kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۲۱۷۰
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۲
رئیس ‌دانشگاه آزاد در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان:

با هر نوع «تبـرّج» در محیط دانشگاه مقابله خواهیم کرد

 
 
 
نشست خبری محمدمهدی طهرانچی رئیس ‌دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت روز خبرنگار، با حضور داریوش جاوید معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، محمد قربانی گلشن‌آباد معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، سید امیر محجوب مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از اصحاب رسانه در سالن ۹ دی سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
رئیس‌ دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار سرویس علمی- آموزشی روزنامه کیهان درخصوص تمهیدات این دانشگاه برای گسترش و حراست از فرهنگ پوشش اسلامی با توجه به وظایف تعیینی مندرج در ماده 13 لایحه عفاف و حجاب برای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، اظهار داشت: درخصوص لایحه عفاف و حجاب، دانشگاه آزاد مجموعه ملاحظات خود در این رابطه را به کمیسیون مجلس ارائه داده است. به‌هرحال تجربه نشان داده است که محیط دانشگاه باید سالم و عاری از هرگونه هیجانات کاذب باشد که در آن ‌اندیشه‌ورزی تجلی یافته و قدرت تفکر و تعقل متجلی باشد. ما برای حفظ حقوق عامه دانشجویان و حفظ حق یادگیری، به قطع و یقین با هرگونه تبرّج مقابله خواهیم کرد چراکه تبرج، نقطه مقابل یادگیری است. دانشگاه محیط علم است و چنین فضایی خصوصیات مخصوص به خود را دارد. 
وی در ادامه افزود: دانشگاه آزاد از سال گذشته و همزمان با اغتشاشات، برنامه‌ای پنج مرحله‌ای را به اجرا گذاشت که شامل مواردی همچون «تبیین عالمانه و حکیمانه»، «مشارکت هم‌افزا»، «رصد هوشمند»، «مراقبت والدانه» و «برخورد قاطع» بود و ان‌شاءالله در سال تحصیلی جدید نیز تداوم خواهد داشت.
دکتر طهرانچی اظهار نمود: از ۱۲ میلیون نفر فارغ‌التحصیل بعد از انقلاب ۷ میلیون نفر فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد که البته هر کمیتی در درون خودش نکاتی دارد که باید به آن توجه داشت، متاسفانه در چارچوب ساختار علمی ساختار مولود و تغییراتی را که در غرب نسبت به ساختار دانشگاهی بود توجه نکردیم. دانش یک کنش بین رشته‌ای است و از ابتدای سال سوم برنامه از دانشگاه سنتی وارد عرصه دانشکده موضوع محور خواهیم شد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت دانشگاه آزاد در رده‌بندی‌های علمی جهانی و افت جایگاه برخی دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه علی‌رغم اینکه اسناد بالادستی تأکید دارد که ۳ درصد از GDP برای پژوهش هزینه شود، اما طی سال‌های زیادی فقط ۰.۴۵ هزینه شده است و وقتی در حوزه پژوهش هزینه نشود خروجی‌ها کاهش می‌یابد؛ کاهش افت دانشگاه‌ها در حوزه پژوهشی به این علت است که بودجه لازم از GDP در پژوهش و فناوری هزینه نشده است.
طهرانچی با‌اشاره به اینکه دانشگاه آزاد در نظام رتبه‌بندی ‌شانگهای در ۵ رشته رتبه زیر ۱۰۰ دارد، گفت: زمانی که می‌خواستیم شعبه دانشگاه را در عراق تاسیس کنیم به ما گفتند که باید دانشگاه در‌ شانگهای رتبه زیر ۱۰۰ داشته باشد ‌و اسناد خود در این رابطه را ارائه دادیم؛ به طور مثال در رشته مهندسی معدن و عمران در رتبه ۷۵ قرار داریم و در ۳ سال رشته از ۹ هزار مقاله برونداد به ۱۲ هزار مقاله رسیدیم. خوشبختانه با صدور مجوز از سوی عراق در حال تاسیس واحد دانشگاه در این کشور هستیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه دانشگاه آزاد در برخی رتبه‌بندی‌های علمی جهانی افت داشته است، علت چیست، گفت: تایمز و کیو‌اس دانشگاه‌ها را مبتنی بر دادن اطلاعات و و ثبت اطلاعات رتبه‌بندی می‌کند و از آن‌جایی که ما به هیچ‌وجه علاقه‌مند نیستیم که جزئیات اطلاعات درآمدی خود را به این دو موسسه انگلیسی بدهیم، بنابراین اصلا برای قرارگیری دانشگاه آزاد در رتبه‌بندی تایمز و کیو‌اس ورود نکرده و فقط یک واحد نجف‌آباد حضور داشت که تذکر دادیم خارج شود. بنابراین این‌طور نیست که رتبه نداشته باشیم بلکه بنا نداریم آمار دقیق دانشگاه را به انگلستان بدهیم. بنابراین دانشگاه آزاد نه ثبت‌نام کرده و نه اطلاعاتی داده است.
دکتر طهرانچی اظهار داشت: بودجه دانشگاه نشان از تلاش بسیار دانشگاه آزاد اسلامی دارد چرا که، اتکای بودجه به شهریه از 84 درصد به 70 درصد رسیده است که این موضوع نشان می‌دهد شهریه نقش کلیدی در درآمدهای دانشگاه ندارد و تلاش سرمایه انسانی دانشگاه اعم از اساتید و دانشجویان و سرمایه دانشی که به نوآوری ختم می‌شود، نقش جدی و اساسی در درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی دارد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با ‌اشاره به بودجه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: چهار سال پیش شرایطی در دانشگاه آزاد اسلامی حاکم بود که سه سال پیاپی علی‌رغم تورم و رشد شهریه، بودجه دانشگاه حدود 5 هزار و 300 میلیارد تومان متوقف شده بود اما با تلاش‌های صورت‌گرفته سال گذشته بودجه دانشگاه به 18 هزار و 500 میلیارد تومان رسید و این عدد در سال مالی جدید با رشد چشمگیر و با اقتصاد 32/9 هزار میلیارد تومان در بخش‌های دانشگاه، بیمارستان‌ها، مدارس و شرکت‌ها طی دو هفته آینده تقدیم هیئت امنای مرکزی خواهد شد.