کنعانی خطاب به آمریکا و سه کشور اروپایی:
به جای اتهامزنی پاسخگوی مسئولیت خود در برجام باشید
سخنگوی وزارت خارجه اظهار داشت: آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان به جای اتهامزنی باید پاسخگوی مسئولیت خود در مورد برجام باشند و به تعهدات خود عمل کنند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه روز گذشته در نشست هفتگی با خبرنگاران با بیان این که معتقدیم سه دولت اروپایی عضو برجام (فرانسه،آلمان و انگلیس) بهاندازه آمریکا در عدم اجرای تعهدات خود در برجام مسئولیت دارند، گفت: این سه دولت باید پاسخگوی کوتاهی خود باشند. وی ادامه داد: این که آنها بهرغم کوتاهیهای خود در موضع مدعی بنشینند و علیه ایران اتهاماتی را مطرح کنند و یا تحریمهایی را علیه ایران اعمال کنند، اقدامی غیرقانونی و غیرقابل پذیرش است. کنعانی با بیان این که ما این اقدامات را غیرسازنده و حرکت در مسیر بینتیجه میدانیم، گفت: آنها به جای اتهامزنی باید پاسخگوی مسئولیت خود در مورد برجام باشند و به تعهدات خود عمل کنند.
پیگیری حقابه ایران از هیرمند ادامه دارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست دیروز در پاسخ به سؤالی در مورد پیگیریهای ایران در ارتباط با حقابه کشورمان از هیرمند تصریح کرد: گفتوگوها در سطوح مختلف در این ارتباط با دولت سرپرستی موقت افغانستان برقرار و پیگیری این موضوع با جدیت ادامه دارد.
کنعانی تاکید کرد: تامین حقابه ایران از هیرمند یکی از اقدامات توام با حسن نیتی است که به ما نشان میدهد دولت سرپرستی موقت افغانستان روابط دو کشور را مبتنی بر منافع مشترک دو کشور دنبال میکند.
برای احقاق حقوق ملت ایران
از گفتوگوهای با واسطه هم
بهره میبریم
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال ایسنا در مورد اظهارات اخیر «جیک سالیوان » مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه مذاکرات غیر مستقیم با ایران برای آزادی شهروندان آمریکایی در جریان است و این که آخرین اخبار در مورد تبادل زندانیان بین دو کشور چیست؟ گفت: همان طور که در جلسات قبل توضیح دادم ما از همه مسیرهای دیپلماتیک از جمله گفتوگوهای با واسطه و تبادل پیام با واسطه برای احقاق حقوق مردم ایران از جمله در بحث رفع انسداد داراییهای بلوکه شده ایران، آزادی زندانیان و مذاکرات رفع تحریمها استفاده میکنیم. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی در مورد روابط ایران و لیبی گفت: لیبی سطح روابط خود را با ایران گسترش داده است و در همین چارچوب سفیر لیبی در تهران به تازگی استوارنامه خود را به رئیسجمهور ارائه کرد. کنعانی تصریح کرد: عملا سفارت ایران در لیبی متناسب با سیاستگذاری انجام شده برای توسعه روابط با لیبی و دیگر کشورهای منطقهای، آغاز فعالیت کرده است و هیئتهای دیپلماتیک دو کشور در تهران و طرابلس مستقر هستند.
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل مصداق سیاسی کردن
مسائل حقوق بشری است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال دیگری در مورد سفر اخیر علی باقری به عراق نیز گفت: این سفر در چارچوب روابط دوجانبه و برگزاری پنجمین نشست کمیته سیاسی ایران و عراق انجام شد.
وی گفت: آقای باقری در این سفر دیدارهای خوبی با مقامات ارشد عراق از جمله رئیسجمهور و نخستوزیر عراق داشتند. این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در واکنش به نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل و گزارش ادعایی هیئت به اصطلاح حقیقتیاب در مورد تحولات سال گذشته ایران گفت: کمیته حقیقتیاب مصداق بارز سیاسی کردن موضوع مهم حقوق بشر و سوءاستفاده ابزاری از سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل است؛ لذا جمهوری اسلامی ایران از ابتدا با همین معیار با رد رویکرد غیرسازنده کشورهای غربی در سیاسی کردن موضوع حقوق بشر، تشکیل هیئتی موسوم به حقیقتیاب را نامشروع دانسته و اعلام کرده که ما چنین کمیتهای را به رسمیت نمیشناسیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال دیگری در مورد وضعیت کنونی روابط ایران و آذربایجان در پی سفر اخیر حسین امیرعبداللهیان به باکو و رایزنیاش با «الهام علی اف» در حاشیه برگزاری نشست وزیران امور خارجه اجلاس غیرمتعهدها در باکو گفت: خوشبختانه اکنون در مسیر خیلی خوب و سازنده دوجانبه قرار گرفتهایم. دو طرف اتفاقنظر دارند که از آن چیزی که در روند روابط دوجانبه اتفاق افتاد و موضوع ناگوار مرتبط با حمله انجام شده به سفارت این کشور در تهران، در چارچوب گفتوگوهای دوجانبه عبور کرده و روابط را به مسیر درست خود برگردانند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به مسئولیتهای خود در ارتباط با تامین امنیت اماکن دیپلماتیک هم واقف است و هم مسئولانه عمل میکند و یک رخداد غیرمنتظره ملاکی برای قضاوت درباره تامین امنیت سفارتخانهها نیست. سفارت آذربایجان از حداکثر امنیت برخوردار خواهد بود و امیدواریم در آینده نزدیک با انجام این دیدارها و مذاکرات انجام شده شاهد آغاز فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در تهران باشیم.
آمریکا هیچگاه رابطه
مبتنی بر احترام متقابل با ما نداشته است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سؤال خبرنگار یک رسانه آمریکایی مبنی بر این که با توجه به اقدام ایران برای گسترش روابطش با کشورهای مختلف آیا تهران قصد ندارد که در روابط خود با کشورهایی همچون آمریکا تغییر ایجاد کند و این روابط را بهبود دهد؟ گفت: دولت آمریکا در ارتباط با ایران هیچگاه رفتار خود را مبتنی بر احترام متقابل به پیش نبرده است. دولت آمریکا در ارتباط با ملت ایران مرتکب نقضهای فاحش شده است. در مباحث حقوق بشری، دولت آمریکا نسبت به ملت ایران یک تاریخ قطور جنایتکارانه را در طول چهار دهه گذشته رقم زده است.
وی تاکید کرد: تا زمانی که دولت آمریکا در ارتباط با ایران در رفتارهای خود به صورت جدی تجدیدنظر نکند و روابط توأم با احترام متقابل را نپذیرد، در چنین فضایی صحبت از روابط دوجانبه بیمعنی است.
از آلبانی انتظار داریم
اعضای منافقین را به ما تحویل دهند
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی در مورد پیگیریهای بینالمللی ایران در ارتباط با گروهک تروریستی منافقین و دستگیری مریم رجوی سرکرده این گروهک تروریستی گفت: گروهک تروریستی منافقین نمونه بارز یک سازمان جنایتکار تروریستی است و ما از دولت آلبانی انتظار داریم که همانند یک فرقه تروریستی با این سازمان تروریستی برخورد کند. وی در بخشی دیگر از صحبتهای خود در پاسخ به پرسش مطرح شده، اظهار کرد: رفتارهای رهبران این فرقه تروریستی با اعضای این سازمان مصداق بارز نقض حقوق بشر است و کاملا رفتار فرقهای با اعضای خود دارد و ما از جامعه بینالمللی انتظار داریم صدای خانواده اعضای گرفتار در این گروهک را بشنوند که حقوق انسانی فرزندانشان در حال پایمال شدن است.
کنعانی همچنین گفت: رئیس این فرقه یک شخص جنایتکار است و پرونده وی کاملا مشخص است. انتظار ایران از کشور و کشورهای پذیرنده این است که این فرد را مطابق قوانین بینالملل مورد تعقیب قضایی قرار داده و در اختیار ایران قرار دهند.
به گزارش ایسنا، این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: تهران با استفاده از ظرفیتهای پلیس بینالمللی، درخواستهای استرداد را برای تعداد قابل توجهی از کشورها که میزبان و محل تردد اعضای این فرقه هستند، فرستاده است.