پشتپرده استعفای وزیر دفاع انگلیس آقای وزیر، بایدن را تهدید کرده بود
سرویس خارجی-
روزنامه تایمز از پشتپرده استعفای وزیر دفاع انگلیس نوشت و گزارش داد، او چند هفته قبل از ترک پست خود تهدید کرده بود که قرارداد خرید بالگردهای «شینوک» از آمریکا را لغو خواهد کرد.
به نظر میرسد که «پادشاهیِ بریتانیای کبیرِ سابق!»- مثل بسیاری از کشورهای دیگر غربی-نه شریک بلکه دولتی تابع برای «امپریالیسم آمریکا» است. امپراتوری استعماری «بریتانیا» طی چند قرن گذشته در ۵ قاره جهان از جمله در آفریقا- که این روزها از آن دائماً خبر از کودتاها و انقلابهای ضد غربی به گوش میرسد- شکل گرفت؛ اما پس از 2 جنگ جهانی اول و دوم، بازی را به آمریکا باخت و حالا دیگر به متحدی تابع برای آمریکا تبدیل شده است که گویی وظیفه متابعت دارد و بس.
طبق گزارش روز شنبه نشریه تایمز، وزیر دفاع سابق انگلیس چند هفته قبل از ترک پست خود تهدید کرده بود که قرارداد خرید بالگردهای «شینوک» از آمریکا را لغو خواهد کرد. طبق گزارش روز شنبه نشریه تایمز، براساس این قرارداد انگلیس ۱۴ بالگرد شینوک تولید شرکت آمریکایی بوئینگ را دریافت خواهد کرد که انتظار میرود اولین مورد از آنها در سال ۲۰۲۶ عرضه شود.
این نشریه به نقل از مقامات انگلیسی که نامشان فاش نشد، گزارش داد که «بن والاس»، وزیر دفاع پیشین انگلیس طی مذاکرات داخلی در هفتههای اخیر پیشنهاد لغو این قرارداد را بهعنوان بخشی از طرح وزارتخانهاش برای کاهش هزینهها ارائه کرد. او گفت که در اوایل ماه اوت (مردادماه)، وزیر دفاع وقت انگلیس نامهای به «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا ارسال کرده و در آن به لغو احتمالی این قرارداد اشاره کرده بود. به نوشته این روزنامه، والاس احتمالاً بابت هزینه این بالگرد بهدنبال لغو این قرارداد بوده است، اما ظاهراً عصبانیت او از دست آمریکا و «جو بایدن»، رئیسجمهور این کشور که از نامزدی او برای پست دبیرکلی ناتو حمایت نکرده بود، بیتأثیر نبوده است.
به هر حال زورِ گرایش به آمریکا یا شاید زور لابیِ نفوذِ آمریکا قویتر بود و بالاخره در ۳۱ اوت (9 شهریور)، والاس پس از چهار سال حضور در وزارت دفاع انگلیس، نامه استعفای خود را برای «ریشی سوناک»، نخستوزیر انگلیس ارسال کرد. در همان روز، دفتر ریشی سوناک اعلام کرد که «گرنت شپس» بهعنوان وزیر دفاع جدید منصوب شد.
اذعان مقام بانکی انگلیس به فشار واشنگتن بر لندن
خبر دیگر از این میدانِ نفوذِ آمریکا آنکه یکی از مدیران بانک انگلیسی اچاسبیسی پس از اعتراف به «ضعیف بودن» دولت کشورش در برابر فشارهای آمریکا برای کاهش معاملات تجاری با چین، «ناچار به عذرخواهی شد». بلومبرگ نیز پیشتر به نقل از چند نفر از افراد حاضر در جلسه مزبور گزارش داد که «کاوپر کولز» در جلسه پشت درهای بسته گفت انگلیس اغلب در برابر درخواستهای آمریکا سر تسلیم فرود میآورد و باید بهجای پیروی کورکورانه از رهبری واشنگتن، مراقب منافع خود لندن باشد. کاوپر کولز در این نشست بیان کرد یکی از نمونههای تسلیم شدن انگلیس به خواستههای آمریکا زمانی بود که انگلیس در سال ۲۰۲۰ هوآوی غول مخابراتی چینی را از مشارکت در ساخت شبکههای تلفن همراه نسل پنجم این کشور منع کرد.
گفتنی است، همانطور که بیبیسی نوشته بود، انگلیس و دیگر دولتهای غربی خود را در میان تقابل بین 2 اقتصاد بزرگ جهان، یعنی چین و آمریکا، گرفتار کردهاند و با اعمال محدودیتهای تجاری به خود و یکدیگر ضربه میزنند. مهرماه سال گذشته، واشنگتن محدودیتهایی را برای دسترسی پکن به فناوری پیشرفته تراشههای کامپیوتری اعلام کرد. چین نیز در پی آن با اعمال محدودیتهایی در صادرات گالیوم و ژرمانیوم- دو ماده کلیدی در صنعت نیمههادی– به اقدام خصمانه آمریکا پاسخ داد. در این میان لندن و دیگر پایتختهای اروپایی تنها مجبور بودند که خود را با این زدوخوردها تنظیم کنند و خود چندان منشأ اثر نبودند.
یک زیردریایی تهاجمی سالم نداریم!
از افول انگلیس، تارنمای روزنامه دیلیمیل نوشته است، تمامی زیردریاییهای تهاجمی نیروی دریایی انگلیس در حال حاضر در بنادر پهلو گرفته و در انتظار تعمیر هستند. این روزنامه انگلیسی گزارش داد که هیچیک از زیردریاییهای تهاجمی نیروی دریایی انگلیس در دریا نیست و اکثر آنها در بنادر منتظر تعمیرات هستند.
پیامدهای رسوایی جنسی در زندان انگلیس
همچنین از انگلیس خبر میرسد که رسواییهای اخلاقی و جنسی در زندانها و بیمارستانهای انگلیس در سایه بیتوجهی و انفعال مقامهای انگلیسی به روندهای پرتکرار و بهشدت آسیبزایی تبدیل شدند که علاوهبر بهجا گذاشتن قربانیان متعدد، مصائب مختلفی را برای سیستمهای درمان و عدالت کیفری رقم میزنند. به گزارش «دیلیمیل»، «HMP Berwyn» بزرگترین زندان مردان انگلیس که برای افتتاح آن در سال ۲۰۱۶ حدود ۲۱۲ میلیون پوند هزینه شد، در پی یک رشته رسواییهای جنسی دربرگیرنده زندانیان و کارکنان زن تحت تأثیر بحران کمبود کارکنان قرار گرفته است. آنطور که میزان نوشته، براساس گزارشها، ۱۸ نفر از کارکنان زن این زندان در پی افشای رسوایی اخلاقی ناچار به استعفا یا ترک کار خود شدهاند و همین موضوع زندان مذکور را با بحران بیثباتی ادامه کار کارکنان در پی ارتباط غیرقانونی کارکنان زن با زندانیان مواجه کرده است.