مصرف برق در تابستان امسال 36 بار رکورد زد!
سرویس اقتصادی-
رئیس پژوهشگاه نیرو اعلام کرد: علیرغم اینکه شاهد رکوردزنی ۳۶ بار مصرف در فصل تابستان بودیم اما اجازه ندادیم که تامین برق خانگی دچار مشکل شود. علاوهبر این در بخش صنعت نیز انرژی تحویلی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد.
به گزارش کیهان، مجید عمیدپور روز گذشته در نشست خبری خود با بیان اینکه در تابستان ۳۶ بار رکوردزنی مصرف برق داشتیم، گفت: به صورت مرتب پیشبینیهای بینالمللی را رصد میکنیم و شرایط نامناسبی را در پاییز و زمستان نخواهیم داشت اما احتمالا شرایط در تابستان آینده بدتر خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه شدت مصرف انرژی در کشور بالا است، افزود: شرایط موجود نیازمند همکاری مردم و همه دستگاههاست و باید گفت که برای تابستان آینده شرایط راحتی پیشرو نیست و اقلیم نیز علیه ما کار میکند.
رئیس پژوهشگاه نیرو درباره دفع حملات سایبری در صنعت آب و برق هم گفت: متخصصان این مرکز با کنترل و پایش شبانهروزی در بخش سایبری صنعت آب و برق، آسیبپذیری این حوزه را رفع میکنند. تامین امنیت استراتژیک صنعت مهم آب و برق هم نیاز به کنترل و رصد هر روزه دارد که از سوی دانشمندان جوان کشور انجام میشود.
عمیدپور با اشاره به ناترازی گاز در کشور اظهار کرد: علیرغم اینکه در تابستان با مشکل مواجه هستیم، در زمستان نیز به دلیل ناترازی گاز وارد پیک زمستانی میشویم و به همین دلیل همکاران ما در وزارت نیرو و نفت تمام تلاش خود را میکنند که این مسائل حل شود. سرمایهگذاریهای جدیدی انجام شده تا میزان تولید برق افزایش یابد اما باید به موضوع بهره وری توجه شود.
بهرهوری در بخش کشاورزی
وی در پاسخ به کیهان درباره ضرورت مدیریت بهرهوری آب در بخش کشاورزی با تاکید بر دغدغههای مقام معظم رهبری درباره جلوگیری از هدر رفت آب گفت: لازم است با افزایش بهرهوری اقدامات مثبتی را در این دو بخش رقم بزنیم. بررسیها نشان میدهد که ۸۷ درصد آب شیرین کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود. ما وظیفه مدیریت و توزیع آب را برای مصرفکننده خانگی و کشاورز بر عهده داریم. افزایش بهره وری و راندمان آب در حوزه کشاورزی نیاز به تلاش وزارت جهاد کشاورزی دارد. صرفهجویی در بخش صنعت هم نیازمند همکاری وزارت صمت است و ما هم از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنیم.
رئیس پژوهشگاه نیرو افزود: به دلیل ناترازیهای موجود در حوزه انرژی باید به سمت انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کنیم. اکنون ۱۷۰۰ شرکت دانشنیان در حوزه صنعت آب و برق داریم که پژوهشگاه نیرو قصد دارد پلی را بین این شرکتها و شرکتهای مادرتخصصی در وزارت نیرو ایجاد کند.
رکوردشکنیهای پیاپی مصرف برق
وی با اشاره به اقداماتی که در تابستان امسال برای تامین برق بخش خانگی و صنعت صورت گرفت اظهار کرد: علیرغم اینکه شاهد رکوردزنی ۳۶ بار مصرف در فصل تابستان بودیم اما اجازه ندادیم که تامین برق خانگی دچار مشکل شود. علاوهبر این در بخش صنعت نیز انرژی تحویلی نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرد.
عمیدپور درباره تکالیف قانونی پژوهشگاه هم گفت: مصوباتی را برای توسعه صنعت تجدیدپذیر داشتیم که یکی از آنها تصویب ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدپدپذیر بود که ستادی را تشکیل دادیم تا این کار پیش رود. علاوه بر این به دنبال افزایش راندمان نیروگاهها به ویژه نیروگاههای با توربین گازی هستیم و با اقداماتی که صورت گرفت بدون انجام هزینه زیاد توانستیم راندمان نیروگاهها را افزایش دهیم.
رئیس پژوهشگاه نیرو اضافه کرد: تمرکز ما فقط بر تولید برق نیست بلکه حل مشکلات خطوط انتقال هم بسیار مهم است. در حوزه انتقال و توزیع نیز اقداماتی صورت گرفته تا در نقاطی که تابآوری اندکی دارند تقویت شوند تا هدر رفت برق به حداقل برسد.
عمیدپور با بیان اینکه بیش از یک دهه از ورود پژوهشگاه نیرو در زمینه برقیسازی حمل و نقل میگذرد، گفت: تمامی کلانشهرها در سطح جهان به این باور رسیدهاند که راهکاری جز برقیسازی برای رهایی از آلودگی هوا وجود ندارد و این برای کلانشهر تهران نیز صدق میکند. سازمان ملل هم حاضر شده در زمینه برقیسازی حمل و نقل به ایران کمک کند و پژوهشگاه نیرو در این زمینه تفاهمنامهای را در دست انعقاد دارد.
رئیس پژوهشگاه نیرو خاطرنشان کرد: اینکه وزارت صمت به بحث برقیسازی حمل و نقل ورود کرده اتفاق مبارکی است و امیدوارم در این زمینه از ظرفیتهای پژوهشگاه نیرو و مطالعاتی که در این زمینه در یک دهه اخیر انجام شده، بهره بگیرند. وی در نهایت تصریح کرد: سه محور هوشمندسازی، انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری در صنعت آب و برق ۲۶۰۰ میلیارد تومان تامین اعتبار صورت خواهد گرفت. پژوهشگاه هم در تلاش است تا کولرهای آبی و گازی به صورت استاندارد تولید و عرضه شوند و بخش زیادی از فشار بر شبکه برق کاسته شود.