روند نزولی قیمت دلار با خبرسازی سوداگران هم متوقف نشد
در هفته جاری سوداگران ارز برای مهم جلوه دادن جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید برخی تحریمهای ایران، تلاش کردند با خبرسازی قیمت دلار را از روند نزولی خارج کنند، اما به موفقیت نرسیدند.
به گزارش فارس، قیمت دلار غیررسمی در روزهای گذشته در مدار کاهشی قرار داشته است و این کاهش قیمت ادامه دارد. در این بین تلاش سوداگران برای مهم جلوه دادن جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره تمدید تحریمهای موشکی ایران، به موفقیت نرسید و قیمت دلار به روند کاهشی خود ادامه داد.
عدهای از معاملهگران اعتقاد دارند قیمت دلار در همین سطوح میماند و آرامآرام تا ماه محرم کاهش مییابد و حتی ممکن است قیمت دلار کفهای جدید در سال 1402 بزند.
بازه نوسان بازار دلار و درهم در معاملات یکشنبه و دوشنبه به زیر مرز حمایت هفته گذشته رفته است. یعنی حمایتهای هفته گذشته به مقاومت تبدیل شدند. عدد طلایی و مقاومت مهم در معاملات برای دلار آزاد، 49 هزار و 800 تومان عنوان میشد که معاملهگران میگفتند اگر بالای آن برود خریدار میشویم.
بازار دلار آزاد بیش از دو هفته است که بین 49 هزار تومان تا 49 هزار و 900 تومان مانده است و نه قدرت از دست دادن این حمایت را دارد و نه جان بالا رفتن از مقاومت.
البته چندباری قیمت دلار به مرز 50 هزار تومان رسیده است، اما سریع به همین بازه نوسان برگشته است. به عقیده معاملهگران اینکه دلار در یک بازه مشخص گیر کرده به این دلیل برمیگردد که اعداد پایین خریدار دارد و اعداد بالا فروشنده.
عدهای از فعالان ارزی معتقدند تا قیمت دلار به بالای میانگین متحرک نرود، افزایش قیمت رخ نمیدهد و همه در این بازار فروشنده خواهند بود. به عقیده آنها دلار باید به بالای 50 هزار برود و تثبیت دهد که از آنجا خریدار وارد بازار شود.
عدهای از معاملهگران میگویند فقط اتفاقات سیاسی است که میتواند به بازار هیجان دهد و قیمت دلار را وارد روند جدید کند. موضوعات مطرحشده درخصوص توافقات جدید هم بازار ارز را از خریدار خالی کرده است و در صورت صحت ادعاهای مطرحشده، دلار میتواند کاهش بیشتری داشته باشد.
بازار ارز هرات هم بعد از پنج روز کاری کانال 50 هزار را از دست داد و به کانال 40 هزار تومانی بازگشت. قیمت دلار هرات که بعد از تعطیلات عید قربان وارد کانال 50 هزار شده بود، در بازار یکشنبه در 49 هزار و 900 تومان شروع کرد و در نیمه دوم به سمت حمایت 49 هزار و 600 تومان حرکت داشت.
البته با گذشته زمان، دلار هرات به سمت همان نرخ ابتدایی تغییر جهت داد، ناظران بازار ارز میگویند دلار هرات بهدلیل کاهش تقاضا با افت مواجه شده است.
برخی از سکهبازان
خانهنشین میشوند
حجم معاملات سکه رفاه(سکه تمام بهار تحویل یکروزه) هم بهشدت پایین آمده است. اگرچه روز یکشنبه سکه رفاه به حمایت مهم ۲۸ میلیون و 200 هزار تومان رسید و این حمایت به داد سکه رسید ولی حجم پایین معاملات سکه نشاندهنده تردید معاملهگران برای ورود به بازار در این حمایت است.
یک کارشناس اقتصادی هم با بیان اینکه دلیل اصلی کاهش تقاضا در بازار سکه ناشی از نوسانات کاهشی قیمت دلار بوده، گفت: ادامه افت قیمت دلار موجب شده است که سطح احتیاط در بین معاملهگران بیشتر شود و برخی از سکهبازان خانهنشین شوند.
فرود بیات، ادامه داد: دلار لیدر بازار سکه شده و به سکهبازان خطدهی میکند. اگر دلار مرز حمایتی ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان را از دست بدهد، این امر ممکن است زمینهساز شکست دومین مرز حمایتی سکه در کانال ۲۸ میلیون تومان یعنی محدوده ۲۸ میلیون و 200 هزار تومان شود و در نتیجه سکه به قیمت کف حمایتی کانال 26 میلیون و 900 تومان برگردد.