kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۳۹۷
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴

فاضلاب هسته‌ای ژاپن و کره جنوبی را به جان هم‌انداخت


سرویس خارجی-
کره‌جنوبی هشدار داد اگر ژاپن برنامه اولیه خود را درخصوص تخلیه پساب هسته‌ای تصفیه‌شده نیروگاه هسته‌ای تخریب‌شده فوکوشیما دنبال نکند، این مسئله را به سازمان ملل خواهد کشاند.
دو سال پیش بود که دولت ژاپن اعلام کرد قصد دارد از بهار سال ۲۰۲۳ فاضلاب آلوده به مواد هسته‌ای نیروگاه فوکوشیما را در اقیانوس تخلیه کند. با نزدیک شدن به تاریخ تخلیه فاضلاب در دریا، صدای مخالفت جامعه جهانی نیز بیشتر و بلندتر شده است. تحلیلگران خاطرنشان کردند که اگر ژاپن واقعاً طبق برنامه‌ریزی قبلی خود پساب آلوده به مواد هسته‌ای را در اقیانوس آرام تخلیه کند، کشورهای اقیانوس آرام حق دارند از این کشور درخواست غرامت کنند.
به هر حال، ژاپن به منظور برطرف کردن مشکلات و کاهش هزینه‌های خود تصمیم گرفت که فاضلاب هسته‌ای را در دریای واقع در اقیانوس آرام تخلیه کند اما، به هر حال، آن‌طور که بسیاری از کارشناسان می‌گویند، با این کار آلودگی هسته‌ای را به کل جهان منتقل خواهد کرد که اقدامی بسیار غیرمسئولانه است. باید توجه داشت که کشورهای جنوب اقیانوس آرام از آلودگی هسته‌ای زخمی عمیق بر پیکر خود دارند. از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸، آمریکا، متحد کنونی ژاپن، ۶۷ آزمایش تسلیحات هسته‌ای را در جزایر مارشال انجام داد که باعث شده امروزه ساکنان محلی هنوز از مسمومیت ناشی از تشعشعات، آلودگی بیولوژیکی دریایی، بحران نشت زباله‌های هسته‌ای از محل دفن زباله‌ها و سایر مشکلات رنج ببرند.
حالا خبر می‌رسد که کره‌جنوبی هشدار داد که اگر ژاپن برنامه اولیه خود را درخصوص تخلیه پساب هسته‌ای تصفیه‌شده نیروگاه هسته‌ای تخریب‌شده فوکوشیما دنبال نکند، این مسئله را به سازمان ملل خواهد کشاند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، این هشدار پس از آن اعلام شد که ژاپن به رها‌سازی پساب تصفیه‌شده از نیروگاه اتمی فوکوشیما به دریا اقدام کرد و سئول خواستار گفت‌وگو درخصوص تاثیرات احتمالی این اقدام بر روی محیط دریا شد اما ژاپن چنین درخواستی را رد کرد.
یونهاپ به نقل از «پارک سونگ‌هون» معاون وزیر امور مربوط به اقیانوس‌ها در کره‌جنوبی گفت که دولت در حال بررسی جزئیات و استراتژی‌های مربوط به گفت‌وگوهای احتمالی است. اگر ژاپن برنامه اولیه خود را درخصوص تخلیه پساب‌ هسته‌ای تصیفه‌شده فوکوشیما دنبال نکند، ما قویا به «سازمان بین‌المللی دریانوردی» و یا دیگر نهادهای بین‌المللی شکایت می‌کنیم. انتظار می‌رود «سازمان بین‌المللی دریانوردی»، نهاد وابسته به سازمان ملل متحد نشستی را ماه آینده میلادی در لندن برگزار کند اما معلوم نیست که آیا درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد یا خیر.
گفتنی است، دولت ژاپن هفته پیش ادعا کرد، از آب‌های دریای اطراف نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما آزمایش به عمل آورده و این آزمایش‌های آلودگی قابل تشخیص رادیواکتیو را در این آب‌ها شناسایی نکرده‌اند. ژاپن قرار است نتایج آزمایشات خود از نمونه آب دریای اطراف نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما را به‌صورت هفتگی در عرض سه ماه آینده منتشر کند. اما این اقدامات قانع‌کننده نبوده است؛ پکن نیز در واکنش به تصمیم توکیو مبنی بر تخلیه فاضلاب نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما، محل فاجعه سونامی ۲۰۱۱، به اقیانوس آرام، واردات غذاهای دریایی از ژاپن را به‌طور کامل ممنوع کرد، تا روابط این کشورها بیش از پیش سرد شود.