kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۹۳۹۶
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۱
آخرین وضعیت تعدادی از محکومان اقتصادی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

«بابک زنجانی» حتی از یک روز مرخصی هم استفاده نکرده است

سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده‌های محکومان کلان از جمله محمد امامی، حسین هدایتی، بابک زنجانی، حسین فریدون و عباس ایروانی توضیحاتی ارائه کرد.
 
 
 
 
به گزارش خبرگزاری میزان، مسعود ستایشی در نشست خبری با خبرنگاران با‌اشاره به موضوع عفاف حجاب و مطالبه مردمی پیرامون آن در ذیل موضوع امر به معروف و نهی از منکر اظهارداشت: ضمن تاکید مجدد بر فرهنگی بودن مقوله حجاب و عفاف از نگاه قوه قضائیه باید بر لزوم انجام وظایف کلیه دستگاه‌ها و پیگیری ترک فعل دستگاه‌ها‌ تاکید کنیم و برهمین اساس دادستان‌های سراسر کشور حسب ماموریت رئیس‌قوه قضائیه به دادستان کل کشور ماموریت یافتند که وظیفه ضابطین را نسبت به اعمال قوانین در این حوزه متذکر شده و ضمن روشنگری جامعه و دغدغه‌های مردمی درخصوص رعایت حدود و ظوابط شرعی تامین سلامت روانی جامعه را فراهم کنند.
ستایشی ادامه داد: تاکید موکد داریم در اجرای قانون کلیه افراد و مجریان قانون حق تخطی از حدود قانونی را ندارند و مر قانون بدون کم و کاست باید اجرا شود. اگر عدالت می‌خواهیم باید دنبال اجرای دقیق، شفاف و ضابطه‌مند قانون باشیم تا بتوانیم با دقت و توجه و صحت عمل، بهترین مجریان قانون باشیم.
وی ادامه داد: قوه قضائیه تاکید دارد که مقوله پیشگیری و به کار بستن تدبیر و استفاده از قانون به عنوان فصل‌الخطاب رفتار جامعه می‌تواند نظر همگان را تامین کند بنابراین بار دیگر از این جایگاه تاکید می‌کنم که قوه قضائیه به وظایف خود در این راستا واقف بوده، عمل کرده و حتی دستگاه‌های مسئول را نیز به انجام وظایف خود آگاه ساخته است.
آخرین وضعیت پرونده‌های محکومان کلان
سخنگوی دستگاه قضا درباره آخرین وضعیت پرونده‌های محکومان کلان از جمله امامی، حسین هدایتی، بابک زنجانی، حسین فریدون، عباس ایروانی گفت: محمد امامی فرزند احمد به اتهام اخلال در نظام اقتصادی محکوم به تحمل ۲۰ سال حبس، پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۷ هزار و ۲۵۱ میلیارد و ۸۴۱ میلیون و ۶۶۰ هزار و ۲۴ ریال و رد مال و انفصال از خدمت است که در جریان رسیدگی اموالی از وی نیز توقیف شده است. هنر مقام رسیدگی‌کننده در دادگاه و دادسرا این بود که نسبت به اموال توقیفی از وی در راستای رد مال اقدام کند. این فرد در حال حاضر زندان و بازداشت است. 
آخرین وضعیت پرونده حسین هدایتی
ستایشی همچنین درباره حسین هدایتی بیان داشت: حسین هدایتی دولابی فرزند علی اکبر در مورخ ۸ خرداد ۹۷ از سوی بازپرس شعبه ۳ ناحیه ۳۹ جرایم اقتصادی به عنوان اتهامی اخلال در نظام اقتصادی به صورت عمده و کلان از طریق اخلال در نظام پولی و خیانت در امانت به زندان معرفی شد و در تاریخ ۳۰شهریور ۱۴۰۱ با صدور حکم قطعی به ۱۲ سال حبس، شلاق تعزیری، رد مال به مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان و انفصال از خدمت محکوم شده است و وی هم اکنون در ندامتگاه تهران بزرگ است. پایان حبس این فرد ۱۴۰۸ است.
وی افزود: این‌ افراد حکم رد مال دارند و هنر مدعی‌العموم این است که در ابتدا اموال آنها را توقیف کند تا از دست خارج و حیف و میل نشود تا بتواند تأدیه شود. این محکومان در زندان هستند اما اگر تماما در زندان باشند مالی به دست نمی‌آید باید این افراد تحت مراقبت و تحت تدابیر قضایی به هر شکل و با تضمین گاهی بتوانند بیرون بیایند تا اموال را تأدیه کنند. حالا اینکه برخی می‌آیند طی این دوره عکسی را با فتوشاپ از آنها منتشر می‌کنند و می‌گویند این افراد بیرون هستند که این موارد درست نیست چرا که از ابتدا تا انتها همه چیز روشن است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت:طی دوره حضور حسین هدایتی در زندان وی از مرخصی قانونی همان‌طور که همه استفاده می‌کنند، استفاده کرده است.طبق گزارش مدعی‌العموم، وی اقدامات مناسبی در راستای رد دیون خود انجام داده است فرآیند‌های دادرسی رسیدگی هنر، علم و فن است، وی ۲۴۲ میلیارد تومان به صورت نقد پرداخت کرده است که معادل نیمی از رد مال است و درخصوص مابقی دیون، اموال مکفی توقیف و معرفی و در حال پیگیری اقدامات است.
آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی
ستایشی درباره بابک زنجانی گفت: وی به اتهام اخلال در نظام اقتصادی به اعدام و رد مال محکوم شده و از بدو بازداشت تاکنون در زندان است و اقدامات مربوط به تسریع در رد مال وی بدون وقفه در حال انجام است. این فرد حتی یک روز هم از مرخصی استفاده نکرده است.
آخرین وضعیت پرونده حسین فریدون
وی درباره پرونده حسین فریدون اظهارداشت: حسین فریدون فرزند اسدالله در تاریخ ۲۴ مهر ماه سال ۱۳۹۸ وارد زندان اوین شد و محکوم به تحمل ۵ سال حبس گردیده است و ۱۵۵ میلیارد ریال جریمه و انفصال از خدمت محکوم شده است.با توجه به شرایط بیماری حسین فریدون و لزوم اعمال ماده ۵۲۲ آیین دادرسی کیفری در مورخ ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۲ با تشخیص پزشک و هماهنگی مرجع قضایی به مرکز درمانی خارج از زندان اعزام و در حال حاضر بستری و تحت درمان است.
آخرین وضعیت پرونده عباس ایروانی
سخنگوی دستگاه قضا درباره عباس ایروانی گفت: وی به همراه ۸ نفر از کارکنان گمرک به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی محکوم شده و حکم وی صادر در مرحله ابلاغ است و پس از ابلاغ، اطلاع‌رسانی خواهد شد.
ستایشی با بیان اینکه هر کدام از این افراد که دارای پرونده اقتصادی بودند، متولی زیر مجموعه‌هایی هستند و کارگران و مستخدمین متعدد دارند و تمام تلاش این است که در اجرای احکام این افراد تولید و ‌اشتغال مخدوش نشود.
آخرین وضعیت پرونده ‌هادی رضوی
وی در مورد سید محمد‌هادی رضوی نیز گفت: سید محمد‌هادی رضوی فرزند سید سلیم که به تحصیل مال نامشروع و مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال عمده در نظام پولی و بانکی کشور به ۲۰ سال حبس و رد ۷۲ میلیارد تومان مال محکوم شده است، از تاریخ ۱۴ مرداد ماه سال ۹۸ در زندان بوده است و در تاریخ ۹ آبان ماه سال ۱۴۰۰ اعاده دادرسی وی مستند به ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری پذیرفته شده یعنی تجویز عالی دادرسی صورت گرفته است.در قبال این موضوع وی درخواست اعاده دادرسی کرده است و به مرجع عالی نیز رفته است که در دیوان عالی کشور و قضات عالی رتبه و مجرب مسلط در آنجا به این تشخیص رسیدند که این اعاده دادرسی پذیرفته شود و زمانی که پذیرفته شود به حکم ماده ۴۷۸ می‌تواند توقف اجرای عملیات صادر شود.
 سخنگوی قوه قضائیه افزود: در حال حاضر پرونده در شعبه هم عرض در حال رسیدگی است. درخصوص رد مال وی مقادیری به صورت نقد پرداخت شده است و مابقی به صورت معرفی اموال بوده است که توقیف شده است. این فرد فعلاً به موجب قانون آزاد است و منتظر نتیجه نهایی در شعبه هم عرض هستیم.
گزارش هیئت حقیقت‌یاب
 براساس اخبار و جریانات فضای مجازی تهیه شده است
ستایشی در پاسخ به سؤالی مبنی اینکه بر واکنش قوه قضائیه به نشست شورای حقوق بشر و گزارش ادعایی حقیقت‌یاب چیست؟ گفت: در واکنش به گزارش شفاهی و اولیه هیئت حقیقت یاب که به شورای حقوق بشر ارائه شد، اعلام کردیم که چنین هیئتی از سوی حقوق‌بشر که شاهد اغتشاش تمام عیار و نه تجمعات مسالمت‌آمیز بودیم، هیچ مبنای فنی و حقوقی وجود ندارد که بیایند و نسبت به موضوع ورود کنند و جمهوری اسلامی ایران این موضوع را به رسمیت نمی‌شناسد.گزارش هیئت حقیقت‌یاب یک اقدام شتاب زده و براساس منابع
غیر معتبر جمع‌آوری شده است. این گزارش به اخبار و جریانات فضای مجازی استناد شده است.
وی تصریح کرد: در جریان اغتشاشات، افراد وابسته به گروهک‌های تروریستی در صحنه حاضر شدند و طی ۳ ماه بیش از ۷۵ نفر از نیرو‌های مدافع امنیت و مردم را به شهادت رساندند و بیش از ۷ هزار نفر از نیرو‌های مجری قانون مصدوم شدند که این موارد در این گزارش یکطرفه هیئت به اصطلاح حقیقت‌یاب وجود ندارد.در این گزارش عوامل خانه اصفهان که ۳ نفر از عوامل مجری قانون را به شهادت رساندند علت اجرای احکام متهمان را صرفا حضور آنها در تجمعات عنوان کردند و این گزارش صرفا یک پروژه سیاسی از قبل تهیه شده علیه جمهوری اسلامی ایران است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: چگونه این شورا اغتشاش، تخریب و تعرض به اموال عمومی و خصوصی و برهم زدن امنیت شهروندان را تجمع مسالمت‌آمیز تشخیص داده است، از سوی دیگر شاهد هستیم که شورای حقوق‌بشر هیچ اقدامی علیه حوادث فرانسه و اقدامات خشونت‌آمیز پلیس بر علیه مردم انجام نمی‌دهد.
ماجرای اقامت غیرمجاز 
و جعل هویت تعدادی از اساتید و طلاب مسجد مکی زاهدان
ستایشی در پاسخ به سؤالی مبنی بر روند بررسی پرونده قضایی اقامت غیرقانونی با هویت جعلی تعدادی از اساتید و طلاب مسجد مکی زاهدان که اخیرا منتشر شد، اظهار داشت: این افراد از اتباع بیگانه و تعدادشان ۱۳۲ نفر است که ۵ نفر از این افراد مدرس و مابقی این افراد جزو طلاب مبتدی بودند.اتهام این افراد اقامت غیرمجاز و جعل هویت شناسایی است که تمامی متهمان غاصب شناسنامه سرقتی، اجاره‎‌ای یا شناسنامه متوفیان استفاده می‌کردند که همگی به همراه خانواده خود از کشور طرد و شناسنامه‌ها باطل شدند.
وی افزود: اقدامات برای یکی از این افراد نیز در حال انجام است و پس از پایان اقدامات ابطال شناسنامه غصب شده توسط وی، این فرد نیز از کشور طرد
خواهد شد.