رسانههای غرب دروغ میگویند، تلفات اوکراین 4 تا 5 برابر تلفات روسیه است
سرویس خارجی-
رسانه مستقل آمریکایی با انتقاد شدید از دروغپراکنی رسانههای غربی درباره میزان واقعی تلفات ارتش اوکراین در جنگ نوشته است که، تلفات اوکراینیها 4 تا 5 برابر تلفات روسیه است و رسانهها برای حفظ روحیه غربیها این دروغها را منتشر میکنند.
تلفات اوکراین طی سه ماهی که ضدحملات تابستانه این کشور علیه روسیه شروع شده بهشدت افزایش پیدا کرده است. برخی رسانههای غربی گزارش دادهاند که بهدلیل تلفات بالا دیگر قبرستانهای اوکراین جایی برای دفن اجساد جدید ندارند. تلفات بالا کاهش مضاعف نیروها را نیز بهدنبال داشته است. هفته گذشته وزارت دفاع اوکراین الزامات قبلی برای خدمت سربازی را اصلاح کرده و به افراد مبتلا به بیماریهای مزمن مختلف و حتی روانی اجازه خدمت داد. روز شنبه نیز رسانههای اوکراینی گزارش دادند که خروج زنهای مشمول خدمت از اوکراین نیز ممنوع شده است. پایگاه تحلیلی «ریل کلیر دیفنس» نیز در گزارشی به تلفات بالای جنگ برای اوکراین پرداخته و این پرسش را مطرح میکند که آیا پیروزی در جنگ ارزش این تعداد از تلفات را دارد؟
به گزارش ایسنا این پایگاه آمریکایی میافزاید: «برخلاف بازتاب درخشان رسانههای غربی از عملکرد اوکراین در جنگ، تحقیق «Responsible Science Journal» در سال ۲۰۲۳ درباره جنگ اوکراین به آمار واقعی تلفات انسانی سنگین این جنگ پرداخته است. این گزارش به یک پرسش اساسی پرداخته است که «از آغاز جنگ تا امروز چند اوکراینی جان خود را از دست دادهاند» پاسخ حدودی این است که ۱۵۰ هزار نفر بیش از حد معمول از دنیا رفتهاند؛ آنهم تا فوریه سال جاری(اسفند1401). برای بهبود وضعیت امنیت جانی در اوکراین و پیشگیری از مناقشات در آینده، باید به سؤالات جدیدی پرداخته و این جنگ را از منظرهای جدیدی بررسی کرد.»
این گزارش میافزاید: «عملاً تمامی پوشش روزانه مرگومیر و جراحتها در اوکراین بر اقدامات خشن مانند حملات توپخانهای، بمباران، پهپادها و غیره تمرکز دارند. در بیشتر گزارشهای غرب از جنگ اوکراین تعداد تلفات روسیه را زیاد و تلفات نظامی و غیرنظامی اوکراین ناچیز، اما جانسوز نشان میدهند. اما این روایتها بازنمایی دروغینی از هزینه واقعی این جنگ بوده و تصویر اشتباهی ترسیم میکند تا روحیه غرب حفظ شود.»
«ریل کلیر دیفنس» ادامه میدهد: «اوکراین در یک سال گذشته دچار کاهش دسترسی به غذا، دارو، خدمات پزشکی و گرمایش بوده است. اوکراین تا ماه فوریه(اسفند) ۱۵۰ هزار مرگ مضاعف ثبت کرد و احتمالا در سرتاسر اروپا هم ۷۰ هزار نفر بر اثر بهای گزاف انرژی در ماههای سرد جان خود را از دست دادند. با احتساب دهها هزار اوکراینی که از فوریه تا امروز از دنیا رفته، میتوان گفت که مجموع تلفات بیش از چهار تا پنج برابر تلفات روسیه است. صدها هزار جوان سالم مجروح شده یا درگیر صدمات روانی شدهاند؛ آنهم در شرایطی که دسترسی به خدمات پزشکی در اوکراین دشوار است. میلیونها تن از شهروندان این کشور هم به دیگر کشورهای اروپا پناه بردهاند. گرچه بسیاری از آنها در فقر به سر میبرند، اما تنها یکسوم آنها میخواهند که به اوکراین بازگردند. نرخ زاد و ولد در اوکراین بهشدت کاهش یافته است. واقعبینانه، صدها هزار اوکراینی تا امروز کشته یا مجروح شدهاند و زمستان بعدی میتواند به مرات دشوارتر باشد. جنگ، اوکراین را به صلابه کشیده و احتمال شکست کییف بالاست.»
در پایان این گزارش آمده است: «برای تصمیمگیری درباره رویکرد مناسب در جنگ اوکراین، باید به آسیبی که به حیات انسانها وارد شده توجه داشت. برای حفاظت از یک روستا، نباید آن را تخریب کرد. چند صدهزار جان دیگر باید از دست برود؟ تلفات فراوان و دستاوردهای ناچیز، تأملبرانگیز است و غرب هم به فکر فرو رفته است. فارغ از میلیونها انسان که بر اثر این جنگ و توقف صادرات غلات و محصولات کشاورزی با خطر ناامنی غذایی مواجه هستند، نادیده گرفتن تلفات مستقیم جنگ، غریزه را بر آن میدارد تا بهدنبال راههای جدیدی برای پیشروی باشد و اوضاع میتواند از این بسیار بدتر شود.»
تاثیر تورم
در معیشت اروپاییها
جنگ اوکراین براساس گزارش رسانههای غربی هزینههای سنگینی نیز روی دوش مردم اروپا گذاشته است. براساس گزارش این پایگاه آمریکایی سال گذشته «دهها هزار نفر» در اروپا بهدلیل بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین فوت کردند. یک مطالعه جدید نیز نشان داد، محدودیتهای مالی دشوار حاصل از تورم، اروپاییها را بیش از پیش مجبور به کاستن از وعدههای غذایی و به شرایط «متزلزل» زندگی دچار کرده است. به نوشته پایگاه خبری «یورونیوز»، نتایج مطالعهای تحت عنوان دومین «سنجشگر فقر و تزلزل اروپا» که از سوی شرکت افکارسنجی «ایپسوس» برگزار شد، قدرت خرید اروپاییها در عرض سالهای اخیر افت پیدا و اکثریت آنها را مجبور به کم کردن وعدههای غذایی و گزینههای مالی آنها را پیچیده کرده است. از مجموع 10000 شرکتکننده این مطالعه، 29 درصد گفتند که وضعیت مالی آنها «متزلزل» است و هر هزینه غیرمنتظرهای باعث برهم خوردن تعادل زندگی آنها میشود.
به گزارش فارس طبق نتایج این مطالعه، حدود 50 درصد از اروپاییها بر این باورند که در عرض چند هفته آینده مقهور قیمتهای فزاینده و حقوقهایی که درجا میزنند و به وضعیت مالی متزلزل دچار خواهند شد.
نطق ضدآمریکایی نیکلا سارکوزی
همزمان با انتشار این گزارش درباره وضعیت بد اقتصادی اروپا زیر سایه جنگ اوکراین رئیسجمهور اسبق فرانسه نیز با انتقاد شدید از پیوستن احتمالی اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو گفت که این اقدام صلح را برای اروپا به ارمغان نمیآورد و استقلال این قاره را تضعیف میکند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «نیکلا سارکوزی»، با تاکید دوباره بر درخواستش مبنی بر سازش و صلح بین مسکو و کییف، گفت که اگر اوکراین به اتحادیه اروپا ملحق شود، آنگاه نفوذ آمریکا بر اروپا بهشدت افزایش خواهد یافت و استقلال قاره سبز از بین میرود. سارکوزی با اشاره اینکه جنگ اوکراین همین حالا جان حدود نیم میلیون نفر که اکثراً اوکراینی هستند را گرفته است، گفت: ولی ما همچنان (به کمک نظامی) ادامه میدهیم چون آنهایی که بلوار سنژرمن نشستهاند، درباره فرستادن جوانان اوکراینی به کام مرگ، خیلی دلیر هستند! (منظور سارکوزی از بلوار سنژرمن، خیابانی است که بهواسطه مناظرات پُرتبوتاب سیاسی بین فرهیختگان فرانسوی، شهرتی برای خود دستوپا کرده است.) رئیسجمهور اسبق فرانسه با خودداری از «متجاوز» خواندن روسیه در جنگ، گفت که به باور او، الحاق اوکراین به ناتو و اتحادیه اروپا، که کییف سالهای سال درصدد آن است، به صلح منجر نخواهد شد زیرا به اعتقاد او «اگر اوکراین را به اروپا بیاورید، آمریکاییها را قدرتمند خواهید کرد چون کشورهای شرق اروپا تحت سلطه واشنگتن هستند.»
به گفته «سارکوزی»، هرچند اوکراین بهدلیل وابستگی شدید به کمک نظامی واشنگتن، اساساً آرزوها و امیال و نظرات آمریکا را بیان میکند اما چنین مسئلهای درباره روابط واشنگتن و پاریس صدق نمیکند. وی تاکید کرد: فرانسه نظر و رویکردی منحصربهفرد دارد و خود را با منافع آمریکا تطبیق نمیدهد. «سارکوزی» بهرغم تاکید بر درخواستش جهت حمایت فرانسه از اوکراین، گفت که به باور او، اوکراین باید در نهایت از غرب ضمانت امنیتی بگیرد اما باید بیطرف مانده و همچنان بهعنوان «پلی بین دنیای روسیه و ما» عمل کند. رئیسجمهور اسبق فرانسه تصریح کرد: نمیتوانیم صرفاً با گفتن جمله «تسلیحات بیشتر، کشتار بیشتر، مقاومت بیشتر» به جنگ دامن بزنیم؛ چطور میخواهید خود را از آن بیرون بکشید؟» وی مدعی شد که جنگ اوکراین تنها به سود چین است؛ کشوری که به ادعای وی با «چاپلوسی شرکایش در گروه اقتصادی بریکس» صاحب نفوذ شده و آمریکا نیز با فروش سلاح و عرضه گاز طبیعی با قیمتهای بالاتر، از جنگ سود میبرد.