وزیر خارجه بورکینافاسو به تهران میآید
وزیر خارجه بورکینافاسو در دیدار سفیر ایران ضمن قدردانی از دعوت همتای ایرانی برای سفر به تهران، بر آمادگی کشورش برای توسعه همهجانبه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.
مجتبی فقیهی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بورکینافاسو روز سهشنبه هفتم شهریور ۱۴۰۲ با خانم «اولویا روآمبا» وزیر امور خارجه بورکینافاسو دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و تحولات غرب آفریقا به گفتوگو پرداخت.
سفر وزیر خارجه بورکینافاسو به تهران در آینده نزدیک در پاسخ به دعوت حسین امیرعبداللهیان از جمله موضوعات مورد گفتوگو در این دیدار بود. علاوهبر این برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هم از دیگر مباحثی بود که در این دیدار مطرح شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در واگادوگو در دیدار با وزیر خارجه این کشور بر آمادگی وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات اقتصادی، فرهنگی و علمی دو کشور تأکید کرد.
فقیهی مشارکت فعال بخش خصوصی ایران به خصوص در چارچوب ارتباطات اتاقهای بازرگانی دو کشور را یکی از مهمترین پلهای ارتباطی برشمرد.
وزیر خارجه بورکینافاسو نیز ضمن تجلیل از سیاست خارجی مستقل جمهوری اسلامی ایران و استقبال از دعوت رسمی حسین امیرعبداللهیان برای سفر به تهران، آمادگی این کشور را برای توسعه همهجانبه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
سفر قائممقام وزیر خارجه بورکینافاسو
پیش از این نیز «عیسی بورو» قائممقام وزارت امور خارجه بورکینافاسو به تهران سفر و روز یکشنبه ۲۸ خردادماه با حسین امیرعبداللهیان دیدار کرده بود. وزیر امور خارجه در این دیدار از توسعه و گسترش مناسبات فیمابین استقبال و برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک در آینده نزدیک در بورکینافاسو را فرصت خوبی برای تنظیم روابط در همه زمینههای اقتصادی، تجاری، علمی و آموزشی توصیف کرد.
عیسی بورو نیز ضمن تأکید بر تصمیم دولت بورکینافاسو برای بازگشایی سفارت و اعزام سفیر به تهران، اضافه کرد: با توجه به اراده طرفین برای توسعه روابط و توانمندیهای مهندسی و پیشرفتهای ایران، زمینه لازم برای تعمیق و گسترش روابط در تمام زمینهها فراهم است.
قائممقام وزارت امور خارجه بورکینافاسو روز شنبه ۲۷ خرداد ماه نیز با علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه دیدار و از تصمیم دولت بورکینافاسو برای راهاندازی سفارت در تهران خبر داده بود.
باقری نیز از تاسیس سفارت آن کشور در تهران استقبال کرده و کمیسیون مشترک همکاریهای جامع را مکانیسم مناسبی برای پیگیری برنامهها و موضوعات مشترک مورد علاقه دو کشور دانست.
به گزارش فارس، معرفی سفیر جدید ایران در بورکینافاسو پس از یک دهه انجام میشود. دولت بورکینافاسو پس از پذیرش سفیر ایران، سفیر جدید خود را نیز به دولت ایران معرفی کرد که مورد پذیرش طرف ایرانی قرار گرفته است.