نیز از این موضوع بی‌اطلاع بوده است. به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، «جاستین ترودو»، تاکید کرد که کسی که قصد تجلیل از یک جنگجوی اوکراینی عضو یکی از لشکرهای معروف نازی‌ها به پارلمان و تجلیل از وی در جریان سفر ولودیمیر زلنسکی را داشته، «آنتونی روته»، رئیس ‌مجلس عوام کانادا بود.. این در حالی است که پیشتر رئیس‌ مجلس عوام کانادا به دلیل این دعوت عذرخواهی کرد. روته گفت: «بعداً اطلاعات بیشتری دریافت کردم که باعث شد از این تصمیم پشیمان شوم. من مسئولیت کامل اعمالم را می‌پذیرم.» «یاروسلاو هونکا» ۹۸ ساله به مناسبت سفر زلنسکی به کانادا به جلسه پارلمان این کشور دعوت شده بود و در جریان این مراسم، رئیس ‌مجلس عوام، هونکا را با تشویق حضار به عنوان «یک جنگجوی ضد روس» که برای استقلال اوکراین در طول جنگ جهانی دوم مبارزه کرد، معرفی نمود. اما در واقع، معلوم شد که هونکا یکی از اعضای سابق بخش داوطلب «گالیسیا» نیروهای اس‌اس نازی بوده که در آن ملی‌گرایان اوکراینی خدمت می‌کردند و نه تنها علیه ارتش سرخ می‌جنگیدند، بلکه به دلیل ارتکاب جنایات علیه یهودیان، لهستانی‌ها، بلاروس‌ها و اسلواکی‌ها نیز مشهور بودند.