تدوین سند نوشتافزار در شورای انقلاب فرهنگی
آیین گشایش رسمی نهمین نمایشگاه «ایراننوشت» ظهر دیروز سهشنبه 21 شهریورماه، در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران برگزار شد. در این مراسم عباس علیآبادی وزیر صنعت معدن و تجارت، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سید احمد عبودتیان دستیار رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت، جمعی از مسئولان فرهنگی و خانواده شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده حضور داشتند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر این که صنعت نوشتافزار به عقبهای از دانش، معرفت و حکمت مجهز است تصریح کرد: جریان نوشتافزار ایرانی امروز موفق شده به ثمرهای عظیم دست پیدا کند و بیش از پنج هزار نوع محصول، 60 میلیون قطعه تولیدات مختلف و 100 نشان تولیدی را دربرگیرد.
عبدالحسین خسروپناه رضایتمندی مصرفکننده و مخاطب را یکی از دستاوردها و افتخارات صنعت نوشتافزار ایرانی عنوان کرد و با بیان این که این حرکت به صورت کاملا مردمی متولد شده و ادامه یافته است، گفت: متاسفانه دولتمردان به طور معمول، مردم را چندان باور ندارند، در حالی که مردم هستند که در کشور ما مسئولیت اجرایی را به دست میگیرند، زیرا دولتمردان با رای مردم بر سر کار میآیند و در پستهای مختلف مشغول خدمت میشوند.
وی ادامه داد: همین مسئولانی که از سوی مردم انتخاب شدهاند، همین که در جایگاه خود حضور یافتند، علاقه پیدا میکنند بیشتر کارها را وزارتخانهها و ارگانها انجام دهند.
خسروپناه مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) را الگوهای اعتقاد به مردم دانست و خاطرنشان کرد: باید مانند این بزرگواران به مردم اعتماد داشته باشیم تا تهاجم فرهنگی از میان برود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشتافزار، صنایع فرهنگی و پویانمایی را بسیار مهم توصیف کرد و ادامه داد: به این صنایع مهم بسیار سادهانگارانه نگاه شده است، در حالی که بسیاری از نمادها و شخصیتهایی که در نوشتافزار مورد استفاده قرار میگیرد حامل فرهنگ و پیام است و اگر جریان مردمی ارزشی و اخلاقمدار بتواند مدیریت آن را به دست گیرد، به اشاعه فرهنگ اخلاقی و انسانی منتهی خواهد شد.
وی وعده داد: به عنوان دبیر شورای انقلاب فرهنگی قول میدهم که از این صنایع حمایت کنم، آن هم حمایت
100 درصدی، نه حتی حمایت 99 درصدی!
خسروپناه به حکمرانی و تنظیمگری در صنعت نوشتافزار اشاره کرد و تصریح کرد: اگر سند حکمرانی این صنعت از مرحله سیاستگذاری تا تنظیمگری و تصدیگری در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود، تکلیف دستگاهها مشخص میشود و بسیاری از انتقادها و کمکاریها پایان مییابد.
وی نقش دولت در حمایت از این صنعت را یادآور شد و اضافه کرد: هنوز در صنعت نوشتافزار قانونی جامع وجود ندارد و از منظر حکمرانی به آن نگاه نمیشود.
سید احمد عبودتیان، دستیار رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت جریان نوشتافزار ایرانی را ستود و عنوان کرد: جوانان و نوجوانان ما در اثر جریان رسانهها، تحت فشار هستند و خانوادهها از اینکه آموزههای رسمی و غیر رسمی صنایعی همچون نوشتافزار، روی فرزندانشان اثر منفی بگذارد، نگران هستند.
وی توضیح داد: برخی شخصیتهای خارجی روی شخصیترین و پرمصرفترین وسایل کودکان و نوجوانان ظاهر میشود و آنان را به سمت و سویی میکشاند که مطلوب خانوادهها نیست.
عبودتیان با بیان این که خانوادهها سبک زندگی و تربیت غربی را نمیپسندند عنوان کرد: بر اساس همین دغدغه بود که جمعی از جوانان از حدود یک دهه پیش، به طراحی و تولید نوشتافزار پرداختند و مخاطرات فراوان به جان خریدند. حاصل این تلاشها این است که امروز شاهد تحول در این حوزه هستیم.
وی تصریح کرد: ما امروز شرمنده جوانان فعال در حوزه نوشتافزار هستیم، زیرا بخشهای دولتی به صورت تمامقد پای کار نیامدهاند.
رونمایی از محصولات نوشتافزار مزین به تصاویر شهید مصطفی صدرزاده از جمله ویژهبرنامههای این مراسم بود.
گفتنی است، نهمین نمایشگاه «ایران نوشت» از روز یکشنبه 19 شهریور کار خود را با حضور بیش از 200 مجموعه تولیدی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرده است و تا روز یکشنبه دوم مهر ادامه دارد.