kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۷۱۵
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۴

هشدار فایننشال‌تایمز نسبت به طولانی شدن جنگ اوکراین و ضربه اقتصادی سختی که در انتظار غرب است

فایننشال‌تایمز در گزارشی با‌اشاره به «دلواپسی غربی‌ها از سرعت آهسته پیشروی ضدحملات اوکراین علیه روسیه»، پیش‌بینی کرده است که، هم اوکراین و هم حامیانش ضربه اقتصادی سختی را متحمل خواهند شد.



سرویس خارجی-

در واپسین روزهای سال 2021 و روزهای آغازین 2022 جَو در شرق اروپا بسیار پرابهام و نگران‌کننده بود. روسیه دائم تأکید می‌کرد که پیوستن احتمالی اوکراین به ناتو و به‌طور کلی گسترش ناتو امنیت ملی این کشور را تهدید می‌کند و در مقابل، اوکراین و سایر کشورهای اروپایی، روسیه پوتین را به تلاش برای احیای «امپراتوری روسیه/ اتحاد جماهیر شوروی» و به ‌دنبال آن سیاست‌های نظامی تهاجمی متهم می‌کردند؛ خلاصه هر چه که بود در 5 اسفند 1400 یا 24 فوریه 2022 روسیه به اوکراین حمله کرد و جنگی شروع شد که معلوم نیست به کجا خواهد رسید. جنگ همچنان ادامه دارد و تبعات منفی مستقیم و غیرمستقیم آن نیز همچنان اروپا و برخی از دیگر نقاط جهان را گرفتار کرده است و هر روز چیزهای سیاه زیادی از این جنگ هویدا می‌شود که بحران اقتصادی، مرگ ده‌ها هزار اروپایی در زمستان سخت و تغییر سبک زندگی غربی‌ها، از جمله آنهاست.
در مورد تبعات این جنگ که حالا خیلی طولانی شده است، فایننشال‌تایمز گزارشی تهیه کرده و طی آن با‌اشاره به آنچه «دلواپسی حامیان غربی اوکراین از سرعت پایین ضدحملات» این کشور علیه روسیه خوانده‌ شده است، نوشته که هم اوکراین و هم حامیانش ضربه اقتصادی سختی را متحمل خواهند شد. آن‌طور که مهر نوشته، فایننشال‌تایمز در گزارش خود این‌طور نوشته است که «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین در تلاش برای فرونشاندن این نگرانی‌ها، مدعی شده است که ورق در میدان نبرد، در آستانه برگشتن به سود کی‌یف است! زلنسکی روز جمعه در مجمع امنیتی آسپن تلاش کرد تا مشکلات ضدحملات را با تأکید بر این مسئله توضیح دهد که اوکراین در ابتدا قرار بوده این ضدحملات را در بهار تدارک ببیند اما در نهایت به دلیل فقدان مهمات و نیروهای آموزش‌دیده آن را به بعد موکول کرده است.
به گفته وی، این تأخیر روسیه را قادر ساخت تا استحکامات دفاعی فوق‌العاده‌ای را بنا و میادین را مین‌گذاری کند که در نتیجه سرعت حملات اوکراین را گرفته است. وی همچنین اضافه کرد که اوکراین «در حال نزدیک شدن به لحظه‌ای است که اقدامات مقتضی می‌تواند سرعت بگیرد زیرا نیروهای این کشور در مناطق مین‌گذاری ‌شده‌ای پیشروی و آنها را مین‌روبی کرده‌اند.» اما «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در همان مجمع ضدحملات اوکراین را «پُرزحمت» توصیف و اضافه کرد که این کشور تعداد «قابل توجهی» از نیروهایش را از دست داده است.
به نوشته این روزنامه بریتانیایی، گرچه مقامات غربی آشکارا تلاش کرده‌اند تا با پروپاگاندا و تبلیغات، عملیات‌های نظامی اوکراین را مثبت جلوه دهند و به اصطلاح به خورد مخاطب بدهند اما در محافل خصوصی، بسیاری افراد چندان خوش‌بین نیستند. این نشریه سپس سراغ اظهارات «فیلیپ زِلیکو»، استاد تاریخ در دانشگاه ویرجینیا و دپیمات اسبق رفته است که می‌گوید «اوکراین به سمت چیزی در حرکت است که شاید بتوان نامش را زمستان نارضایتی گذاشت.» وی به این موضوع نیز ‌اشاره کرده است که کی‌یف به‌دلیل جنگ با عواقب افتصادی ویرانگری روبه‌رو خواهد شد و این در حالی است که متحدان غربی‌اش نیز همین حالا هم برای سرپا نگه داشتن دولت در مضیقه اوکراین، هزینه‌های چشمگیری کرده‌اند.
پوتین: ضدحمله شکست خورده
رئیس‌جمهور روسیه روز یکشنبه (۲۳ ژوئیه؛ 1 مرداد) برای اولین‌بار بعد از شورش مسلحانه در این کشور با همتای بلاروسی خود در سن‌پترزبورگ دیدار کرد. «الکساندر لوکاشنکو» به «ولادیمیر پوتین» گفت هیچ ضدحمله‌ای وجود ندارد. پوتین تصریح کرد: «ضدحمله وجود دارد اما شکست خورده است.» رئیس‌جمهور روسیه همچنین گفت در ۲۴ ساعت گذشته تعداد بی‌سابقه‌ای از تجهیزات نظامی که غرب در اختیار اوکراین قرار داده، در منطقه عملیات نظامی ویژه منهدم شد. پوتین درخصوص تلفات اوکراین هم به همتای بلاروسی خود گفت نیروهای اوکراینی از آغاز ضدحملات تاکنون بیش از ۲۶ هزار پرسنل خود را از دست داده‌اند.
واشنگتن‌پست:
آمریکا برای دادن موشک‌ عجله‌ای ندارد
همچنین روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از مقامات دفاعی و دولتی آمریکا گزارش داد، با وجود درخواست‌های مداوم کی‌یف و فشار برخی از قانونگذاران آمریکایی، دولت جو بایدن به تغییر سیاست خود در مورد تأمین سامانه موشکی تاکتیکی دوربرد موسوم به «آتاسمز» به اوکراین نزدیک نیست. این روزنامه آمریکایی نوشت که چندین مقام آشنا با این موضوع، احتمال رو به افزایش از «کِشِش آهسته و تدریجی» به سمت تأیید [ارسال] مهمات دوربُردتر را رد کرده و می‌گویند ماه‌هاست که هیچ تغییری در سیاست آمریکا یا حتی هیچ نوع بحث اساسی در مورد آن وجود نداشته است.
ترس از انتقال دارایی روسیه
نماینده دولت هلند اما طی اظهاراتی اعلام کرده است که اتحادیه اروپا به دلیل مسائل حقوقی و نگرانی‌های آلمان، آمادگی انتقال دارایی‌های بلوکه شده روسیه به اوکراین را ندارد. «جفری ون لیوون»، مشاور امور خارجه و دفاعی نخست‌وزیر هلند، روز پنجشنبه در یک همایش امنیت ملی در آمریکا تأکید کرد که موضوع استفاده از دارایی‌های بلوکه شده روسیه برای اوکراین، تا حدی به دلیل مخالفت‌های آلمان، «مسئله دشواری» است. به نظر می‌رسد نگرانی از تبعات این اقدام و پاسخ روسیه نیز در این تصمیم اروپا نقش دارد.
از زلنسکی متنفریم!
همچنین خبر می‌رسد که دستیار ارشد سابق پنتاگون فاش کرد، واشنگتن در حال منزجر شدن از درخواست‌های بی‌پایان ولودیمیر زلنسکی برای دریافت کمک از متحدان غربی است. «داگلاس مک‌کینون»، دستیار ویژه سابق امور سیاسی و ارتباطات پنتاگون در مقاله‌ای که در پایگاه هیل منتشر کرد فاش ساخت، مقام‌های آمریکایی از تداوم درخواست‌های ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین برای دریافت حمایت از جانب غرب خسته و دلزده می‌شوند. پیش از این نیز خبرهایی از اعتراض‌های مقامات آمریکایی و انگلیسی به زلنسکی منتشر شده بود. آنها می‌گفتند، زلنسکی به جای تشکر از حمایت‌های اروپا، مدام نِق می‌زند و پول و سلاح طلب می‌کند.
پذیرش اوکراین در ناتو هم دیوانگی است
رئیس‌جمهوری سابق آمریکا نگرانی شدید خود را در مورد پذیرش احتمالی اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ابراز کرد. «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا درباره فساد مالی ادعایی در خانواده جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و خطر کشاندن ایالات متحده به سمت یک درگیری جهانی فاجعه‌بار هم صحبت کرد. ترامپ بایدن را به «فساد» و دریافت میلیون‌ها دلار رشوه از کشورهای خارجی، به ویژه چین و اوکراین متهم کرد. به گفته ترامپ، این ادعاها در مورد فساد، تردیدهای جدی ایجاد می‌کند که آیا بایدن می‌تواند درخصوص مناسبات بین‌المللی به ویژه در رابطه با درخواست عضویت اوکراین در ناتو تصمیمات مناسب اتخاذ کند یا خیر. دونالد ترامپ با انتشار ویدیویی با درخواست رعایت جواب احتیاطی این اقدام، گفت: این فکر که ما حتی الان هم در حال بررسی پذیرش اوکراین در ناتو هستیم، دیوانگی است.
خودروهای زرهی بلغارستان
خبر دیگر آن‌که پارلمان بلغارستان کمک تسلیحاتی پیشنهادی دولت جدید این کشور برای اوکراین شامل بالغ بر ۱۰۰ خودروی زرهی را تصویب کرد. پارلمان بلغارستان این طرح را با ۱۴۸ رای موافق در مقابل ۵۲ رای مخالف تصویب و راه را برای ارسال اولین محموله تسلیحات سنگین این کشور برای اوکراین از زمان شروع عملیات نظامی ارتش روسیه در فوریه سال گذشته میلادی هموار کرد. این طرح دولت جدید بلغارستان با مخالفت شدید حزب سوسیالیست بلغارستان و حزب «احیا» که حامی کرملین است، مواجه شد.
افزایش تحرکات در یک پادگان بلاروس
خبر دیگر اما از تحرکات میدانی این جنگ است. تصاویر ماهواره‌ای از افزایش خودروها و تجهیزات نظامی در پادگان تی‌سل (Tsel) در مرکز بلاروس حکایت دارد. این در حالی است که مینسک پیشتر از قصد برگزاری یک رزمایش مشترک با نظامیان واگنر خبر داده بود. وزارت دفاع بلاروس در روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهایش در نزدیکی مرزهای لهستان که عضو ناتو است، ‌یک رزمایش مشترک با نظامیان واگنر برگزار می‌کند.
لهستان آماده تهاجم
«بوریس‌گریزلوف»، سفیر روسیه در بلاروس، گفت که اقدامات اخیر مقامات لهستان را نمی‌توان چیزی جز به عنوان آماده‌سازی مقدمات برای اقدامات تهاجمی در مقیاس بزرگی طبقه‌بندی کرد. وی به برنامه لهستان برای افزایش حضور نظامی خود در مرز با بلاروس و ایجاد ساختارهای دفاعی جدید در آنجا ‌اشاره کرده و گفت: «مقامات ورشو و به‌طور کلی کشورهای غرب باید درک کنند که مسکو و مینسک آماده دفع هرگونه تهدیدی علیه کشور متحد روسیه-بلاروس هستند.»