kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۱۸۸۷
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۰

خبر بد برای زلنسکی آمریکا کمک‌ها به اوکراین را متوقف می‌کند

بلومبرگ در مطلبی دستاورد ضدحملات اوکراین مقابل روسیه را با وجود پشتیبانی تمام‌عیار غرب «اندک» شمرده و نوشته است: «اروپا نگران است با نزدیک شدن به فصل پاییز و داغ شدن تنور انتخابات در آمریکا، جو بایدن دست از حمایت از کی‌یف بردارد.»

 


سرویس خارجی-

هرچه زمان می‌گذرد شرایط برای اوکراین در جنگ کنونی سخت‌تر می‌شود. شکست ضدحملات، افزایش تلفات، ناامیدی اروپا و آمریکا از پیروزی اوکراین در جنگ و همچنین انتخابات پیش‌روی آمریکا در کنار احتمال قدرت گرفتن جمهوری‌خواهان مخالف جنگ اوکراین-مثل ترامپ- مجموع عواملی هستند که زلنسکی را به‌شدت نگران کرده است. نشریه آمریکایی «بلومبرگ» نیز در گزارشی از نگرانی شدید اروپایی‌ها از توقف کمک‌های آمریکا به اوکراین خبر داده است. بلومبرگ نوشته است: «متحدان غربی نگران هستند که جنگ جاری میان روسیه و اوکراین، نبردی طولانی‌مدت باشد که از یک‌سو منجر به تقویت قدرت ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه شود و از سوی دیگر امیدها برای پیشرفت کی‌یف را کمرنگ کند.»
طبق این گزارش «با گذشت بیش از دو ماه از آغاز ضدحملات اوکراین، کی‌یف پیشروی‌های تاکتیکی اندکی در مقابل ارتش زبده روسیه به‌ دست آورده، آن‌هم در شرایطی که از حمایت تمام‌عیار اروپا و آمریکا برخوردار است. از همین‌رو، کارشناسان نگرانند با نزدیک شدن به فصل پاییز و آغاز بارندگی‌ها، دریچه پیشروی‌های بیشتر اوکراین باریک‌تر شود. هرچند در این میان، اوکراین و متحدانش وعده داده‌اند تا زمانی که نیاز باشد به مبارزه ادامه می‌دهند، اما مقامات در عین حال اذعان می‌دارند که ادامه حمایت گسترده از اوکراین در طولانی‌مدت انتظار بسیار زیادی است. چراکه به گفته سران اروپایی و آمریکایی ذخایر مهمات غربی به طرز چشمگیری کاهش یافته و تولید در این کشورها دست‌کم تا پایان سال آینده میلادی رشد نخواهد کرد. ضمن آنکه ارسال جنگنده‌های اف-۱۶ به اوکراین تا سال آینده امکان‌پذیر نخواهد بود.»
این گزارش سپس با اشاره به اینکه «با ادامه جنگ، تداوم حمایت واشنگتن از کی‌یف از نقطه‌نظر سیاسی دشوارتر شده است»، می‌نویسد: «به گفته ناظران انتظار می‌رود تصویب لایحه بودجه بعدی برای اوکراین در کنگره آمریکا سخت‌تر باشد. به‌ویژه آنکه در مناظره نامزدهای ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه در این هفته شاهد مخالفت‌های گسترده با ارسال سلاح و کمک به کی‌یف بودیم. از همین‌رو، مقام‌های اروپایی نگرانند که جو بایدن به‌دلیل فقدان پیشرفت اوکراین در میدان نبرد با روسیه همزمان با داغ شدن تنور انتخابات، در نهایت کی‌یف را به سمت مذاکرات سوق دهد. این در حالی است که حمایت مستمر آمریکا از اوکراین در مسیر جنگ با روسیه از دیدگاه ناظران ضروری است چراکه اروپا به‌تنهایی ظرفیت نظامی لازم را برای حمایت از کی‌یف ندارد.»
طولانی شدن جنگ به نفع روسیه است
«سامانتا دو بندرن» یکی از اعضای ارشد اندیشکده انگلیسی «چتم ‌هاوس» نیز در این مورد گفت: «تمایل آمریکا به آنچه که در اوکراین می‌گذرد، روزبه‌روز کمتر می‌شود و برای اروپایی‌ها هم سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود تا واشنگتن را متقاعد کنند که اوکراین مشکل آمریکاست.» در بخش دیگری از گزارش بلومبرگ می‌خوانیم: «از طرف دیگر، روسیه هم توانسته با دور زدن تحریم‌ها مهمات لازم دست‌کم برای یک سال خود را فراهم کند. ضمن آنکه به عقیده تحلیلگران یک جنگ فرسایشی طولانی‌مدت به روسیه این امکان را می‌دهد تا به غرب نشان دهد در قبال اوکراین اشتباه می‌کردند.»
وال‌استریت‌ژورنال: کمک‌ها به اوکراین کم می‌شود
همزمان با بلومبرگ وال‌استریت‌ژورنال هم در گزارشی اعلام کرد: مقامات آمریکایی به اوکراین گفته‌اند که باید از تسلیحات ناتو به‌طور موثرتری استفاده کنند چراکه بعید است میزان کمک‌های تسلیحاتی این کشور در سال 2024 به اندازه سال 2023 باشد. به گزارش فارس، این روزنامه آمریکایی افزود: با شکست ضدحملات ارتش اوکراین در نفوذ به خطوط دفاعی روسیه پس از نزدیک به سه ماه نبرد، مشاوران آمریکایی به همتایان اوکراینی خود توصیه کرده‌اند که تحت آموزش‌های ناتو از آنچه به آنها داده شده است به‌طور مؤثرتری استفاده کنند. وال‌استریت‌ژورنال تصریح کرد: توصیه آمریکایی‌ها در این زمینه بر این محاسبه استوار است که تجهیزاتی که ایالات متحده به اوکراین فرستاده است برای این ضدحملات کافی است و بعید است که در سال ۲۰۲۴ تقریباً در همان سطح تکرار شود. وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید، در حالی‌ که اکثر دموکرات‌ها در کنگره آمریکا از سیاست‌های جو بایدن درباره تسلیح اوکراین حمایت می‌کنند، تعدادی زیادی از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره به‌شدت با آن مخالف هستند. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق این کشور قول داده است که در صورت بازگشت به کاخ سفید اوکراین را مجبور به توافق صلح با روسیه کند.نامزدهای انتخابات درون‌حزبی جمهوری‌خواه نیز روز چهارشنبه گذشته در اولین مناظره خود حمایت مالی و تسلیحاتی آمریکا از اوکراین را به چالش کشیدند. براساس گزارش سی‌ان‌بی‌سی، زمانی‌که بحث درباره حمایت‌های واشنگتن از اوکراین شد این موضوع به یک جدال واقعی بین هشت نامزد جمهوری‌خواه تبدیل شد. «ویوک رامساسوامی» از تازه واردان حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری قویاً تاکید کرد که او هیچ حمایت اضافی از اوکراین در جنگ علیه روسیه نخواهد کرد و حمایت آمریکا از اوکراین را فاجعه‌بار و منحرف‌کننده از مسائل داخلی این کشور خواند. نظرسنجی‌های صورت‌گرفته نیز نشان می‌دهد که میزان حمایت افکار عمومی آمریکا از کمک‌های واشنگتن به کی‌یف در حال کاهش است. 
واگنر زنده است
خبر دیگر اینکه «الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس گزارش‌ها مبنی بر اینکه نیروهای گروه نظامی «واگنر» بعد از مرگ «یِوگنی پریگوژین» رئیس این گروه در سانحه هوایی، بلاروس را ترک می‌کنند، رد کرد. به گزارش فارس خبرگزاری دولتی «بلتا» گزارش داد، لوکاشنکو جمعه (۲۵ اوت، سوم شهریور) در نشستی خبری گفت: (گروه) واگنر زنده است و در بلاروس زندگی خواهد کرد، مهم نیست که برخی این را نمی‌خواهند. تا زمانی که به این واحد نیاز داشته باشیم، با ما زندگی و همکاری خواهند کرد. پریگوژین و من سیستمی را برای نحوه استقرار واگنر در کشورمان ایجاد کرده بودیم. اظهارات لوکاشنکو یک روز بعد از آن بیان شده که «رادیو اروپای آزاد» تصاویری ماهواره‌ای را منتشر کرد که نشان می‌داد اردوگاه نیروهای گروه واگنر در روستای «تسل» بلاروس در حال برچیده شدن است. رئیس‌جمهور بلاروس در اظهارنظر درباره این گزارش گفت: چرا چادرهای اضافی را حذف می‌کنیم. به تعداد زیاد نیاز نداریم. هسته اصلی (گروه واگنر در بلاروس) اینجا می‌ماند، برخی به تعطیلات رفتند، برخی تصمیم گرفتند به‌طور کلی جدا زندگی کنند. رئیس‌جمهور بلاروس گفت به پریگوژین و «دیمیتری اوتکین» بنیانگذاران گروه واگنر هشدار داده بود مراقب تهدیدهای احتمالی علیه جان خود باشند.