ایران در رسانه های جهان
المانیتور: ایران، عربستان و امارات به بریکس رونق اقتصادی میدهند
در این ستون، مهمترین اخبار رسانههای مطرح جهان در مورد ایران را مرور خواهیم کرد.
سرویس سیاسی-
وبگاه خبری المانیتور در گزارشی در روز 2 سپتامبر، 11 شهریور به بررسی پیوستن اعضای جدید به بریکس پرداخته است. این گزارش عنوان میدارد: ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بریکس رونق اقتصادی میدهند.
المانیتور افزود: به گفته کارشناسان، منافع اقتصادی ملموس ممکن است کمی دورتر باشد، اما سود نمادین آن پیوستن به اتحادی مخالف منافع غرب است.
این رسانه عربی آمریکایی اظهار داشت: مایکلتانچوم، عضو غیر مقیم موسسه میدل ایست (خاورمیانه)، به المانیتور گفت که بریکس یک انجمن عمومی بینالمللی برای نارضایتی از غرب و به ویژه ایالات متحده ایجاد کرده است.
در 14 سالی که از ایجاد آن میگذرد، دستاورد مهم بریکس، تأسیس بانک توسعه جدید است که به نام بانک بریکس نیز شناخته میشود. با افزودن بنگلادش، مصر و امارات به همراه اعضای بریکس، این بانک توسعه چندجانبه حدود 50 میلیارد دلار در دسترس دارد و از زمان راهاندازی آن در سال 2014 نزدیک به 30 میلیارد دلار وام تصویب کرده است.
این رسانه تصریح کرد: فائق آمدن بر تحریمها عامل اتحاد بریکس و یکی از دلایل اصلی گسترش شد. این طرح پس از تحریمهای غرب علیه روسیه در پی جنگ روسیه و اوکراین تسریع شد.
مایکلتانچوم همچنین گفت سیاستمداران و حاکمان ایران، عضویت را جزء مهمی از استراتژی تشکیل ائتلافهای سیاسی و اقتصادی میدانند که همسو با آمریکا نیست.
المانیتور افزود: روسیه، چین و برزیل برای معاملات برون مرزی به ارزهای غیر دلاری روی آوردهاند و سعی کردهاند ذخایر ارزی را از دلار به طلا تبدیل کنند.
اگر عربستان سعودی و امارات، بزرگترین تولیدکنندگان انرژی در خاورمیانه، به بریکس بپیوندند، نفوذ اقتصادی ارتقا یافته این بلوک ممکن است شانس آن را برای استقرار ارزهای جایگزین افزایش دهد.
المانیتور به نقل از سباستین پسران، محقق ارشد CARPO در بن گفت: «هم برای امارات متحده عربی و هم برای عربستان سعودی، عضویت بالقوه بریکس فرصتی عالی برای تنوع بخشیدن به مشارکتهای اقتصادی و سیاسی آنها فراهم میکند. در این راستا، هدف آنها افزایش همکاری با شرکای غیر غربی مانند هند یا برزیل است. علاوهبر این، روابط آنها با چین نه تنها در سطح اقتصادی، بلکه در سطح سیاسی نیز تشدید خواهد شد. اگر عربستان سعودی به زودی به شورای همکاریشانگهای بپیوندد تعجب نمیکنم.
المالنیتور خاطر نشان کرد: مشارکت بالقوه بریکس میتواند به تغییری مهم در روابط ایران و عربستان تبدیل شود زیرا ممکن است از یک مدل همکاری نسبتاً تاکتیکی به یک مدل همکاری استراتژیک تبدیل شود.
المانیتور اظهار داشت: همانطور که مایکلتانچوم اشاره کرد، در کوتاه مدت، ریاض و ابوظبی به پکن به عنوان جایگزینی برای واشنگتن نگاه میکنند.» او استدلال کرد پکن مایل است نقش خود را برای کاهش نفوذ ایالات متحده در منطقه و ارتقای نفوذ خود ایفا کند.
ایران امواج وحشت را در درون سرزمینهایاشغالی سازماندهی میکند
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی با عنوان انتفاضه ایرانی، چگونه ایران امواج وحشت را در اسرائیل سازماندهی میکند مدعی شد: اعتقاد بر این است که تأمین مالی ایران و تکثیر تسلیحات تحت دستورالعمل ایران، دلایل افزایش وحشت در اسرائیل است.
این رسانه صهیونیستی افزود: یک دستگاه انفجاری بزرگ که چهارشنبه شب سربازان (اشغالگران) اسرائیلی را در نزدیکی نابلس هدف قرار داد، نشانههای کارزار مورد حمایت ایران است که در سال جاری به نفوذ و رشد خود ادامه داده است. در سال گذشته، ایران به طور فزایندهای به دنبال گسترش تعداد جبههها علیه اسرائیل بوده است.
این رسانه صهیونیستی در ادامه مدعی شد: به نظر میرسد انفجار در نابلس مشابه دیگر تلاشهای جهاد اسلامی فلسطین برای استفاده از مواد منفجره علیه ارتش (اشغالگر) اسرائیل است. به عنوان مثال در طول عملیات در جنین در اوایل تابستان امسال، جهاد اسلامی تلاش کرد تا شهر را با بمبهای دست ساز و دیگر سلاحها پر کند. هدف کمین ارتش اسرائیل و نابود کردن وسایل نقلیه و گرفتار کردن سربازان است. در این راستا، حمایت ایران از گروهها در منطقه با ارائه دانش فنی در مورد بمبهای دست ساز و سایر تسلیحات، عاملی کلیدی در حمایت از گروههایی مانند جهاد اسلامی، حزبالله و همچنین تهدیدات نیروهای آمریکایی در سوریه و نیروهای آمریکایی در عراق در منطقه بوده است.
جروزالم پست در ادامه ادعا کرد: زمینه تهدیدات ایران به سایر مناطق اسرائیل نیز کشیده میشود. حزبالله اوایل سال جاری نفوذی (در عمق فلسطین) داشت که یک تقاطع در نزدیکی مگیدو(تل المتسلم) را هدف حمله قرار داد، در حالی که گروههای فلسطینی روی طرحهای ساده موشک در کرانه باختری کار میکردند.
تهدیدهای دائمی ایران علیه اسرائیل
جروزالم پست عنوان داشت: در هفتههای اخیر، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، چندین بار اسرائیل را تهدید کرده است. اسرائیل اخیرا اعلام کرده است که یک تغییر قابل توجه در کرانه باختری در حال وقوع است. این مربوط به تأمین مالی ایران و تکثیر تسلیحات تحت دستورالعمل ایران است. یوآو گالانت وزیر دفاع گفت: ایران به دنبال هر وسیلهای برای آسیب رساندن به صهیونیستها است.
این رسانه صهیونیستی در پایان اظهار داشت: «والا» اخیراً مقالهای داشت که تاکید میکرد جیپهای ارتش اسرائیل در برابر بمبهای دست ساز آسیب پذیر هستند. همه اینها به انفجار اخیر در نابلس و تلاش گروههای فلسطینی برای درگیریها درکرانه باختری مرتبط است.