والاستریتژورنال:
ذخایر اورانیوم ۵ و ۲۰ درصدی ایران رشد قابل توجهی داشته است
یک روزنامه آمریکایی مدعی شده آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش فصلی تازه خود به افزایش قابل توجه ذخایر اورانیوم ۵ و ۲۰ درصدی ایران اشاره کرده است.
خبرنگار یک روزنامه آمریکایی که ادعا میکند به جزئیات گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران دست پیدا کرده جزئیات تازهای از این گزارش را منتشر کرده است.
طبق ادعای «لاورنس نورمن» خبرنگار روزنامه والاستریتژورنال در یک شبکه اجتماعی، آژانس در این گزارش گفته که جمهوری اسلامی ایران میزان ذخایر اورانیوم ۵ و ۲۰ درصدی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
والاستریتژورنال با وجود این ادعا کرده که ایران میزان ذخیره اورانیوم
۶۰ درصد خود را کند کرده است. طبق ادعای این روزنامه ایران سرعت غنیسازی ۶۰ درصدی خود را در ماه ژوئن کاهش داده است. ایران همچنین در ماه جولای اقدام به رقیقسازی مواد هستهای خود کرده است. با این حال، والاستریتژورنال به نقل از منابع مطلع نوشته که مشخص نیست اقدام ایران یک اقدام فنی بوده است یا سیاسی. مطابق این گزارش، آژانس علاوهبر این در گزارش فصلی خود گفته که ایران از دادن روادید به بازرسهای این سازمان خودداری کرده است. طبق ادعای آژانس ایران همچنین از نصب دوربینهای جدید خودداری کرده و هیچ پیشرفتی در موضوعات پادمانی به دست نیامده است. علاوهبر این، آژانس مدعی شده ایران از ارائه توضیحات لازم درخصوص اختلاف موجود در میزان اورانیوم طبیعی به دست آمده از پسماندهای جامد خودداری کرده است. این نهاد بینالمللی همچنین مدعی شده که پیشرفتی در اجرای بیانیه مشترک آژانس و یا سایر موضوعات پادمانی حاصل نشده است. در گزارش آژانس ادعا شده است: «با آنکه طی دوره گزارشدهی قبلی در اجرای فعالیتهای مشخصشده در بیانیه مشترک پیشرفتهای محدودی حاصل شده بود در دوره گزارشدهی فعلی هیچ پیشرفتی به دست نیامده است.»
در روزهای گذشته رسانههای غربی تلاش کردهاند به القای این ایده بپردازند که سرعت برنامه هستهای ایران کاهش یافته و این موضوع به توافقهای حاصلشده میان ایران و آمریکا ربط داشته است.
به گزارش فارس، این ادعاها در شرایطی مطرح میشوند که تلاشهای مختلف دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا برای تنگ کردن حلقه تحریمها علیه ایران با شکست مواجه شده است، از همین روست که مقامهای آمریکایی در روزهای گذشته تلاش کردهاند با دادن خبرهای جعلی به رسانهها اوضاع را تحت کنترل نشان داده و برای دولت که در آستانه رقابت انتخاباتی قرار دارد دستاوردهای خیالی تولید کنند. این اخبار را در همین چارچوب میتوان تفسیر کرد.