نیجر رئیس جمهور مخلوع را محاکمه میکند
شورای نظامی نیجر اعلام کرد، قصد دارد رئیسجمهور مخلوع این کشور را به اتهام «خیانت بزرگ» پای میز محاکمه بکشاند.
در حالی که شورای نظامی حاکم بر نیجر که به دنبال کودتای ارتش در چهارم مردادماه در این کشور بر سر کار آمده است پیش از این تهدید کرده بود که در صورت حمله «آکواس» به این کشور رئیسجمهور سابق را میکشد آنها در یک موضعگیری جدید اعلام کردند که «محمد بازوم» را در دادگاه به اتهام «خیانت بزرگ» و «تضعیف امنیت» کشور محاکمه کند.
سرهنگ «آمادو عبدالرحمن» عضو شورای نظامی نیجر، طی بیانیهای در تلویزیون ملی این کشور اعلام کرد: «حکومت نیجر تا به امروز، ادله و شواهد زیادی برای محاکمه رئیسجمهور مخلوع و شرکای داخلی و خارجیاش در برابر نهادهای ذیصلاح ملی و بینالمللی به اتهام خیانت بزرگ و تضعیف امنیت داخلی و خارجی نیجر جمعآوری کرده است.»
به گزارش فارس «بازوم» از روز نخست کودتا، به همراه همسر و فرزندش در مقر اقامتش در کاخ ریاستجمهوری بازداشت است و شورای نظامی حاکم بر نیجر نیز اعلام کرده است که وی در مقر اقامتش همچنان برای تماس با جهان بیرون آزاد است و میتواند از کلیه ابزارهای ارتباطات جمعی استفاده کند. پزشک او نیز به طور مرتب، با او ملاقات میکند. این پزشک نیز تاکنون درباره وضعیت سلامت بازوم یا خانوادهاش ابراز نگرانی نکرده است.
جنگ نیابتی آمریکا
وبگاه شبکه «المیادین» هم با انتشار یادداشتی با تیتر «کودتای نیجر؛ بیرون کردن استعمار قدیم...و واشنگتن برای جنگ نیابتی نظامی آماده میشود» نوشته است: «کودتا در نیجر برای شماری از نهادهای تصمیمگیرنده در ایالات متحده که مدتها درباره درخواست کشورهای آفریقایی برای اخراج نیروهای فرانسوی از خاکشان گمانهزنی میکردند، شوکهکننده بود. این در حالی است که نیجر همچنان، طبق توافقات سابق میان واشنگتن و محمد بازوم، از نیروهای آمریکایی در خاک خود استقبال میکند.»
بر اساس این یادداشت، «موفقیت کودتای مسالمتآمیز نیجر با تشکیل اجلاس سران روسیه- آفریقا در روز بعد، در سنپترزبورگ با حضور و علاقه چشمگیر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، نمایندگان نیروهای امنیتی و دفاعی (شورای نظامی) و حدود ۴۹ نفر از رهبران آفریقا، از جمله ۱۷ رئیسدولت، به اوج خود رسید.»
به گزارش فارس در ادامه یادداشت المیادین میخوانیم:«واشنگتن قصد خود برای دخالت نظامی، بازگرداندن رئیسجمهور بازوم به قدرت، امضای توافقنامههای نظامی و امنیتی جدید برای حمایت از منافع آمریکا را پنهان نمیکند. اما آنچه که در این شرایط خاص، مانع آن میشود، عواملی است که در صورت نبود آن، قطعا، ما شاهد تکرار جنگهای لیبی و عراق بودیم... تنها گزینهای که برای واشنگتن که به دنبال گسترش هژمونی خود بر مناطق جهان است، باقی مانده، جنگ نیابتی است؛ یعنی جذب نیرو از کشورهای دیگر که در مدار واشنگتن قرار گیرند و این ماموریت را انجام دهند؛ امری که اکنون در حال اجرای آن در اوکراین است. در نتیجه این عوامل و نیز حمایت مردمی از عوامل کودتا، پس از شکست فرانسه در انجام ماموریتش، وظیفه مقابله با کودتا و تغییر مسیر آن به گروهی از کشورهای آفریقایی همسایه نیجر تحت عنوان جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا سپرده شده است. به نوشته المیادین،شانس ابلاغ دستورالعمل آمریکا برای مداخله نظامی در نیجر، با وجود همه موانع آن کم نیست.