kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۷۱۸
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۴

تحلیل نشنال اینترست از عیار اختلافات آمریکا و رژیم صهیونیستی

 

سرویس خارجی-
مجله آمریکایی و دوماهانه «نشنال اینترست» طی گزارشی به اختلافات این روزهای رژیم در حال انقراض صهیونیستی و آمریکا پرداخته است. به اعتقاد نویسنده این مجله آمریکایی، اختلافات این دو بنا به دلایل متعدد عمیق نیست و آنها صرفا «ناهماهنگ» شده‌اند.
حتی اگر راهبرد آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی گره خورده باشد، باز هم ممکن است که اختلاف نظر بین سران دو رژیم در مقاطعی از زمان، یک اختلاف عمیق به نظر برسد. این اختلاف‌ها هرچند بنیادی نیست اما در برش‌های تاریخی می‌تواند جایگاه رژیم متزلزلی همچون رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورد. مخصوصا اینکه امنیت رژیم اسرائیل تا حدود بسیار زیادی متکی به آمریکاست و واشنگتن سالانه میلیاردها دلار از جیب مالیات‌دهندگانش را خرج امنیت صهیونیست‌ها می‌کند.
ساخت و تجهیز گنبد آهنین در این کشور غصب شده اگرچه رویای آمریکایی‌ها درخصوص ایجاد آسمان امن در بالای سر صهیونیست‌ها را تامین نکرد اما خرج زیادی روی دست باراک اوباما گذاشت و او در سخنرانی‌های متعددی، این خوش‌خدمتی آمریکا را به صهیونیست‌ها یادآوری می‌کرد.
به هر حال، دولت‌های دموکرات برعکس جمهوری‌خواهان که دربست در خدمت صهیونیست‌ها قرار دارند، گاهی اوقات نسبت به تاکتیک‌های سران صهیونیست معترض می‌شوند و گلایه خود را اعلام می‌کنند. مخصوصا وقتی که چهره‌ای تند، افراطی و منفوری مانند نتانیاهو در قدرت باشد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اگرچه پرونده‌های مفتوح بسیار در دادگاه دارد اما همچنان به خود اجازه می‌دهد تا جایگاه خود در قدرت را حفظ کند. دولت بایدن منتقد جدی کابینه نتانیاهو در تغییرات نظام قضایی در این رژیم است و بارها به سران این رژیم گوشزد کرده است که این اقدامات با تشریفات ظاهری دموکراسی مغایرت جدی دارد و پشتوانه عمومی حمایت آمریکا از صهیونیست‌ها را از بین می‌برد. بعلاوه دموکرات‌ها برای آنکه با دست پر در مجامع بین‌المللی در حمایت از تل‌آویو حاضر شوند، همواره از صهیونیست‌ها خواسته‌اند روند شهرک‌‌سازی در اراضی ‌اشغالی را متوقف کنند.
حالا نشریه آمریکایی نشنال اینترست در تحلیل آنچه این روزها بین رژیم صهیونیستی و آمریکا می‌گذرد، در گزارشی تحت عنوان «اسرائیل و آمریکا دوباره ناهماهنگ شدند» می‌نویسد: «دعوت هرتزوگ به واشنگتن پیش از رفتن نتانیاهو به آمریکا، باید از سوی تل‌آویو به عنوان تعهد عمیق آمریکا به این رژیم تلقی شود اما مشخص است که سیاست‌های فعلی اسرائیل با آمریکا هماهنگ نیست. اما اگر این تفاوت‌ها تبدیل به پیش‌فرض شود، می‌تواند به صورت دائم تغییر ماهیت روابط را تهدید کند».
در ادامه این گزارش که به قلم جاناتان پنیکوف است می‌خوانیم: «برای مثال رویکرد در قبال ایران که همیشه نگرانی سیاست خارجی رژیم صهیونیستی بوده، همچنان اسرائیل و آمریکا را از هم جدا کرده است. درحالی که ارتباطات قوی و همکاری معنادار بر سر این مسئله به کاهش اختلافات علنی کمک کرده است. اما حتی با ارتباطات عالی بعید است در صورتی که دولت بایدن یک توافق محدود با تهران انجام دهد، واکنش عصبی و علنی اسرائیل را کاهش دهد.»
گفتنی است، آمریکای تحت رهبری دموکرات‌ها بر این باور سنتی «مورگنتا» نظریه‌پرداز واقع‌گرای حوزه روابط بین‌الملل متعهد است که می‌گوید: «هرگز به متحد ضعیفتر خود اجازه ندهید که برای خط مشی سیاست خارجی شما تصمیم بگیرد.»
به همین دلیل و در همین فضاست که «کنت راث» مدیرسابق دیده‌بان حقوق بشر آمریکا در پیامی توئیتری به حقایق مهمی درخصوص روابط دوجانبه آمریکا و رژیم صهیونیستی ‌اشاره کرده و خواستار تغییر در رویکردها شده است. او در این پیام از مقامات آمریکایی می‌پرسد: «چرا مالیات‌دهندگان آمریکایی باید سالانه
3.8 میلیارد دلار به اسرائیل بدهند؟ آنهم در شرایطی که اسرائیل کشور فقیری نیست، کشورهای فقیر بسیاری در دنیا وجود دارند که محتاج این پول هستند و از همه مهم‌تر این کمک‌های مالی موجب همکاری آمریکا در سرکوب و آپارتاید رژیم صهیونیستی هست.»