شلیک موشک از کرانه باختری به شهرکهای صهیونیستنشین
سرویس خارجی-
عملیات نظامی نیروهای فلسطینی علیه مناطق اشغالی که یک روز پس از تظاهرات گسترده ضدنتانیاهو در هفته سیوششم انجام شد، نشان میدهد که اسرائیل با بحرانی ترکیبی
روبهروست.
بحران داخلی در تلآویو پایان ندارد. در حال حاضر رژیم صهیونیستی درگیر یک بحران قانون اساسی است و طی 9 ماه گذشته تلآویو و دیگر شهرهای اشغالی صحنه تظاهرات و اعتراضات هفتگی علیه نتانیاهو بوده است. شامگاه شنبه نیز دهها هزار اسرائیلی در شهرهای مختلف ازجمله در تلآویو برای سیوششمین هفته پیاپی دست به تظاهرات علیه نتانیاهو زدند. تظاهرات روز شنبه پیش از تصمیم کلیدی دیوان عالی در مورد طرح نتانیاهو برای تغییر قوانین قضایی صورت گرفت، تصمیمی که اگر دیوان عالی اتخاذ کند ممکن است به لغو طرح موردنظر نتانیاهو برای تغییر قوانین قضایی منجر شود.
پیش از این ائتلاف راست افراطی به سرکردگی بنیامین نتانیاهو، طرحهایی را برای سلب اختیارات دادگاه تهیه کرده بود، اما بهدلیل فشار شدید معترضان و اختلافات داخلی تنها بخش کمی از این طرح تصویب شد و اکنون مخالفان در تلاش برای لغو همین مصوبه از طریق دیوان عالی هستند. از همینرو نیز تظاهرات روز شنبه در تلآویو روبهروی دادگاه عالی رژیم اسرائیل برگزار شد. معترضان تلاش دارند تا قضات دیوان عالی را به مخالفت با نتانیاهو برانگیزند. آنگونه که رویترز گزارش داده است، «ناتی شوارتز-کرشبرگ»، معترض صهیونیست در جریان تظاهرات شامگاه شنبه گفت برای جلوگیری از دیکتاتوری اسرئیل اعتراض میکند، چون به گفته او اسرائیل به سمت دیکتاتوری تمامعیار پیش میرود.
در عین حال اعتراضات در تلآویو تنها بحران جاری تلآویو نیست، بلکه تلآویو با جبههای متحد از دشمنان قسمخورده برای آزادی کامل فلسطین روبهروست. از اینرو نیز کمتر از یک روز پس از آنکه معترضان، خیابانهای تلآویو و دیگر شهرها را به اشغال خود درآوردند، فلسطینیها از هدفگیری شهرک «رام اون» با یک موشک «قسام۱» خبر دادند. تیپ العیاش (برگرفته از نام شهید یحیی عیاش، از بنیانگذاران گردانهای عزالدین القسام) وابسته به گردانهای القسام در جنین در بیانیهای که پس از شلیک این موشک منتشر کرد، گفت که این عملیات در چارچوب آمادگی و توسعه مستمر، در پاسخ به جنایات دشمن در حق ملت ما، برای گرفتن انتقام آزادگان و شرافتمان انجام شده است.
بحران ترکیبی تلآویو
عملیات نظامی نیروهای فلسطینی علیه مناطق اشغالی که یک روز پس از تظاهرات گسترده ضدنتانیاهو انجام شد، نشان داد که اسرائیل با بحرانی ترکیبی روبهروست. بحرانی که تحت تاثیر اعتراضات و اختلافات داخلی همزمان با عملیات نیروهای فلسطینی علیه اشغالگران تشدید شده و شرایط را برای صهیونیستها دشوارتر از گذشته کرده است.
از سوی دیگر بحران ترکیبی تلآویو تاثیر خود را بر اقتصاد و جامعه صهیونیستی نیز گذاشته است. آنگونه که تایمز اسرائیل گزارش داده است، ترس از ادامه بحران قانون اساسی در اسرائیل باعث شده تا روز یکشنبه ارزش پول شیکل (واحد پولی رژیم صهیونیستی) در برابر دلار به پایینترین حد خود طی سه سال گذشته سقوط کند. همچنین ابهام و بیاعتمادی سیاسی در مورد آینده تلآویو باعث شده که ارزش شیکل در برابر دلار آمریکا از ابتدای سال بیش از 9 درصد کاهش یابد. تحلیلگران و اقتصاددانان کاهش شدید ارزش پول شیکل را به ترکیبی از دو عامل مرتبط میدانند: «تشدید آشفتگی سیاسی داخلی و کاهش شاخصهای اقتصادی تلآویو.»
«جاناتان کاتز»، اقتصاددان ارشد به تایمز اسرائیل گفته است که «مردم در حال از دست دادن اعتماد خود هستند و سرمایه خود را به خارج منتقل میکنند.»
ساخت هزاران واحد صهیونیستنشین جدید
در قدس اشغالی
همزمان رهبران تلآویو تلاش دارند تا برای فرار از بحران داخلی به سمت اشغال بیشتر کرانه باختری حرکت کنند. از همینرو نیز کمیته نقشهکشی و ساختوساز رژیم صهیونیستی درصدد تصویب دو طرح جدید برای ساخت سه هزار و ۸۸۴ واحد صهیونیستنشین در قدس اشغالی در راستای یهودیسازی بیشتر این شهر است. گفته شده است که طرح نخست شامل ساخت شهرکی جدید در مرکز محله «راس العامود» در شهرک سلوان خواهد بود که در چارچوب آن، ۳۸۴ واحد برای صهیونیستهای اشغالگر احداث خواهد شد. طرح دوم هم شامل ساخت ۳۵۰۰ واحد در مجاورت شهرک صهیونیستنشین «گفعات هاموتوس» در جنوب شهر اشغالی قدس خواهد بود. در چارچوب این طرح، یک هتل ۱۳۰۰ اتاقه هم احداث خواهد شد.
جنبش صهیونیستی «صلح اکنون» اعلام کرد که شهرک جدید در بخش شرق شهر اشغالی قدس، «کیدمات تسون» نام دارد و احتمالا به کانون جدیدی برای تنش و درگیری بین فلسطینیان و صهیونیستها تبدیل شود. احداث شهرکهای صهیونیستنشین پیامدهای زیادی در زندگی فلسطینیها در کرانه باختری رود اردن و قدس داشته است. این شهرکها از یکسو باعث از بین رفتن پیوستگی جغرافیایی کرانه باختری رود اردن شده و مناطق فلسطینی را به بخشهای جدا از هم تبدیل کرده و از سوی دیگر کانون تنش و برخورد بین فلسطینیها و شهرکنشینان شده است.
شهادت نوجوان فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیستها
در ادامه جنایات ضدبشری صهیونیستها در فلسطین اشغالی، یک نوجوان ۱۵ ساله فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیستها جان خود را از دست داد و به شهادت رسید. این نوجوان «میلاد منذر الراعی» نام داشته که در نتیجه شدت جراحت ناشی از تیراندازی صهیونیست به شهادت میرسد.
وی ساکن اردوگاه العروب در شمال الخلیل بود که در درگیری با صهیونیست زخمی شد. وزارت بهداشت فلسطین نیز اعلام کرد که این نوجوان از ناحیه پشت و سینه هدف حمله صهیونیستها قرار گرفت و نیروهای امدادی هلال احمر فلسطین وی را بهدلیل شدت جراحت به بیمارستان الیمامه در بیتلحم منتقل کردند و سرانجام به شهادت رسید. هفته پیش نیز در روزهای هشتم، نهم و دهم شهریورماه به ترتیب چهار جوان فلسطینی در مناطق مختلف توسط صهیونیستها به شهادت رسیدند. «عبدالرحیم فایز غنام» ۳۶ ساله جوان فلسطینی بود که ۱۰ شهریور بهدلیل جراحات وارده بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست در جریان حمله همان روز به منطقه طوباس در کرانه باختری زخمی شده بود و به شهادت رسید. روز هشتم شهریورماه نیز دو جوان فلسطینی به اتهام تلاش برای حمله با سلاح سرد به نظامیان صهیونیست هدف تیراندازی ارتش اسرائیل قرار گرفتند و شهید شدند.