kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۸۹۷
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۹

ناآرامی‌ها در عین‌الحلوه لبنان هفتمین قربانی خود را هم گرفت

 
 
سرویس خارجی-
در جریان درگیری‌های جاری در اردوگاه آوارگان فلسطینی «عین‌الحلوه» واقع در صیدا و جنوب لبنان 7 تَن کشته شده‌اند و درگیری‌ها همچنان ادامه دارند.
چند روز درگیری در نیمه اول مرداد در «عین‌الحلوه»، اردوگاه فلسطینی‌ها در منطقه صیدای لبنان، میان هواداران جنبش فتح و گروه‌های رقیب، نگرانی‌هایی را به‌دنبال داشت. در این درگیری‌ها طبق برخی از آمارها ۱3 تن کشته و بیش از ۶۰ تن زخمی شدند. این درگیری‌ها چند روزی خاموش بود تا اینکه از اواخر هفته گذشته باز هم شعله‌ور شد.
در جریان درگیری‌های روز دوشنبه (20 شهریور؛ 11 سپتامبر) در این اردوگاه یک نفر دیگر کشته و سه تن دیگر نیز زخمی شدند و درگیری‌ها همچنان ادامه دارند. با کشته‌ و زخمی‌های امروز تعداد تلفات این درگیری‌ها بین اعضای جنبش فتح و گروه‌های رقیب به 7 کشته و ۸۶ زخمی رسید.
آن‌طور که ایسنا نوشته، خبرنگار النشره در صیدا گزارش داد که درگیری‌ها در این اردوگاه در محور حطین- جبل‌الحلیب و الصفصاف تشدید شده است. ارتش لبنان نیز در بیانیه‎ای اعلام کرد که پنج سرباز در 2 مرکز ارتش در مجاورت اردوگاه مجروح شده‌اند: «فرماندهی ارتش مجدداً به طرف‌های ذی‌نفع در داخل اردوگاه درباره عواقب در معرض خطر قرار دادن مراکز نظامی و پرسنل آنها هشدار می‌دهد و تأکید می‌کند که ارتش اقدامات لازم را انجام خواهد داد.»
ماجرا چیست؟
اما ماجرا از کجا شروع شد؟ ترور نافرجام «محمود خلیل» ملقب به «ابوقتاده» یکی از فرماندهان گرو‌ه‌ موسوم به «عصبه‌الانصار» فلسطین در اردوگاه فلسطینی‌های مقیمِ لبنانِ «عین‌الحلوه» در شنبه‌شبِ هفتم مرداد؛ بیست‌و‌نهم ژوئیه، بهانه آغاز درگیری‌ها شد. این فرمانده امنیتی مجروح شد اما یک پناهجوی فلسطینی به نام «عبد فرهود» از اعضای گروه موسوم به «الشباب المسلم» کشته و شش نفر دیگر از جمله دو کودک زخمی شدند.
فردای آن شبِ خونین، پس از تیراندازی به سوی خودروی فرمانده امنیت ملی فلسطین در شهر «صیدا»، درگیری‌های مسلحانه تشدید شد و مناطق «الصفصاف» و «البرکسات» در اردوگاه عین‌الحلوه، شاهد بیشترین تنش امنیتی بود. معاون فرمانده امنیت ملی در عین‌الحلوه نیز اعلام کرد که درپی تیراندازی به سوی خودروی حامل سرتیپ «ابواشرف العرموشی» فرمانده امنیت ملی فلسطین از جنبش فتح، وی جانش را از دست داد.
البته از همان آغاز درگیری‌ها این پرسش مطرح شد که «چرا این درگیری‌ها در شرایط کنونی لبنان و فلسطین و تشدید تنش در جبهه جنوبی با اسرائیل در سایه آماده‌باش ارتش اشغالگر و تهدیدهای فرماندهان آن به بازگرداندن لبنان به عصر حجر، آغاز شد؟» کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در همان زمان گزارش داد که فرماندهان ارتش رژیم به مقامات سیاسی در نشست ارزیابی امنیتی ابلاغ کردند که احتمال جنگ‌افروزی جدید در شمال فلسطین اشغالی از سال ۲۰۰۶ تاکنون، در بالاترین حد امکان قرار گرفته است و تخمین زده می‌شود که «سیدحسن نصرالله» برای تحریک ارتش و سطوح سیاسی اسرائیل، با استفاده از اختلافات داخلی در میان اشغالگران، تهاجمی‌تر عمل کند.
طرف‌های فلسطینی و لبنانی از همان آغاز به ماجرا شک کردند؛ چرا که این درگیری در نخستین ساعات به قطع جاده جنوبی بیروت به سمت مرز جنوبی با فلسطین اشغالی و قطع خط مقاومت تا این مرز منجر شد. افزون بر اینکه فلسطینی‌ها و لبنانی‌ها می‌دانستند، هرگونه سردرگمی نظامی در جنوب لبنان به نفع اسرائیل تمام خواهد شد که نیروهای خود را در مرز لبنان بسیج کرده است.