تهران در واگذاری زمین طرح جوانی جمعیت از استانهای دیگر عقبتر است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل نوروزی با یادآوری اینکه تاکنون زمین ساخت مسکن به 226 هزار متقاضی واجد شرایط نهضت ملی مسکن واگذار شده است، اظهار کرد: واگذاری زمین و اجرای قانون جهش تولید مسکن راهکاری برای تامین مسکن خانوارها و کاهش قیمت مسکن است.
وی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در هرجایی که بتواند زمین تامین کند آنرا به واجدان شرایط واگذار خواهد کرد تا خانههای یک طبقه حیاطدار احداث کنند، افزود: این کار با هدف ایجاد انگیزه برای فرزندآوری است.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با یادآوری اینکه میانگین مساحت واحدهای نهضت ملی مسکن 80 مترمربع است، ادامه داد: طبق دستورالعمل، اگر قیمت زمین زیر یک میلیارد و 170 میلیون تومان باشد آنرا به یک خانوار و اگر بیشتر از این مبلغ باشد زمین به دو خانوار واگذار میشود.
نوروزی افزود: استانهای تهران، قزوین، اردبیل، زنجان، لرستان، گیلان و قم و شهرستان شاهرود در استان سمنان از نظر اجرای قانون جوانی جمعیت و واگذاری زمین عقبتر از سایر استانها و شهرستانها عمل کردهاند اما استانهای یزد، هرمزگان و خوزستان از لحاظ میزان واگذاری زمین برای اجرای طرح جوانی جمعیت، روند مناسبی دارند.
او با اشاره به اینکه اکثر استانداران با قانون جوانی جمعیت همراه هستند و تیم بازرسی وزارتخانه در استانها فعال است، پیشبینی کرد: طی دو ماه آینده با تاکید رئیسجمهور و میزان استقبال مردم، اجرای قانون جهش تولید مسکن و طرح جوانی جمعیت رشد قابل ملاحظهای یابد.
ساخت مسکن با راهکاری آزموده شده
گفتنی است، به گزارش خبرگزاری فارس، یکی از راهکارهای تسریع در تامین مسکن مردم، ساخت مسکن تدریجی است. شیوه ساخت مسکن تدریجی، راهبردی برای ساخت مسکن است که در آن بخش کوچک و اصلی مسکن مدنظر ساخته میشود و در طول زمان این بخش به تدریج تکمیل میشود. این شیوه از ساخت در کشورهای مختلف و در ایران راهکاری آزموده شده به منظور خانهدار کردن خانوادههای کمدرآمد به حساب میآید و مزایای قابل توجهی را برای دولت، سازنده و مردم به همراه خواهد آورد.
نخستین ویژگی مثبت ساخت مسکن به شیوه تدریجی کاهش هزینه اولیه نسبت به شیوههای دیگر ساخت مسکن است. محمد حمیدزاده، کارشناس مسکن در تشریح مزایای ساخت مسکن تدریجی گفت: فراهم شدن شرایط برای ساخت مسکن به صورت تدریجی، به خانوادهها این فرصت را میدهد تا در مقایسه با وضعیت اجارهنشینی در مقابل تکانههای زندگی تابآوری بالاتری داشته باشند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
گفتنی است، ساخت تدریجی مسکن در دهههای گذشته در ایران هم رواج داشت. قبل از اینکه اغلب مردم به زندگی آپارتمانی روی بیاورند در شهرهای بزرگ هم مردم با همین شیوه صاحب مسکن میشدند. یک نمونه از ساخت تدریجی مسکن، خانهسازی در زمینهایی موسوم به «زمین شهری» بود کهگاه چند خانواده را در یک زمین صاحب مسکن میکرد. البته این طرح با مشکلات بسیاری مواجه بود که با رفع آن، میتواند در زمانه حاضر مردم را صاحب خانههای حیاط دار کند.