kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۶۷۹
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۱

استقرار یک گردان صهیونیست در مرز غزه از ترس حملات مقاومت


سرويس خارجي-
ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با بسته نگه‌داشتن مرزهاي غزه، نگراني بسياري از حملات فلسطيني‌ها دارد و از همين‌رو وزارت جنگ تل‌آويو اعلام کرده است كه در مناطق هم‌مرز با غزه یک گردان نظامي را مستقر مي‌كند.
بيش از 11 روز است كه صهيونيست‌ها گذرگاه‌هاي مرزي نوار غزه را بسته و مانع تردد فلسطيني‌ها مي‌شوند. بسته شدن اين گذرگاه‌ها بحران انساني در نوار محاصره‌شده غزه را تشديد مي‌‎كند. اين مرزهاي بسته نه‌تنها باعث بيكار شدن بسياري از جوانان فلسطيني مي‌شوند، كه فراتر از آن، امكان امدادرساني اضطراري و رفت و آمد بيماران فلسطيني را نيز تقريبا غيرممكن مي‌كنند. در عين حال، ارزیابی‌های نهاد امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که در صورت بسته‌ماندن گذرگاه‌های مرزی و تداوم حملات علیه تظاهرات‌کنندگان فلسطینی در مرزهای شرقی نوار غزه، مقاومت ساکت نخواهد ماند.
از همين‌رو نيز سايت عبری‌زبان «وای‌نت» گزارش داده است كه روز دوشنبه «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خود را به مرزهای نوار غزه رساند و در آنجا به ارزیابی شرایط امنیتی موجود پرداخت و با فرماندهان ارتش در این منطقه دیدار کرد. گالانت در پایان بازدید خود از مناطق مجاور غزه اعلام کرد که تصمیم گرفته با توجه به تنش روزهای اخیر در مرزها و بازگشت آتش‌سوزی‌ها به‌دلیل ارسال بالن‌های آتش‌زا، یک گردان نظامی دیگر به نیروهای موجود در منطقه اضافه کند. بر همین اساس ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تصمیم گرفته «امنیت» را در مناطق هم‌مرز با غزه تقویت کرده و گردان بزرگ‌تري را در مجاورت مرز غزه مستقر كند.
چرا بسته شدن گذرگاه غزه بحران‌زاست؟
رژيم اسرائیل هفته گذشته هم گذرگاه بیت حانون غزه را پیش از تعطیلات یهودی تعطیلات روش‌هاشانه (سال نو یهودی) بست و از رسیدن هزاران کارگر به مشاغل خود در کرانه باختری و ديگر مناطق فلسطين اشغالي جلوگیری کرد. این بسته شدن گذرگاه‌هاي غزه پس از چند روز تظاهرات مرزی بار ديگر تمدید شد.
تقریباً 18 هزار ساكن غزه مجوز کار در خارج از غزه را دارند و تزریق حیاتی نقدینگی بالغ بر 2 میلیون دلار در روز به اقتصاد اين منطقه فقير از طريق كار اين تعداد نيروي كار صورت مي‌گيرد. وقتي كه گذرگاه‌ها بسته مي‌مانند، عملا هيچ پولي وارد غزه نمي‌شود و كسب‌وكار روزانه و به‌طور كلي اقتصاد غزه تعطيل مي‌‎شود.
از سوي ديگر بسته ماندن گذرگاه‌هاي غزه به ايجاد مشكلات متعدد براي بيماران فلسطيني منجر مي‌شود. هر هفته به‌طور متوسط بيش از 100 بيمار فلسطيني مجوز بستري و مراجعه به بيمارستان‌هاي كرانه باختري دريافت مي‌كنند و وقتي اين گذرگاه‌ها بسته مي‌ماند، جان صدها بيمار فلسطيني با خطرات حياتي رو‌به‌رو مي‌شود.
ترس صهيونيست‌ها از شلیک راکت از غزه یا جبهه شمالی
از سوي ديگر، برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی به نقل از محافل امنیتی این رژیم هشدار دادند که مقاومت فلسطین قصد دارد راکت‌هایی را از غزه و یا از جبهه شمالی لبنان شلیک کند. شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی در اين ارتباط اعلام کرد که این رژیم درباره احتمال شلیک راکت‌هایی از غزه و یا جبهه شمالی لبنان توسط مقاومت فلسطین هشدارهایی داد.
این رسانه عبری‌زبان مدعی شد که این تلاش‌ها با هدف «خراب کردن آنچه عید غفران نامیده می‌شود»، انجام می‌شوند و این به منزله عبور از خط قرمز است. سایت عبری‌زبان «حدشوت» نیز مدعی شد، جنبش جهاد اسلامی پس از تحولات اخیر در داخل حرم قدسی (صحن‌های مسجدالاقصی) برای انجام حملات راکتی آماده می‌شود. این هشدارها براساس توصیه‌های نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی به‌ویژه با افزایش تنش در داخل مسجدالاقصی و یورش صدها شهرک‌نشین‌ به آنجا به بهانه اعیاد یهودی داده شدند.
يك نمونه از آپارتايد در فلسطين
مناطق مختلف كرانه باختري مدت‌هاست با آپارتايد ساختاري و تحميلي از سوي اشغالگران صهيونيستي رو‌به‌روست. يكي از مناطق درگير آپارتايد، شهر الخليل به‌عنوان مهم‌ترین شهر در کرانه باختری از نظر تجارت است. فلسطینی‌ها از سراسر مناطق فلسطين براي خريد به الخليل می‌آیند، زیرا می‌دانند در الخليل همه‌چيز پيدا مي‌شود. در عين حال در دو دهه و نیم گذشته يعني از حدود 25 سال پيش تاكنون، بیش از 1800 مغازه در الخليل بسته شده‌اند و تقریباً تمام فلسطینی‌هایی که در مرکز تاریخی الخليل زندگی می‌کردند، به زور به جاهای دیگر نقل مکان کرده‌اند. همچنين بازماندگان مغازه‌های فلسطینی در مرکز تاریخی الخلیل مجبور به ساختن درب‌هاي فلزی برای پوشاندن فروشگاه‌های خود شده‌اند تا از سنگ‌ها و زباله‌هایی که شهرک‌نشینان از آپارتمان‌های اشغال‌شده در بالا به كف بازار پرتاب می‌کنند، در امان بمانند. «عیسی عمرو»، وکیل حقوق بشر به نيوعرب گفت: «خشونت شهرک‌نشینان برای همه ساکنان الخلیل به کابوس تبدیل شده است. شهرك‌نشينان توسط ارتش اسرائیل محافظت می‌شوند و هركاري را بخواهند انجام مي‌دهند و هيچ‌كس هم مانع آنها نمي‌شود، اينجا يك رژيم آپارتايد كامل برقرار است كه فلسطيني‌ها را زير فشار شديد و دست مهاجمان تندرو صهيونيستي را براي حمله به فلسطيني‌ها باز گذاشته است.»