یورش افراطیها به چند کلیسا در شرق پاکستان پلیس ۱۵۰ نفر را بازداشت کرد
سرویس خارجی-
پاکستان سالها است که شاهد فتنههای مذهبی است؛ به دنبال یورش اغتشاشگرانِ افراطی به چند کلیسا در شرق این کشور، پلیس پاکستان ۱۵۰ نفر را بازداشت و اعلام کرد که صدها نفر دیگر به جرم خشونت تحت تعقیباند.
پاکستان همواره میزبان گروههای سلفی-تکفیری و افراطی بوده است که در برخی از اوقات توانستهاند برخی از مردم این کشور را تحت تأثیر تبلیغات خود قرار دهند و فتنههای مذهبی برپا کنند. سالها است که شیعیان این کشور قربانی این افراطگرایی بودهاند؛ اما این بار تحرکات مشکوکی برای به جان همانداختن مسلمانان و مسیحیان در جریان است.
چهارشنبه هفته گذشته انبوهی از معترضانِ افراطی با ادعای آنچه توهین به مقدسات اسلامی خواندند، به محل سکونت مسیحیان شهر «جران والا» یورش بردند و به چند کلیسا و واحدهای مسکونی متعلق به مسیحیان خسارت زدند؛ از جمله یک کلیسا را به آتش کشیدند. حمله به مسیحیان در جران واله، در منطقه فیصلآباد، واقع در ایالت پنجاب، به مرکزیت لاهور، پس از آن شروع شد که برخی از مسلمانان منطقه مدعی شدند یک مسیحی محلی به نام «راجا امیر» و دوستش صفحاتی از یک قرآن را پاره کردند و روی زمین انداختند و روی آن و نسخههای دیگر مطالب توهینآمیز نوشتند؛ اما آنچه که در عمل اتفاق افتاد این بود که همه مسیحیهای منطقه گرفتار این حمله شدند.
آنطور که ایرنا نوشته است، تازهترین گزارشها از تشکیل کمیسیون قضایی از سوی دولت ایالتی برای شناسایی عوامل خشونت و آمران این تحرکات افراطگرایانه حکایت دارد و پلیس نیز دستکم ۱۵۰ نفر را به جرم اغتشاش، اهانت به اماکن مقدس اقلیتهای دینی و ترویج خشونت علیه اقلیتها بازداشت کرد. همچنین «انوارالحق کاکر»، نخستوزیر دولت انتقالی پاکستان، یورش اغتشاشگران علیه شهروندان مسیحی به بهانه اعتراض علیه توهین به مقدسات را محکوم کرد و برخورد قوی مسئولان با قانونشکنان و پایمالکنندگان حقوق اقلیتهای دینی را خواستار شد.
رهبران سیاسی و مذهبی پاکستان ضمن محکومیت شدید خشونتها علیه پیروان اقلیت دینی در این کشور، اعلام کردند که اسلام دین صلح و رواداری است و همه اقلیتها نیز مانند دیگر شهروندان پاکستانی از حق مساوی برخوردارند. همچنین، آنطور که فارس نوشته است، الازهر مصر با صدور بیانیهای مخالفت خود را با حمله به کلیساها در پاکستان اعلام و تأکید کرد: «خواهان پیگیری حقوقی و اتخاذ تدابیر امنیتی علیه همه افراطگرایان در جهان هستیم.»
گفتنی است، پاکستان کشوری نوظهور در قرن بیستم است که در سال 1947میلادی از هندوستان استقلال یافت و یک سرزمین مستقل اسلامی شد. تفکر افراطیِ سلفی-تکفیری که پیروان همه مذاهب اسلامیِ مخالف عقیده خود را، کافر قلمداد میکند و در برابر آنان مرتکب فعالیتهای خشن میشود، در اواخر دهه 70 میلادی به وسیله بعضی از دولتمردان گذشته پاکستانی در این کشور توسعه پیدا کرد. این جریان در سال 1980 میلادی سازمان یافت و فعالیتش را رسماً آغاز کرد، که در این دوران اولین سازمان تکفیری با عنوان «سپاه صحابه» نضج گرفت. مدتی پس از آن، گروه دیگری با عنوان «لشکر جهنگوی»، تشکیل شد. سپس در سال 2006 میلادی گروه تکفیری دیگری با عنوان «تحریک طالبان پاکستان» به وجود آمد. این سه گروه تکفیری تاکنون نیز در پاکستان تحت عنوان جهاد، مرتکب زشتترین جنایات میشوند، بهطوری که مسلمانان این کشور اعم از شیعه و سنّی از این جریانها رنج میبرند و روشن است که مسیحیان نیز از افراطیگری که آنها شیوع میدهند و تبلیغ میکنند در امان نیستند.
البته روشن است که بسیاری از دشمنان اسلام با توهین به مقدسات مسلمانان را تحریک میکنند و در این میان جریانهای افراطی نیز از این آب گِلآلود برای خود ماهیِ تفرقه و خشونت میگیرند. سخنگوی دولت آلمان در واکنش به توهینهای مکرر به مقدسات اسلامی در اروپا (بهویژه دانمارک و سوئد) گفت که حملات علیه قرآن کریم با انگیزه «ایجاد تفرقه» انجام میشود و برلین چنین «بیاحترامی و اقدام ناشایست» را محکوم میکند. روشن است که این توهینها جو را در همه جا متشنج خواهد کرد.