kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۶۱۱
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۵
عضو کمیسیون عمران مجلس:

قیمت مسکن در شهرها کاهش یافته است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: اکنون در برخی از شهرها با اقدامات دولت، شاهد ثبات و حتی کاهش قیمت مسکن هستیم این به معنی تلاش دولت برای حل مشکل مردم است.

مجتبی یوسفی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس ضمن تاکید بر لزوم  نگاه جامع برای راه‌حل معضل مسکن در کلان شهرها، اظهار داشت: در مجلس به سه وجه حوزه مسکن با سه قانون خوب پرداخته شد، افزود: در قانون جهش تولید مسکن در ابتدا به تامین مالی توجه شد و برای اولین بار بانک‌ها را موظف کردیم ۲۰ درصد از تسهیلات خود را صرف ساخت مسکن کنند و سپس حمایت از فعالان این حوزه یعنی انبوه‌سازان و مردم با اعطای زمین رایگان بود. 
او با بیان اینکه دومین قانونی که اصلاح کردیم قانون مالیات بر خانه‌های خالی است، افزود: با این قانون کمک می‌کنیم که سوداگران از این بازار خارج شوند. اقدام بعدی هم ساماندهی اجاره‌بها بود که اقدامی کوتاه‌مدت به حساب می‌آید.
عضو کمیسیون عمران مجلس با ‌اشاره به این نکته که مسکن یک پروژه بلندمدت است، ادامه داد: در دوره قبل با یک ترک فعل هشت ساله در حوزه مسکن مواجه بودیم. هشت سال هیچ اتفاقی در حوزه مسکن نیفتاده و وزیری را داشتیم که افتخار می‌کرد که یک واحد مسکن نساخته است. خوشبختانه آهنگ حرکت دولت سیزدهم سرعت گرفته و تاکنون هشت جلسه شورای عالی مسکن را در بالاترین سطح داشته یعنی اینکه اراده دولت سیزدهم حل معضل مسکن است.
یوسفی افزود: در حال حاضر در برخی از شهرها با اقداماتی که  دولت انجام داده شاهد ثبات و حتی کاهش قیمت مسکن هستیم. این به معنی تلاش دولت برای حل مشکل مردم است. در این دو سال از اجرای قانون از 1100 میلیارد تومان وام مسکن پرداخت شده است. این مبلغ چیزی حدود ۱۰ درصد اعتبارات بانک‌ها است و هنوز راه داریم تا به ۲۰ درصد برسیم. در بافت فرسوده هم اخیرا اقدامات خوبی انجام شده و از ۱۴۰ هزار متقاصی ۷۰ هزار متقاضی برای دریافت وام به بانک‌ها معرفی شده‌اند.
قیمت‌‌سازی در آگهی‌های مسکن پلتفرم‌ها
قیمت ‌سازی سکوهای فضای مجازی در حوزه مسکن همچنان ادامه دارد. فرشید ایلاتی؛ کارشناس مسکن در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه بازار مسکن به سمت یک بازار سرمایه‌ای حرکت می‌کند، اظهار داشت: بخش زیادی از خرید و فروش‌هایی که در بازار مسکن انجام می‌شود از جنس سرمایه‌ای است. ضمن اینکه در این حوزه برخی از پلتفرم‌ها دسترسی آسان به آگهی‌ها در بخش بازار مسکن را فراهم کردند.
وی با ‌اشاره به اینکه به گفته مسئولان یکی از این پلتفرم‌ها، با انتشار پنج هزار آگهی شاهد تغییر قیمت ملک در یک منطقه تهران بودیم، افزود: بر همین اساس انتظار این است که در این آگهی‌ها یک ملک به 100 مدل آگهی نشود اما دلالان بازار مسکن برای قیمت ‌سازی با انتشار آگهی‌های غیر واقعی از طریق این پلتفرم‌ها قیمت‌‌سازی می‌کنند.
کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه پلتفرم‌ها باید درخصوص آگهی‌های مرتبط با حوزه مسکن با حساسیت بیشتری وارد شوند، ادامه داد: این پلتفرم‌ها می‌توانند با قرار دادن اطلاعات صحیح در اختیار متقاضیان، بازاری منطقی در حوزه مسکن ایجاد کنند.
رشد قارچی بنگاه‌های املاک
افزایش بیش از حد بنگاه‌های املاک به عنوان یکی از دلائل گرانی مسکن در سال‌های اخیر عنوان شده است. البته هر چه تعداد واحدهای صنفی بیشتر باشد بازار رقابتی‌تر می‌شود اما ورود بسازبفروش‌ها به بنگاه‌های املاک، تعادل را در این صنف بهم ریخته است. داوود بیگی‌‌نژاد؛ نایب‌ رئیس ‌اتحادیه مشاوران املاک در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با بیان این‌که در منطقه 4 و 5 هر کدام حدود 1300 مشاور املاک فعالیت دارند، اظهار کرد:‌ تا سال 92 در بخش مشاوران املاک حدود صنفی داشتیم و این مانع می‌شد تا تعداد مشاوران املاک به‌صورت قارچ‌گونه افزایش یابد.
او افزود: حدود دو هزار بنگاه املاک در آن زمان در تهران داشتیم. باتوجه به این‌که تعداد قراردادهای مسکن با تعداد مشاوران املاک سنخیت داشت عملاً آهسته و پیوسته اتفاقات ملکی روی می‌داد و ما هم از آن ارتزاق می‌کردیم اما  با برداشته شدن حدود صنفی این امکان فراهم شد هر کسی می‌خواهد وارد مجموعه مشاوران املاک شود.
نایب‌ رئیس‌ اتحادیه مشاوران املاک گفت: تنظیم‌گری در اتحادیه‌ها به‌خاطر موضوعات پیش آمده با شکست مواجه شد و عملاً اتحادیه‌ها این اختیار را نداشتند کسانی که وارد این مجموعه شوند را بررسی کرده و اجازه ورود را ندهند. بنابراین، هر کسی برای ‌اشتغال در مشاور املاک می‌آمد می‌توانست وارد این صنف شود.
بیگی‌نژاد با بیان این‌که 12 هزار مشاور املاک مجوزدار در 20 منطقه به‌علاوه شمیران داریم، اضافه کرد:‌ به‌صورت میانگین این عدد را اگر در عدد پنج ضرب شود تعداد شاغلان در بنگاه‌های املاک می‌شود حدود 60 هزار نفر. حدود 30 درصد غیرمجازبه این تعداد اضافه می‌شود؛ یعنی حدود 80 هزار نفر در صنف مشاور املاک ‌اشتغال دارند.